Dbzb3

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
turkot
User
User
Posty: 53
Rejestracja: ndz sty 16, 2005 10:57 pm

Dbzb3

Post autor: turkot »

Mam pytanko do Adulta :P Jakiego konfiga używasz do odpalenia Budokai ? Jaki masz sprzęt :P I ile masz fps przy właczanie :P I co to jest skip intro ?<---- czy jakos tak :D Z góry dziekuje za odpowiedz :P

Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: czw kwie 03, 2003 4:24 pm

Post autor: Adult »

Widze że coraz więcj ludzi zaczyna się interesować emulacją konsol NEXTGEN co mnie bardzo cieszy. A teraz co do twoich pytań:
1) Nic nie zmieniam w ustawieniach emulatora z wyjatkiem zmiany pluginu graficzne na GSdx9 0.6
2) Mój sprzęt to AMD 2000XP+, 256 RAM, GEFORCE 4 MX 440
3) Co do FTSuw możesz to zobaczyć na zdjęciach w tym temacie http://www.psemu.pl/forum/viewtopic.php?t=900&start=0
4) Jest to plik który się tworzy by emulator omijał wstawki filmowe ponieważ jeszcze sobie z nimi nie radzi najlepiej
Postaram się w najbliższym czasie napisać któtki poradnik jak zrobić taki path lecz nie wiem dokładnie kiedy ponieważ dzisiaj zaczeła mi się sesja i nie mam teraz za bardzo czasu
Obrazek

turkot
User
User
Posty: 53
Rejestracja: ndz sty 16, 2005 10:57 pm

Post autor: turkot »

Kolejna seria pytań :P Jakiego "video mode używasz?? : pal, pal60, ntsc ?? A sprzęt mamy prawie, że indentyczny :P Z tym tylko, że ja mam 512 DDR :P Ale luzzzz ! :D A i jakiego biosa używasz ?? Japan, Europa czy USA ??
c2d e4500 ---- 2gb ddr2 800 ---- Asus GF8600GTs

Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: czw kwie 03, 2003 4:24 pm

Post autor: Adult »

No to zaczynamy:
1) Nie rozumiem o co ci chodzi z tym video mode sprecyzuj to bardziej
2) Używam biosu Europejskiego lecz posiadam też bios amerykański ale nie testowałem na nim gier

Jak dobrze pujdzie to jutro umieszcze tutoriala jak zrobić "skip video path" 8)
Obrazek

turkot
User
User
Posty: 53
Rejestracja: ndz sty 16, 2005 10:57 pm

Post autor: turkot »

Ten Video mode jest przy odpalaniu gry DBZB2. Ale też mam po 5-6 fps :( Am nadzieje że wymyślą cos co podniesie liczbe fps przynajmniej o 10 :P
c2d e4500 ---- 2gb ddr2 800 ---- Asus GF8600GTs

Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: czw kwie 03, 2003 4:24 pm

Post autor: Adult »

Narazie autorzy pracują nad zwiększeniem kontabilności gier a potem dopiero wezmą się za przyspieszenie emulatora jednak trzeba zaznaczyć że obecnie tylko najnowsze karty graficzne są zdolne sprostać wymaganią emulacji i będzie trzeba poczekać na lepsze procesory
Obrazek

Robert
Junior
Junior
Posty: 14
Rejestracja: pn sty 17, 2005 12:51 pm
Kontakt:

Post autor: Robert »

A co robic jezeli jak ja wkluczam budokai to na caly ekran mruga biale swiatlo a potem gdy kce grac to biale swiatlo tylko palisie co mi czeba robic?? pomusz mi adult

Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: czw kwie 03, 2003 4:24 pm

Post autor: Adult »

Jak byś mógł sprecyzowac kilka rzeczy:
1) Jaki masz sprzęt
2) Jakich pluginów urzywasz i jak je skonfigurowałeś
3) Jakiego urzywasz biosu
4) O która część budokai ci chodzi
Obrazek

Robert
Junior
Junior
Posty: 14
Rejestracja: pn sty 17, 2005 12:51 pm
Kontakt:

Post autor: Robert »

PCSX v0.7, SCPH10000, GSdx9 v0.6, P.E.Op.S. SPU2 v1.2, P.E.Op.S. CDVD v1.2, PADwinKeyb v0.8, USB/FireWire Null v0.3
Mam Budokai 3

Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: czw kwie 03, 2003 4:24 pm

Post autor: Adult »

No to zaczynamy:
1) Powinieneś zmienić bios bo z tym co używasz możesz mieć problemy z odpalaniem gier
2) Nie napisałeś jaki masz sprzęt
Obrazek

ODPOWIEDZ