Problem z Kaillerą

Problemy z emulatorem ePSXe i narzędziami dla niego przeznaczonymi.
Awatar użytkownika
Diablos1
Junior
Junior

Problem z Kaillerą

Post autor: Diablos1 »

Gdy chcę grać przez neta, okienko Kaillery pokazuje się; "działa", ale po kilku sekundach zawiesza się i wyskakuję mi, że wystąpił problem z aplikacją ePSXe itd.
Co dziwne, Netplay chodził mi parę tygodni temu. Próbowałem już z wszystkimi wersjami CyberPada, nawet ściągałem inne emulatory z grą przez neta (obsługującymi Kaillerę) i na każdym ten sam error. U mojego kolegi wyskakuje to samo. Da się z tym coś zrobić?
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator

Post autor: BzyRes »

Mhm... moze reinstalacja i rekonfiguracja ePSXe okazalaby sie pomocna? To samo tyczy sie wszelkich aplikacji powiazanych z Kaillera. Moznaby tak wyczyscic rejestr, poslugujac sie TYM narzedziem. Niestety nic konkretnego nie podpowiem. Dawno nie bawilem sie ePSXe z nastawieniem na gre sieciowa i wciaz brakuje czasu, by sie pobawic i ewentualnie samemu przemaglowac problem.
DuMiaN
Junior
Junior
Kontakt:

Post autor: DuMiaN »

Też miałem taki problem. Myśle, że ten bład może być związany z problemami jakie obecnie ma Kaillera. Ściągnij nowego Kaillera Client. Następnie skopiuj plik kailleraclient.dll ze sciągniętego właśnie archiwum i wklej go do katalogu z emulatorem. Teraz powinno być ok, daj znać czy pomogło :wink: .

PS. Przy okazji gry w sieci na ePSXe może masz ochote zagrać w Tekkena 3? Jesli tak to daj znac.
Obrazek
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator

Post autor: BzyRes »

Widze, ze zamiesciles stosowne info na main page wlasnego serwisu. Gratuluje udanej i funkcjonalnej strony. Jesli masz zyczenie, dodaj ja do naszej Bazy Linków. Jakie profity z tego plyna, nie musze tlumaczyc. :]
DuMiaN
Junior
Junior
Kontakt:

Dzięki za info i słowa pochwały, strone już dodałem :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Diablos1
Junior
Junior

DuMiaN i Bzy, wielkie dzięki, tylko nie wiem czemu nie wyświetla mi żadnych Waiting games ani osób/gier w pokoju, muszę wejsć na server żeby to zobaczyć
Może mi ktoś jescze powiedzieć, czemu mi gier nie wykrywa, które mam na dysku? Co dziwne, emu n64 z tym pliczkiem bez problemu wychwytuje moje gry, gdyż tam jest opcja, gdzie ma on szukać gier, ale na ePSXe tego chyba nie ma...
DuMiaN
Junior
Junior
Kontakt:

Diablos1 pisze:DuMiaN i Bzy, wielkie dzięki, tylko nie wiem czemu nie wyświetla mi żadnych Waiting games ani osób/gier w pokoju, muszę wejsć na server żeby to zobaczyć
Myśle, że to jest właśnie wina próblemów, które ma Kaillera. Zauważ też, że normalnie wyszukuje ok 200 serwerów a teraz ok 21.
Diablos1 pisze:Może mi ktoś jescze powiedzieć, czemu mi gier nie wykrywa, które mam na dysku? (...)
Nie bardzo rozumiem w jakim sensie nie widzi gier. Wchodzisz w File -> Run ISO i startujesz gre.
Obrazek
Awatar użytkownika
Diablos1
Junior
Junior

Chodzi o to, że nie mogę założyc gry, bo nie wyświetla Tekkena jak próbuję założyć nową grę, wyświetla mi tylko unknown game
A co tam, sam zobacz
Obrazek
DuMiaN
Junior
Junior
Kontakt:

Miałem raz taki sam problem z Tekkenem 2. Nie wiem co można na to poradzić :?
Obrazek
Awatar użytkownika
Diablos1
Junior
Junior

Właśnie odkryłem, że winny jest ePSXe 1.6.0, gdy zmieniłem wersję na 1.5.2 (podmieniłem tylko ePSXe.exe) to wszystko działa, tyle że nie wiem, czy będę miał jakieś problemy grając z innnymi używającymi 1.6.0.
ODPOWIEDZ