Strona przechowuje informacje w plikach cookies, zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz dokonać zmian zasad korzystania z ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki i/lub UKRYĆ ten komunikat.
PSEmu: PlayStation Emulation
Reklama w serwisie PSEmu.pl
Serwis PlayStation PlayStation 2 Forum IRChat

Strona Główna » Off Topic » Hardware
>> PS2 na monitorze? Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Rycek
Junior
Junior


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 6

PostWysłany: 2005 03 17 17:58    Temat postu:  PS2 na monitorze?    

czy istnieje sposób na granie w ps2 na monnitorze komputerowym ?

znam dwa sposoby by to zrobić czyli przez tuner tv i przez takie dziadostwo za ponad 400 zł VGA, czy jest jakiś sposób inny z poza wymienionych
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
BzyRes
Administrator
Administrator


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 2069
Skąd: Siedlce

PostWysłany: 2005 03 17 18:01    Temat postu:    

Ale to już było...
_________________
bzyres.blog.shinobi.jp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email 
Rycek
Junior
Junior


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 6

PostWysłany: 2005 03 18 13:41    Temat postu:    

Przeczytałem i mam jedno pytanie z czego będe miał najleprzą jakość obrazu z VIVO (jak przeglądałem karty graficzne to z tym gniazdem jest dość mało kart) czy z tunera tv.

No to mam pecha bo pół roku temu sprzedałem swój tuner tv Crying or Very sad i kupiłem sobie tuner satelitarny, a w nim to tylko jest wejście na antene sat, ale nie rzałuje że kupiłem sobie go, tylko mogłem kupić jakiś leprzy model, ale jakość i czystość odbioru kanałów jest idealna Very Happy i kanały za friko Twisted Evil , w przeciwieństwie do kablówki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
BzyRes
Administrator
Administrator


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 2069
Skąd: Siedlce

PostWysłany: 2005 03 19 12:26    Temat postu:    

Cytat:
Przeczytałem i mam jedno pytanie z czego będe miał najleprzą jakość obrazu z VIVO (jak przeglądałem karty graficzne to z tym gniazdem jest dość mało kart) czy z tunera tv.

AFAIK wysoką jakość wyświetlanego VIVO - obrazu oferują karty graficzne ATI - praktycznie wszystkie Radeon'y, które posiadają takie gniazdo. Satysfakcji powinien również dostarczyć porządny tuner TV (Pixel View, Leadtek, etc.).

Więcej informacji poszukaj w guglach. Niegdyś widziałem 2xPS2 na giełdzie, podłączone do monitorów. Żadnej różnicy w jakości obrazu nie zauważyłem. Ale w jaki sposób były podłączone i za pomocą *czego* - nie wiem,

_________________
bzyres.blog.shinobi.jp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2005 03 19 16:15    Temat postu:    

Cytat:
z czego będe miał najleprzą jakość obrazu z VIVO czy z tunera tv.

IMHO z VIVO, choć wysokiej klasy tuner powinien dawać identyczny efekt (wystarczy poszukać takiego, który przechwytuje obraz w natywnej rozdzielczości 640x480 i większej).
Cytat:
jak przeglądałem karty graficzne to z tym gniazdem jest dość mało kart
VIVO było sztandarowym rozszerzeniem pierwszych kart z rodziny FX (droższe modele - 5700, 5800 etc). W nowszych kartach (6600GT) powraca się do S-Video.
Cytat:
Niegdyś widziałem 2xPS2 na giełdzie, podłączone do monitorów. Żadnej różnicy w jakości obrazu nie zauważyłem. Ale w jaki sposób były podłączone i za pomocą *czego* - nie wiem
Podejrzewam, że za pomocą link-cable + rooter AV + VGA-Box .
_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
Rycek
Junior
Junior


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 6

PostWysłany: 2005 03 27 14:39    Temat postu:    

Już podłączyłem konsole pod monitor, przez tuner tv (tvphone98w/vcr) i jakość obrazu jest słaba, a dokładniej to widać efekt przelotu (chyba się to tak nazywa, a widać to najlepiej gdy jakiś obiekt porusza się i jest mały i to wygląda troche jak by obiekt pociąć na cienkie paski poziome i co drugi pasek przesunąć troche względem pozostałych) da się coś z tym zrobić ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2005 03 28 15:06    Temat postu:    

Cytat:
przelotu - chyba się to tak nazywa
Prawie - przeplotu.

Osobiście spotkałem się z czym takim w dwóch przypadkach:
1) pod Linuchem, gdzie aby pozbyć się lini należało znaleźć najdogodniejszy system i parametry wyświetlania [w czasie gry efekt zniknął, ale przy zrzucaniu screenów paski wciąż były widoczne]
2) pod Wingrozą gdy:
a) ustawiłem rozdzielczość większą niż domyślna karty - wystarczyło zmniejszyć rozdziałkę przechwytywania do standardowego 320x240 i rozciągnąć obraz (ew. dodać jakiś filtr dla polepszenia jakości)
b) korzystałem z niezalecanego oprogramowania - karty (zarówno tuner jak i graficzna) najlepiej sobie radziły z softem do nich dołaczonym tj. w moim przypadku PixelView Station dla tunera i standardowa aplikacja dołączona do WDM-ViVo dla k. graficznej.

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
Wyświetl posty z ostatnich:   Sortuj według:   
Strona 1 z 1 [7 Posts]  
Strona Główna » Off Topic » Hardware
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


Obecny czas to 2020 02 27 06:50
Wszystkie czasy w strefie UTC + 4 (DST)

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

PSEmu.pl poleca > issonline >
najwiekszy poksi serwis poswiecony zagadnieniom we...
> Przyjaciele PSEmu.pl > Dołącz do nich


Skocz do:  
Back to Top              
Forum Serwisu PSEmu.pl / PSePSXe © 2002-2006 by winter_mute
Powered by phpBB © 2001-2006 phpBB Group
Jenova Template © digital-delusion