Brak polskich liter w spolszczonym FFVII PAL

Dział poświęcony polskiemu tłumaczeniu gry Final Fantasy VII w wersji na konsolę Sony PlayStation. Strona tłumaczenia: <a href="http://ff7pl.psemu.pl">ff7pl.psemu.pl</a>

Moderator: browar

SzaSioPL
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 21 lipca 2010, 15:27

Brak polskich liter w spolszczonym FFVII PAL

Post autor: SzaSioPL »

Witam wszystkich forumowiczów, jak i administratorów ;))

Mam pytanie podczas spolszczonego FFVII PAL na ePSXe 1.5.2 zamiast polskich liter mam tzw "krzaczki" ,i na prawdę nie wiem co mam zrobić z tym fantem. Liczę na mądrą i zarazem prostą odpowiedź ;)

SzaSioPL
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

przenoszę do stosownego działu
2BII!2B
greenmag

Re: Brak polskich liter w spolszczonym FFVII PAL

Post autor: greenmag »

SzaSioPL pisze:Mam pytanie podczas spolszczonego FFVII PAL na ePSXe 1.5.2 zamiast polskich liter mam tzw "krzaczki"
jaka masz wersje finala? czy napewno odpowiednia?
SzaSioPL
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 21 lipca 2010, 15:27

Post autor: SzaSioPL »

Wersja jest na 100% PAL-owa :), a spolszczenie jest w 100% przetłumaczone , i po prostu nie pokazują mi się polskie znaki typu ż,ą,ć itp, tylko jakieś dziwne znaczki :)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

To ja od siebie nadmienię, że polskich znaków nie będzie jeśli w trakcie (przed/po włączeniu ppfa) aplikacji łatki z tłumaczeniem korzystałeś z funkcji save-state. Konkretnie rzecz ujmując, jeśli zrobiłeś szybkiego save'a, następnie wylazłeś z emulacji i włączyłeś ppf'a z polską wersją gry, po czym ponownie odpaliłeś grę i zrobiłeś LoadState to... tłumaczenie będzie działać źle. Jedyna możliwość zapisania stanu gry przed aktywacją tłumaczenia to standardowy save na memorce.

Swoją drogą jakie masz oznaczenie gry - jest na płycie i grzbiecie pudełka zapisane kombinacją liter i cyfr, np. SLUS-01324.
2BII!2B
SzaSioPL
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 21 lipca 2010, 15:27

Post autor: SzaSioPL »

To ja od siebie nadmienię, że polskich znaków nie będzie jeśli w trakcie (przed/po włączeniu ppfa) aplikacji łatki z tłumaczeniem korzystałeś z funkcji save-state
Zrobiłem tak właśnie i to był mój błąd ;).Załączyłem nową grę i już normalnie widzę Polskie litery. Dzięki za radę i dziękuje serdecznie :).

PS:Mam wiele tych SLES,SLUS i myślę,że nie potrzeba ich wymieniać :) .Moim małym błędem było niepotrzebne patchowanie gry,bo na złą rubrykę spojrzałem i zagapiłem sie :? .
ODPOWIEDZ