Strona przechowuje informacje w plikach cookies, zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz dokonać zmian zasad korzystania z ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki i/lub UKRYĆ ten komunikat.
PSEmu: PlayStation Emulation
Serwis PlayStation PlayStation 2 Forum IRChat

Strona Główna » Off Topic » Hardware
>> Zakup GamePada Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
siwy_pl
Junior
Junior

Dołączył: 10 Sie 2004
Posty: 5

PostWysłany: 2004 08 16 16:52    Temat postu:    

nie bardzo rozumiem

mowisz ze jest taka przejsciowke SuperJoyBox 5 ktora mozna sprowadzic za 100 (przesylka wliczona ) i ze jest ona najlepsza na rynku ..tak ??

jak tak to czy jest jakis sklep w PL ktory ja sprowadza ..jak nie ma to jak wogole mozna ja dostac


wiem ze to zdzierstowo ta aukcja z allegro z typem chcialem gadac ze za 50 zl kupie przejsciowke bez pada ..no ale sie nie udalo

_________________
<= R e S p E c T =>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
BzyRes
Administrator
Administrator


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 2069
Skąd: Siedlce

PostWysłany: 2004 08 16 18:08    Temat postu:    

Cytat:
mowisz ze jest taka przejsciowke SuperJoyBox 5 ktora mozna sprowadzic za 100 (przesylka wliczona ) i ze jest ona najlepsza na rynku ..tak ??

Za ~100zł. Według mnie SJB5 jest bezkonkurencyjny.
Cytat:
jak tak to czy jest jakis sklep w PL ktory ja sprowadza ..jak nie ma to jak wogole mozna ja dostac

AFAIK przejściówki te nigdy nie były sprowadzane do Polski - w przeciwieństwie do przelotek linii SJB3 (standard).

_________________
bzyres.blog.shinobi.jp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2004 08 17 02:24    Temat postu:    

Po kolei.
1) zrobiłem duuuuży błąd - SuperJoyBox 5 umożliwia podpięcie 4 kontrolerów jednocześnie, a nie 2 jak pisałem wcześniej.
2) Przejściówka kosztuje dokładnie 19.95€ lub 13.40£
3) Przejściówki nie dostaniesz w sklepie musisz ją sprowadzić od dystrybutora czyli firmy Link-Sang. Sprowadzenie sprzętu do polski kosztuje w zależności od medium:
a) UPS: 2.00€
b) UPS C.O.D.: 18.00€
c) PREMIUM International: 15.00€
4) zamówienia oraz dokładny opis sprzętu można znaleźć na stronie >
http://www.lik-sang.com/info.php?category=55&products_id=3172

polecam też przyjrzeniu się kategorii przejściówki USB >
http://www.lik-sang.com/list.php?nav=nav&category=55
która jest wręcz zachwyca bogactwem biorąc pod uwagę dostępność tego typu sprzętu na polskim rynku. Ceny są nie należą do najniższych, ale jakość hardwaru wymiata. Miłego oglądania.

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2004 10 17 20:29    Temat postu:    

Link dla Wszystkich osób zainteresowanych zakupem przejściówki "PSX/PS2 to PC USB" firmy Manta >
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=567

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
nosmile
User
User


Dołączył: 29 Wrz 2003
Posty: 55
Skąd: polska

PostWysłany: 2004 10 18 01:31    Temat postu:    

Ja tez ja tez!
Kontroler: Manta PSX&PS2 to PC USB Converter (przejściówka) + Sony DualShock 1 ( oryginalny sony powtarzam - pad)
Ustawienia: Typ – DX(Joy1), Big Motor – Constant, Small Motor - Constant (czyli tak jak sugeruje W_M)
---------------------------------------
Przejsciowka kosztowala 39pln.
Kiedys mialem DualShock by Manta za 29 zdaje sie, ale on umarl, natomiast Sony ma sie dobrze.
---------------------------------------
Testowane na: Calej masie gier na PSX.
Wibracje: Zawsze, jesli byly obslugiwane przez gre.
Testowane również na grach PCtowych, wymienię najciekawsze:
-Silent Hill 3 - wibracje ok, wręcz genialnie!
-Ys VI - super!
Testowane również na innych emulatorach:
Project 64 - działają pięknie gałki analogowe, ale bez vibracji.
ZSnes - również wszystko ok (oczywiście bez wibracji i bez "analogowych" analogów).

Wydaje mi się, że nie istnieje lepszy wybór niż przejściowka plus pad od któregos playstation. Te pady są po prostu stworzone do grania, natomiast pady do PC często np wyglądają dziwnie.... Albo mają dziwnie rozmieszczone przyciski.... albo nie działają.....
no to pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Tlen 
Numer ICQ 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2004 12 17 23:46    Temat postu:    

Dla zainteresowanych: Przejściówka Manty jest dostępna w sieci hipermarketów MediaMarkt (dziś w Czeladzi widziałem około 7 egzemplarzy na półeczce) w cenie ok. 40 zł (odejmijcie sobie promocyjną złotówqeczkę/grosik itd.)
_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
lukasp
Nowicjusz

Dołączył: 28 Mar 2005
Posty: 3

PostWysłany: 2005 03 29 17:14    Temat postu:    

A ja dorzuce swoje spostrzezenia co do wibracji.

U mnie wysmienicie sprawuje sie joypad Manty, Dual Shock 2, typowo pecetowy podpinany pod USB i oczywiscie aktualne sterowniki sa dostapne na stronie manty.

Domyslne ustawienia to:
Typ: DX Joy1
Duzy silnik: Constant
Maly silnik: Constant

Testowane na GT 2, Resident Evil 3, Tekken 3

Jak narazie dziala bezblednie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
siwy_pl
Junior
Junior

Dołączył: 10 Sie 2004
Posty: 5

PostWysłany: 2005 05 21 15:08    Temat postu:    

Help !!
wibracje mi nie dzialaja
Kontroler: Manta PSX&PS2 to PC USB Converter (przejściówka) + Sony DualShock 2 ( oryginalny ) - czarny
Ustawienia w ePsxe (1.6):
DX Joy 1
D.silink:Constant
M.silnik:Constant
Digiatal/analog pad (f5)
testwona na tekken 3
galki analoga dzialaja poprawnie bo sprawdzalem pod PES 4
sterwoniki do przejsciwo sciagnie z ofic. strony
zainstawoany directx 9c
w panelu sterowania wykrywa mi (win xp) :
4-osiowy 12-przyciskowy joystick z przelacznikiem ustawien
w samym tekken 3 mozna wlaczyc lub wylaczyc wibre a i tak nic to nie dalo :/

_________________
<= R e S p E c T =>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
warmachine
User
User


Dołączył: 25 Mar 2005
Posty: 39
Skąd: Żary

PostWysłany: 2005 05 21 15:30    Temat postu:    

Koniecznością będzie przez ciebie zainstalowanie sterowników (bezproblemowo znajdziesz je na oficjalnej stronie Manty), wtedy przejściówka zostanie wykryta jako - Double Vibration Controller 2. Po tym zabiegu wibracje muszą działać. (Możesz je np. przetestować w Panelu Sterowania).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
siwy_pl
Junior
Junior

Dołączył: 10 Sie 2004
Posty: 5

PostWysłany: 2005 05 21 15:57    Temat postu:    

moze mi pomozesz bo ja tych sterwonikow nie moge znalezc
tak jak wczesniej mowilem mam zaisnatawne sterwoniki
http://www.manta.com.pl/sterowniki.php

# PSX/PS2 to PC USB Converter
Driver

_________________
<= R e S p E c T =>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
warmachine
User
User


Dołączył: 25 Mar 2005
Posty: 39
Skąd: Żary

PostWysłany: 2005 05 21 18:55    Temat postu:    

Mam zainstalowane dokładnie te sterowniki do których podałeś link. Po poprawnym zainstalowaniu sterowników przejściówka będzie widoczna w windowsie jako double wibration controller 2. Jeżeli twoja przejściówka jest widoczna jako 4-osiowy 12-przyciskowy joystick z przełącznikiem ustawień czyli sterowników brak albo są one niepoprawnie zainstalowane (gdyż takie oznaczenie przejściówki jest wtedy gdy nie ma sterowników i pod taką postacią windows wykrywa ją po podłączeniu do usb, bez nich jednak wibracji nie uzyskasz). Spróbuj zrobić tak:
1. odinstaluj przejściówkę w panelu sterowania (odinstaluj w menedżerze urządzeń)
2. odłącz przejściówkę
3. zainstaluj sterowniki ponownie (te ze strony manty)
4. podłącz ponownie przejściówkę
Wszystko powinno być w jak najlepszym porządku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
siwy_pl
Junior
Junior

Dołączył: 10 Sie 2004
Posty: 5

PostWysłany: 2005 05 21 20:55    Temat postu:    

zrobilem tak jak mowiles
ale niestety nie dziala
w panelu sterowania nadal jest 4-osiowy 12-przyciskowy joystick z przełącznikiem ustawień
nie wiem co robic :/ moze virba nie dziala wogole ?
i btw manty sterowniki to Double Vibration Controller 3
insatlaouja mi sie w program files i sa tylko dwa pliki
GAJoyFF.dll i GAJoyPS.dll

_________________
<= R e S p E c T =>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
warmachine
User
User


Dołączył: 25 Mar 2005
Posty: 39
Skąd: Żary

PostWysłany: 2005 05 21 21:33    Temat postu:    

U mnie zabieg taki jak wcześniej pisałem pomaga i sterowniki instalują się poprawnie. Powiem tylko że dopóki się poprawnie nie zainstalują i nie ujżysz w panelu sterowania double vibration controller to wibracji nie uzyskasz. Nie mam innego pomysłu jak zaradzić. Także mam WIndows xp. Spróbuj kompletnie usunąć wszelkie ślady sterowników z przejściówki zarówno w menedzerze urządzeń jak i w program files, wszędzie gdzie pozostały jego ślady (przy odłączonej przejściówie) ponownie zainstaluj stery i podłącz przejściówę - nic innego do głowy na razie mi nie przychodzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
jestem@
Nowicjusz


Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 4
Skąd: Sulejówek

PostWysłany: 2005 05 22 11:46    Temat postu:    

Przeczytaj post onilema na końcu tej strony http://www.manta.com.pl/forum/viewtopic.php?t=118&postdays=0&postorder=asc&start=15
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
PSX
Nowicjusz

Dołączył: 26 Sty 2006
Posty: 1
Skąd: LBN

PostWysłany: 2006 02 27 23:44    Temat postu:    

kupiłem pada firmy impact, xp mi go wykrywa bez i bez problemów mi działa w grac na pc natomiast w ePSXe 1.6 jako pada 1 mam ustawioą klawiaturę a jako pada 2 mam właśnie mojego pada ale nie chce działać ;-( czy da się tak zrobić żeby można było ustawić i klawiature i pada jednocześnie na 2 różnych pdach w ePSEe ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
Wyświetl posty z ostatnich:   Sortuj według:   
Strona 3 z 13 [183 Posts]   Idź do strony: Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, ..., 11, 12, 13 Następny
Strona Główna » Off Topic » Hardware
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


Obecny czas to 2020 03 31 17:13
Wszystkie czasy w strefie UTC + 4 (DST)

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

PSEmu.pl poleca > FF7PL >
Strona domowa tlumaczenia FF7 na jezyk polski
> Przyjaciele PSEmu.pl > Dołącz do nich


Skocz do:  
Back to Top              
Forum Serwisu PSEmu.pl / PSePSXe © 2002-2006 by winter_mute
Powered by phpBB © 2001-2006 phpBB Group
Jenova Template © digital-delusion