Jesli jeszcze raz cos mi sie zawiesi w momencie podgladania napisanej wiadomosci, poprzegryzam kable telefoniczne, uderze glowa w monitor, a HDD pojdzie jako wklad zapachowy do kibla. Spokojnie, spokojnie...
winter_mute pisze:Ja próbowałem w kombinacji GT + przejściówka Manty + kierownica dla PSXa, co zresztą opisałem w tym temacie:
http://www.psemu.pl/forum/viewtopic.php?t=420
ale jakims trafem moje wpisy wyparowały. Ciekawe któremu moderatorowi się nudziło
Nikomu sie nie nudzilo i zniknely nie tylko Twoje wpisy. Byla kiedys taka konforntacja serwera z wiadomosciami. Podejrzewam, ze to wlasnie w jej wyniku forum schudlo o kilka interesujacych postow.
Now remember? :]
Co do dzialania hamulcow i gazu. W grze wyglada to tak, jakby samochod napedzany byl wielobakowym silnikiem prozniowym, korzystajac przy tym z plutonowego paliwa w ksztalcie lezek. Efekt jest przekomiczny, ale nadaje sie tylko i wylacznie do obserwacji.
W przypadku mojej kierownicy [sprzet Logitech'a - bez FF, kiedys o niej pisalem na forum] sterowanie wygladalo zgola odmiennie. Najmniejsze przechylenie w bok powodowalo skret i gwaltowany odskok, zupelnie jak u czlowieka jadecego winda, ktorego mocno meczy biegunka. W Gran Turismo grac sie nie dalo, ale w takiego N2O juz o wiele lepiej. Bo N2O jest gra, w ktorej steruje sie kursorami bocznymi i dodatkowko uzywa przyciskow fire. Takze w tym przypadku cyfrowe sterowanie kierownicy jest niejako dedykowane tytulowi. Gra sie znakomicie, lepiej niz na padzie - kto ma mozliwosc, niechaj obada.