Strona przechowuje informacje w plikach cookies, zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz dokonać zmian zasad korzystania z ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki i/lub UKRYĆ ten komunikat.
PSEmu: PlayStation Emulation
Final Fantasy 7 po polsku
Serwis PlayStation PlayStation 2 Forum IRChat

Strona Główna » Off Topic » Hardware
>> przejsciówka psx-pc problem Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
tomasz_
Nowicjusz

Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 4

PostWysłany: 2010 06 04 17:22    Temat postu:  przejsciówka psx-pc problem    

Witam, zakupiłem przejściówkę z pada psx na usb. Po podłączeniu system wykrywa pada jako usb game pad. Podczas testu wszystkie przyciski działają, jednak gdy włączam np fifę 09, to działa tylko pare z nich. Próbowałem zainstalować pada poprzez ntpad, oraz psxpad, ale tam można wybrać porty lpt, a przejściówka jest na usb. W psxpad wybieram port 0x378, urządzenie jest wykryte jako psx gamepad 1 ale jest brak połączenia. Prosze o pomoc, chialbym zeby wszystkie przyciski dzialaly.. Jak go poprawnie zainstallować? Jakieś sugestie? mam nadzieje, ze to co napisalem jest w maire zrozumiale.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2010 06 05 00:12    Temat postu:    

Może zacznijmy od początku - które konkretnie przyciski Ci nie działają?
_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
tomasz_
Nowicjusz

Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 4

PostWysłany: 2010 06 06 21:35    Temat postu:    

w fifie nie są programowalne kwadrat, trojkąt, l3 r3. prawy analog w fifie ma służyć jako drążek tricków, to równierz nie działa. A w tescie w windowsie działają wszystkie przyciski.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2010 06 07 12:26    Temat postu:    

Prawdopodobnie FIFA'09 nie korzysta z DirectInput, lecz nowego API Microsoftu zwącego się X-input, a z tym jest jeden niewielki problem, do poprawnego działania wymaga odpowiedniego kontrolera - konkretnie przewodowego kontrolera dla X360... podziękuj zacnemu M$, to w pierwszej kolejności, a po drugie wypróbuj
1) x360ce: http://code.google.com/p/x360ce/ .... lub
2) Xpadder: http://www.xpadder.com/

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
tomasz_
Nowicjusz

Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 4

PostWysłany: 2010 06 07 15:59    Temat postu:    

co robi ten xpadder? angielski znam, ale nie za bardzo rozumiem co robi ten xpadder;p
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2010 06 07 20:26    Temat postu:    

Tak z grubsza - umożliwia przypisanie "akcji" z klawiatury i myszy do poszczególnych przycisków pada.

Generalnie rzecz ujmując umożliwia kontrolowanie dowolnej aplikacji za pomocą game-pada.

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
tomasz_
Nowicjusz

Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 4

PostWysłany: 2010 06 08 01:06    Temat postu:    

dzieki wielkie:) a ten drążek tricków w fifie, zadziala?

edit: i prosiłbym o jakieś instrukcje jak użyć tego xpaddera:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
lookash
User
User

Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 74

PostWysłany: 2010 07 05 18:57    Temat postu:    

ja mam pytanko tylko nie do tematu lecz o program xpadder
Cytat:
Tak z grubsza - umożliwia przypisanie "akcji" z klawiatury i myszy do poszczególnych przycisków pada.


Wiec czy mógłbym sobie ustawić tak że za pomocą pada będę sobie przełączał piosenki w foobarze itp???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2010 07 05 21:59    Temat postu:    

Cytat:
Wiec czy mógłbym sobie ustawić tak że za pomocą pada będę sobie przełączał piosenki w foobarze itp???
Tak :]
_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
Wyświetl posty z ostatnich:   Sortuj według:   
Strona 1 z 1 [9 Posts]  
Strona Główna » Off Topic » Hardware
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


Obecny czas to 2020 02 28 16:48
Wszystkie czasy w strefie UTC + 4 (DST)

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

PSEmu.pl poleca > FF7PL >
Strona domowa tlumaczenia FF7 na jezyk polski
> Przyjaciele PSEmu.pl > Dołącz do nich


Skocz do:  
Back to Top              
Forum Serwisu PSEmu.pl / PSePSXe © 2002-2006 by winter_mute
Powered by phpBB © 2001-2006 phpBB Group
Jenova Template © digital-delusion