Strona przechowuje informacje w plikach cookies, zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz dokonać zmian zasad korzystania z ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki i/lub UKRYĆ ten komunikat.
PSEmu: PlayStation Emulation
Final Fantasy 7 po polsku
Serwis PlayStation PlayStation 2 Forum IRChat

Strona Główna » Off Topic » Hardware
>> Przejściówka do PC na pada Dual Shock 2 . . . Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2008 11 23 15:45    Temat postu:    

Zajrzałem do tej aukcji i tak:
1) Markowa przejściówka = Mayflash
2) Cena markowej przejściówki to ~50 zł
3) Nigdzie nie pisze że to coś obsługuje wibracje!
Więc przykro mi ale sprawdza się ponadczasowa prawda - cena = jakość, za 14zł dostałeś kabelek z dwoma wtyczkami, zrobiony z myślą o PS3, gdzie to w zasadzie powinno wystarczyć. Jeśli myślisz o PC to trzeba inwestować w droższy sprzęt w którym jest choć trochę elektroniki [sorry, obsługa wibracji, mapowanie klawiszy, analogowe przyciski i inne bajery znane z drogich zabawek nie biorą się z powietrza :]

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
wl.przemek
Junior
Junior

Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 5
Skąd: Gdansk

PostWysłany: 2008 11 23 16:21    Temat postu:    

A ha tak myślałem ale kupowałem tak jakby w zestawia z padem no ale wszystko jasne Very Happy Jeszcze ma taka prośbę o kilka godnych polecenia przejściówek obsługujących wibracje wszystkie klawisze itp i pod XP i viste - możne być na priv
Dziki.... Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2008 11 23 16:30    Temat postu:    

Jak planujesz podpinać tylko 1 kontroler to:
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-6m-77-1-49-en-15-joybox-70-qc2.html
a gdyby Ci przyszło do głowy podpiąć dwa
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-6m-49-en-70-qc3.html

oba konwertery mają wszystko czego można sobie zażyczyć Very Happy

edit: poprawiłem drugi link bo był do SJB5Pro - niestety niezbyt udanego produktu.

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
wl.przemek
Junior
Junior

Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 5
Skąd: Gdansk

PostWysłany: 2008 11 25 01:23    Temat postu:    

Fajnie już się zorientowałem tylko miał bym jeszcze małą prośbę o produkty takie łatwo dostępne np na allegro - ponieważ tych podanych nigdzie nie mogę znaleźć Idea
Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2008 11 25 22:53    Temat postu:    

Te podane są zawsze w miejscu gdzie prowadzą linki, czasem (raz na miesiąc, czasem rzadziej) pojawiają się też na Allegro...

... a jeśli Ci się nie śpieszy to pomaltretuj mnie pod koniec przyszłego tygodnia, bo będę sprowadzał kolejną porcję towaru, możliwe że zamawiał coś na play-asia więc będziesz miał problem z głowy.

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
wl.przemek
Junior
Junior

Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 5
Skąd: Gdansk

PostWysłany: 2008 12 12 02:20    Temat postu:    

witam.
posiadam pada sony ds2 i przejsciowke super box 4. zainstalowalem sterowniki do niej w ustawieniach/panel sterowania/kontrolery gier - widnieja 2 sprzety (bo mozna podlaczyc dwa urzadzenia)w tym podlaczonym wszystkie przyciski lacznie z wibra dzialaja lecz w grach np fifa 09 nie dzialaja niektore przyciski nie mozna zadnych przypisac obok niektorych w ustawianiach gry widnieje przy nich opis "puste" a w np nfs ac dzialaja wszystkie przyciski lecz juz nie mozna ich pozmieniac tj przypisac innych Exclamation
dlaczego tak jest czy cos nie tak ze sprzetem ... sterownikami Question
posiadam win xp a wszystko smiga bez zastrzezen na innym padzie logitecha Idea
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
xxdbartekxdd
Junior
Junior

Dołączył: 13 Lut 2009
Posty: 8

PostWysłany: 2009 04 11 23:37    Temat postu:    

Mam problem : W fife 07 prawy analog dziala ale zle biore prawo on leci w dol biore w gore on leci w lewo jezeli wie ktos jak to naprawic to proszze o pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
mia199603
Nowicjusz

Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 1

PostWysłany: 2010 08 05 02:04    Temat postu:    

Ja mam podobnie, ale przejściówka działa na ps3, a kiedy postanowiłam pograć na emulatorze psx to komp nie wykrywa pada, chociaż analog się świeci.
Ta przejściówka to ps3 converter 538 a pad to Sony DualShock 2. Ponoć przejściówka powinna działać na kompie. Może są jakieś sterowniki, nie mam pojęcia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2010 08 05 21:07    Temat postu:    

Nie dam sobie ręki uciąć, a na dodatek ze względu na remont i zapuszkowanie całego sprzętu nie mam jak tego sprawdzić... aczkolwiek, moja przejściówka dla PS3 działała na komputrze prawidłowo (nie licząc wibracji, których na PC nie obsługiwała). Tyle ode mnie w temacie, po dłuższe info zapraszam po remoncie :]
_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
pazdzioch564
Nowicjusz

Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 1

PostWysłany: 2010 09 25 22:29    Temat postu:    

Ja mam mały problem gdyż Kupiłem dzisiaj przejściówkę Vakossa za 15 zł i podłączyłem do kompa i nie odczytuje on Płynnie ruchów tzn. są one tak troche szarpane co uniemożliwia mi ściganie się w grach Smile
Sterowniki są zainstalowane i nie wiem co dalej zrobić. Sprawdzałem na Laptopie jest tak samo ;/
Jak by ktoś mi mógł napisać czy mam oddawać przejściówkę czy może jakaś opcja znajdzie sie w windowsie?
Kiedyś podłączałem Kierownice do jakiejś Chińskiej przejsciówki i wszystko było ok a tu myśląc ze Vakoss to dobra firma juz sie troche zawiodlem
Dziękuje za odpowiedz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
Wyświetl posty z ostatnich:   Sortuj według:   
Strona 4 z 4 [55 Posts]   Idź do strony: Poprzedni 1, 2, 3, 4
Strona Główna » Off Topic » Hardware
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


Obecny czas to 2020 02 28 02:56
Wszystkie czasy w strefie UTC + 4 (DST)

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

PSEmu.pl poleca > issonline >
najwiekszy poksi serwis poswiecony zagadnieniom we...
> Przyjaciele PSEmu.pl > Dołącz do nich


Skocz do:  
Back to Top              
Forum Serwisu PSEmu.pl / PSePSXe © 2002-2006 by winter_mute
Powered by phpBB © 2001-2006 phpBB Group
Jenova Template © digital-delusion