Duży problem tekken 4

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
Pawelli
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 02 maja 2007, 13:24

Duży problem tekken 4

Post autor: Pawelli »

Pomocy mam taki problem gdy włączam tekkena 4 wszystko się ładuje jest dobrze jak włącza się walka to pojawiają tylko się włosy zawodników twarzy i tułowia niema daje obrazek: Obrazek co mam z tym zrobić ?? moje ustwaienia pcsx2 0.9.2 grafiki to ZeroGS KOSMOS 0.96.0 na GSdx9(MSVC 14.00, SSE2) 0.9.0 działa dobrze ale wolno chodzi a na ZeroGS KOSMOS 0.96.0 nie ma twarzy ale szybko chodzi pomóżcie jak mam zrobić aby na ZeroGS KOSMOS 0.96.0 dobrze chodził tekken 4.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

A można prosić ustawienia ZeroGS oraz te z sekcji {Konfiguracja > CPU} ?
edit: wykaz posiadanego sprzętu też by się przydał.

BTW; widzisz od razu lepiej - jakbyś chciał wiedzieć to ostatnia wiadomość została usunięta z tematu "Pre-kompatybilność.." ponieważ w tamtym temacie umieszcza się jedynie informacje o kompatybilności emulatora a nie wpisy z pytaniami o emulator.
2BII!2B
Pawelli
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 02 maja 2007, 13:24

Post autor: Pawelli »

winter_mute to są moje ustawienia pcsx2 0.9.2 : słabe zdjęcieObrazek
lepsze zdjęcie: Obrazek a mój komputer to :
procesor: Intel Core 2 CPU 6600 @ 2.40GHz
karta graficzna: NVIDIA GeForce 8800 GTX
płyta główna: Gigabyte GA-965P-DS3
pamięć ram: 3 gb.
Ten kopmuter nadaje się do pcsx2 bo słyszałem że pcsx2 nie lubi intel corów ?? coś jeszcze trzeba napisać ??
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

to są moje ustawienia pcsx2 0.9.2
1) Jeszcze ustawienia wtyczki ZeroGS
2) w sekcji Ustawienia CPU włącz opcje MTGS
3) lub wyłącz całkiem obsługę 2 jajek (opcje MTGS i DC wyłączone)
Ten kopmuter nadaje się do pcsx2 bo słyszałem że pcsx2 nie lubi intel corów ?
Źle słyszałeś. PCSX2 nie lubi procesorów AMD Athlon, z CoreDuo nie ma problemów, ba... wręcz przeciwnie - na tych prockach emulator działa lepiej i szybciej niż na konkurencyjnych AMD X-2.
2BII!2B
Pawelli
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 02 maja 2007, 13:24

Post autor: Pawelli »

Moje ustawienia Zero GS to Obrazek ale jak włączę opcje MTGS w CPU to potem w czasie grania w inne gry wywala błąd lub jest czarny ekran na wtyczce GSdx9 ale na wtyczce Zero Gs jest dobrze z tą opcją MTGS ale to i tak nic nie zmienia nadal nie ma twarzy i tułowai w wtyczce Zero GS ale w GSdx9 jest obraz twarzy i tułowia tekkenie 4 nie rozumiem tego :(
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

jak włączę opcje MTGS w CPU to potem w czasie grania w inne gry wywala błąd lub jest czarny ekran na wtyczce GSdx9
GSdx9 nie obsługuje dwu jajek - opcje MTGS i DC należy wyłączyć bo nic dzięki niej nie zyskujesz, co najwyżej problemy. Dwa, nie zaleca się korzystanie z GSdx9 bo jest mniej kompatybilna

... wreszcie trzy, nic nie przychodzi mi już do głowy, może poza zainstalowaniem najnowszych sterów i DX oraz ew. pogrzebania w ustawieniach karty. Jeszcze pogmeram u siebie, ale wątpie bym doszedł do innych konkluzji.
2BII!2B
Pawelli
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 02 maja 2007, 13:24

Post autor: Pawelli »

Czyli nici z grania w Tekkena 4 na wtyczce ZeroGS ??? Czemu tak się dzieje przecież inne gry chodzą super na tej wtyczce np. PS2 Virtua Fighter 4 Evolution. Mój tekken 4 waży 789 MB a ile powinenna ważyć pełna wersja tekkena 4 ?? oraz czy działa już tekken 5 na pcsx2 ??
Awatar użytkownika
Misiek
User
User
Posty: 47
Rejestracja: 15 kwietnia 2006, 17:11

Post autor: Misiek »

no i problem rozwiazany.....jak sie sciaga ripy gier to potem sa bledy i potem trudzic sie tu!!. Tekken ma okol 3000-4000mb!! :] Tekken 5 nie dziala narazie
Posiadane konsole:
PS3 :twisted:
Pawelli
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 02 maja 2007, 13:24

Post autor: Pawelli »

Zobaczymy Misiek jak będe miał tekkena 4 full wersję wtedy napiszę czy działa za jakiś czas. tą wesję co chcem mieć waży 3.31 gb to chyba jest dobra wersja ?? Tylko mnie dziwi jedna rzecz przecież na wtyczce GSdx9 jest obraz a na ZeroGS niema :?

edit:
Czy działają na pcsx2 gry: Burnout Dominator NTSC PS2DVD i Tokyo Xtreme Racer Drift 2 ??
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

@Misiek - z przykrością muszę przyznać przedmówcy rację. Nie wykluczone że coś się dziac może, bo z RIPami nigdy nic nie wiadomo, aczkolwiek ja bym stawiał na problem z kompatybilnością wobec europejskiej wersji gry. Było już tak z FFX i może być kuku n Tkk4 bo np. wersja jap NTSC działa bez problemu (testowałem osobiście). Tak czy siak w tym przypadku poczekłbym na 0.9.4 bo ponoć pod tą odsłoną emulatora wszystkie wersje regionalne działają dobrze, lub ew. kupić amerykańca lub nawet japońca na Allegro.

@Pawelli:
1) edytuj swoje wiadomości
2) nie chwal się tak że kradniesz bo to nie jest powód do dumy
3) tym razem łaskawie puszczam płazem, ale następnym będzie ostrzeżenie
4) Co do gier: nie i tak pod PCSX2 v0.9.3
2BII!2B
ODPOWIEDZ