1. Jak wstawic obrazek. Bardzo prosto - wrzucasz screen na jakis serwer [np. republike] i podajesz link do niego. Rownie dobrze, mozesz posluzyc sie znacznikiem:
Kod: Zaznacz cały
[img]adres_URL_obrazka[/img]
W tym przypadku screen zostanie wklejony do Twojej wiadomosci na forum i bedziemy go mogli podziwiac, ew. wytykac schodzi poszczegolnym elementom 3D. :]
2. Tak, screen smoothing'u w OpenGL2 nie ma - pisalem o Pete's OpenGL. Jest za to blizniacza opcja, ktorej sie dopatrzyles. Zalatwione.
3. Odnosnie video plugow od Pete'a. Linia D3D dedykowana zostala kartom, w ktorych prym wiedzie technologia Direct 3D - beda to wszelkie Riva'y, stare Matrox'y, itd. Cale talatajstwo current gen, czyli od Ge-Force 256 wzwyz [pozwolilem tak to sobie niechlujnie okreslic], korzystajace z dobrodziejstw OpenGL oraz OpenGL2 jest najlepiej supportowane przez wtyczki serii OpenGL/2 - oczywiste. Jako ze posiadasz GeForce FX jednym slusznym rozwiazaniem jest zastosowanie wtyczek przeznaczonych dla kart graficznych tego rodzaju. Nie ma co dyskutowac.
szu pisze:na D3D 1.76 były jakieś takie pikselowate
Widocznie miales / masz zaznaczona opcje
Unfiltered framebuffer updates, ktora owszem - czyni wyswietlanie MDECow [filmikow] szybszym, lecz ujemnie wplywa na ich jakosc - zapewne stad te schodki. Inna przyczyna moze byc zastosowanie zbyt niskiej rozdzielczosci.
szu pisze:a co do jakości obrazu w grach to jakoś nie mogę zauważyć różnicy między D3D a OpenGL2, ale OpenGL2 jest zdecydowanie szybszy.
Bo wielkiej roznicy nie ma, zalezy jeszcze na jakim sprzecie. Natomiast wiele dzieli te dwa plugi pod wzgledem kompatybilnosci z grami, na korzysc Pete's OpenGL oczywiscie. Pisze na podstawie tego, co udalo mi sie przetestowac.
szu pisze:Jeżeli ktoś jescze będzie się chciał podzielić swoją opinią na temat poruszanych pluginów, to będe bardzo wdzięczny, bo tak do końca to jeszcze przekonany nie jestem.
Zatem pragne Cie przekonac, ze w Twoim przypadku nie ma lepszego rozwiazania niz Pete's OpenGL - pierwsza lub druga edycja tego plugin'a [OpenGL2 polecam koneserom wizualnego piekna z wypasionym sprzetem]. Cos jest nie tak? Podbij solidnie rozdzialke [z racji posiadanej karty mozesz sobie na to smialo pozwolic], glebie kolorow ustaw na 32-bity, uruchom pierdolety w stylu
Hi-Res Textures i delektuj sie oblym [czasami nawet przesadnie[/u] obrazem w grach na PSXa. Jezeli nadal widzisz schodki, pustaki i inne elementy charakterystyczne dla budownictwa, to przykro mi - taki juz urok wielu gier minionej epoki. :]