problem z epsxe
- cyndaquil777
- Junior
problem z epsxe
mam problem z emulatorem epsxe 1.60 za chiny nie chce dzialac (nawet kiepsko) sciagnolem epsxe-a ze wszystkimi pluginami(ustawionymi) (bez 1 bios 7502 mam 1001chyba lub cos takiego) niby wszystko jest ustawione i nie chodzi
jak mozna to prosze o wysłanie odpowiednich opcji i pluginów (mam gf5200)
tak propos zamierzam grac w FF7 jesli to ma jakies znaczenie(z plytek chyba orginalnych wujek przywiózl to nie wiem (opis:czarny spód i pudełłko na 4 cd w tym 1 cd nie wiem do czego, 3 cd to gra)
dziekuje z gory za odpowiedz(szukałem od groma instrukcji jak narazie nic nie działa)
+dodatkowy problem
jak kozystac z mooby cd2 disk image (po wybraniu opcji run cd:musze cos wybrac tylko nie wiem co)
jak mozna to prosze o wysłanie odpowiednich opcji i pluginów (mam gf5200)
tak propos zamierzam grac w FF7 jesli to ma jakies znaczenie(z plytek chyba orginalnych wujek przywiózl to nie wiem (opis:czarny spód i pudełłko na 4 cd w tym 1 cd nie wiem do czego, 3 cd to gra)
dziekuje z gory za odpowiedz(szukałem od groma instrukcji jak narazie nic nie działa)
+dodatkowy problem
jak kozystac z mooby cd2 disk image (po wybraniu opcji run cd:musze cos wybrac tylko nie wiem co)
Zdaje sie, ze pobrales skonfigurowany ePSXe InPCP v0.8.3... Podstawowa sprawa, to ustalenie sciezki dostepu do BIOSu - {Config > Bios > Select}. Nastepnie wypadaloby ustawic plugin CDROM. Daruj sobie wtyczke mooby'ego - wydaje mi sie, ze nie bedzie Ci na razie potrzebna. Jako plug do obslugi napedu wybierz P.E.Op.S. CDR Driver 1.4 lub ePSXe CDR ASPI core 1.5.2.. Skonfigurowanie tego drugiego jest banalne. Co do pierwszego - wszystko masz opisane w odpowiednim artykule, ktory znajduje sie tutaj.
W zasadzie nie wiem, jak Ci konkretnie pomoc. Przypominam o instalacji takich rzeczy, jak ASPI i sterowniki do karty graficznej [jakies w miare swieze, a nie z epoki brazu]. Jesli problem bedzie nadal wystepowal, to zechcij go dokladniej opisac, bo "za chiny nie chce dzialac" moze odzwierciedlac milion trybow niedzialania. Zrob z tego jeden.
EDIT
W zasadzie nie wiem, jak Ci konkretnie pomoc. Przypominam o instalacji takich rzeczy, jak ASPI i sterowniki do karty graficznej [jakies w miare swieze, a nie z epoki brazu]. Jesli problem bedzie nadal wystepowal, to zechcij go dokladniej opisac, bo "za chiny nie chce dzialac" moze odzwierciedlac milion trybow niedzialania. Zrob z tego jeden.
EDIT
Oj, ma i to niemale. Po szczegoly zapraszam tutaj.tak propos zamierzam grac w FF7 jesli to ma jakies znaczenie(z plytek chyba orginalnych wujek przywiózl to nie wiem (opis:czarny spód i pudełłko na 4 cd w tym 1 cd nie wiem do czego, 3 cd to gra)
- cyndaquil777
- Junior
Moj tata uaktualnia je co jakis czas ale co do ASPI nie jestem pewienBzyRes pisze:Przypominam o instalacji takich rzeczy, jak ASPI i sterowniki do karty graficznej [jakies w miare swieze, a nie z epoki brazu].
moze to własnie to jest przyczyną kłopotu
jeszcze raz dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2005, 16:02 przez cyndaquil777, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
- cyndaquil777
- Junior
- cyndaquil777
- Junior
- cyndaquil777
- Junior
Gdzie sie pojawia czarny ekran? W emulatorze? Pisz o szczegolach, bo na ogolnikach bedziemy sobie nawzajem pomagali przez lata i wraz nic z tego nie wyjdzie. Na czarny ekran jest jedna bardzo dobra metoda - wpisac fraze "czarny ekran" w wyszkukiwarce na forum i szukac odpowiedzi w dziesiatkach tematow, poswieconych temu zagadnieniu.