Problem z kodami do gier

Problemy z emulatorem ePSXe i narzędziami dla niego przeznaczonymi.
smyk
Junior
Junior

Problem z kodami do gier

Post autor: smyk »

Mam problem z kodami do gier. Przeczytalem tu na forum jaki program sciagnac aby grac z kodami. Zrobilem tak jak nizej napisane jest :( mam ePSXe1.5.2) W telegraficznym skrócie wygląda to tak:
1.Ściągasz plik pecsetup.exe (z sekcji Download jak się można domyśleć)
2.Instalujesz podając dwie ścieżki (programu i pluginów)
3.Konfigurujesz plugin Video w ePSXe (pec...)
4.uruchamiasz daną grę i wciskasz kombinację klawiszy Ctrl+G
5.wyskakuje okno pec... - wybierasz interesujący cię tytuł i kod z dostępnej listy (kilka tysięcy tytułów)
6.wciskasz klawisz "Send Cheats to Plugin"
7.Gotowe
Możesz też samodzielnie dopisywać kody do listy za pomocą menu File>UserDatabase... I mam problem jak odpalam gre i wciskam CTRL + G to wyskakuje mi programik do kodow. Wybieram gre i kod i wciskam SEND CHEATS TO PLUGIN i powracam do gry i w tym momencie wyskakuje mi ramka ZE EPSXE WYKONAL NIEPRAWIDLOWA OPERACJE I NASTAPI JEGO ZAMKNIECIE . Dlaczego tak sie dzieje????????????????? Probowalem na Gran Turismo 1(usa), Gran Turismo 2(usa), Crash Bandicoot 3(ntsc), i nie dziala. Zalezy mi bardzo zeby dzialalo-moze tylko dzialac do Gran Turismo2(zalezy mi na tej grze najbardziej) POMOCY POMOCY POMOCY.
DZIEKI ZA POMOC
alien
Senior
Senior

Post autor: alien »

hmmmmmmmmmm!!!!!!!Skoro Ci tak zależy to przejdź to beż kodów :P
Albo chociaz spróbuj
Obrazek
smyk
Junior
Junior

ok

Mialem kiedys konsole i przeszedlem Gran Turismo1 i 2. Ale teraz zaczalem grac na kompie i chce troszke sobie pomoc.
DZIEKI ZA POMOC
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Upewnij się, że wszystko masz ustawione poprawnie:
chodzi głównie o pkt 5 i 6 TEGO opisu

Upewnij się czy wybrałeś odpowiednią wersję gry :!:

Spróbuj odpalic emu w oknie i zamiast uruchomić PEC`a przez kombinacje zrobić to za pomocą Menu Start i przełanczać się między programami klawiszami "Alt+Enter"

Błąd może powodować też nieprawidłowe ustwienie plugina graficznego - podaj konfig jeśli powyższe metody zawiodą

Istnieje także możliwość, że kody mogą poprostu nie działać - sprawdzę i dam Ci znać jak to wygląda u mnie [w podanych tytułów wersją pasuje mi tylko Crash3 - lepsze to niż nic :].
2BII!2B
smyk
Junior
Junior

Pomocy

Chodzi tylko o Gran Turismo 2 -do reszty gier nie musze miec kodow.
Jezeli chodzi o wersje to-litery w grze mam japonskie,i jak biore JUMP TO GAME INTO DRIVE to samoczynnie zaznacza sie wersja (JAP) Gran Turismo 2.
Czytalem caly opis i mam ustawione tak jak w opisie(oczywiscie grafike i reszte pod swoj sprzet).
Uruchamialem PEC za pomoca CTRL+G, przez ALT i TAB i prze wcisniecie ESC i pozniej continue.
A czy moze blad powodowac slaby komputer??? Bo aktualnie mam zastepczy(Celeron 300, grafika i dzwiek zintegrowane, 64 ramu) bo moj oddalem na gwarancje. Ale na tym kompie co mam teraz to ePSXe dziala poprawnie-tak jak na moim kompie.
Mam tez MetalGearSolid(pal) orginal i sprawdzalem i dzieje sie to samo. POMOCY.
DZIEKI ZA POMOC
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Chodzi tylko o Gran Turismo 2 -do reszty gier nie musze miec kodow. Jezeli chodzi o wersje to-litery w grze mam japonskie,
Kody z bazy PEC`a nie działają z JAP-NTSC wersją gry (przynajmniej nie działały jak ostatnio sprawdzałem). Aby sobie pomóc należy wpisać je ręcznie. Był identyczny problem na starym forOOm dlatego pisząc o manualnym dodawaniu kodów oparłem się właśnie na przykładzie GT2 [i złotych licencji]... Nie przejmuj sie, że kody nie działają w tym przypadku jeśli dobrze pamiętam to odwiedziłem zdajsie z 7 stron zanim znalazłem odpowiednie [działające]... Nie pozostaje nic innego jak metoda prób i błędów by znależć te odpowiednie...

BTW; nie chce Cie martwić, ale to trochę niebezpieczne, gdyż po aktywacji kodów, oprócz tego, że dostałem wszystkie złote puchary to znikneły mi tekstury z gry [z szyb samochodów, przydrożnych plakatów i jezdni]... Pisałem nawet o tym [kiedystam] na NGEmu i bodajrze wrzucałem screeny... Jak chcesz to mogę poszukać tego wpisu i sam zobaczysz co się działo :!:
2BII!2B
smyk
Junior
Junior

kody

Dzieki ale nie wiem jak dodawac recznie kody. Nie wiem gdzie ich szukac.
Jak moge Cie prosic to mozesz poszukac tego wpisu. I mam jeszcze pytanko: Czy mozna sciagnac z sieci jakies gry Play Station???? np:Gran Turismo 1lub2 (PAL) lub cos innego "Ridge Racer Type 4", Tekken3, Driver2 ?????????????????????????????????????
DZIEKI ZA POMOC
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Dzieki ale nie wiem jak dodawac recznie kody. Nie wiem gdzie ich szukac. Jak moge Cie prosic to mozesz poszukac tego wpisu.
Opis ręcznego dodawania kodów w PEC jest w TUTAJ, a dokładniej w drugiej części tematu - "II. Opis ręcznego wpisywania kodów w PEC". W końcowej części tematu podane są również adresy stron z gamesharkowymi kodami [o ile mnie pamiec nie myli to w moim przypadku działały te z GameFaqs]
I mam jeszcze pytanko: Czy mozna sciagnac z sieci jakies gry Play Station???? np:Gran Turismo 1lub2 (PAL) lub cos innego "Ridge Racer Type 4", Tekken3, Driver2 ?
Oczywiście, że można tylko udzielanie informacji o nielegalnych materiałach na łamach forOOm jest zabronione [wyślę PW z linkiem :) ]. Poza tym jest sporo kłopotów z tymi plikami i z zasady nie odpisuję ludziom, którzy szukają pomocy z grami ściągniętymi z Internetu - wiećej na ten temat znajdziesz TUTAJ

Edit: a TUTAJ znajdziesz wpis z NGEmu ukazujący jak PEC może spie***yć grafikę w GT2 :(
2BII!2B
ODPOWIEDZ