Mam straszny problem z każda wersją ePSX, natomiast w żaden sposób nie mogę zmienić płyty (czy to Chrono Cross czy jakakolwiek gra na kilku płytach,)bo po pierwsze, gdy np. w grze Final fantasy IX na cd 1 pisze enter disc 2 daje esc i wybieram opcje change disc iso następnie juz w grze daje enter to na chwile wczyta płytę tzn. wyda dźwięk, że niby jest a po chwili okienko ePSX się wyłącza i tyle. W biosie wyskakuje cos takiego:
Closing spu ...
Closing Gpu ...
Shutdown gpu ...
Closing ISo system ...
Opcode 3f UNK <PC 00000094> <1424562,0>
Próbowałem z zapisać stan przed zmiana płyty a następnie wczytać na drugiej, lecz również jest problem gdyż na drugiej płycie juz nie widzi tych zapisanych stanów tylko na pierwszej.
Błagam pomórzcie!!!.
[/img]
Zmiana płyt we wszystkich grach
Po pierwsze - zainstaluj sterowniki ASPI. Do pobrania sa w dziale Download > Narzedzia [Force ASPI, starsza wersja]. Po drugie - moim zdaniem, w przypadku wymuszonej zmiany kompaktow najlepiej sprawdza sie nastepujacy schemat:
Powodzenia.
- CD, na ktorym obecnie gramy - wczytany jako ISO
- CD, ktory bedziemy musieli wlozyc zaraz po zakonczeniu gry na pierwszym - jako ISO podmountowane pod dowolny program typu Virtual Drive, np. Daemon Tools [rowniez do pobrania w dziale Download]
- proces podmiany: Escape >>> File > Change Disc > CDROM [wybieramy naped wirtualny, w ktorym siedzi przykladowy CD2]
- i dziala, bo musi dzialac, jesli tylko gra jest kompletna i kompatybilna z emulatorem
To naturalne.Krieg pisze:Próbowałem z zapisać stan przed zmiana płyty a następnie wczytać na drugiej, lecz również jest problem gdyż na drugiej płycie juz nie widzi tych zapisanych stanów tylko na pierwszej.
Powodzenia.
Zrobiłem dokładnie wszystko jak kazałeś i nadal wyskakuje ten sam błądBzyRes pisze:Po pierwsze - zainstaluj sterowniki ASPI. Do pobrania sa w dziale Download > Narzedzia [Force ASPI, starsza wersja]. Po drugie - moim zdaniem, w przypadku wymuszonej zmiany kompaktow najlepiej sprawdza sie nastepujacy schemat:
- CD, na ktorym obecnie gramy - wczytany jako ISO
- CD, ktory bedziemy musieli wlozyc zaraz po zakonczeniu gry na pierwszym - jako ISO podmountowane pod dowolny program typu Virtual Drive, np. Daemon Tools [rowniez do pobrania w dziale Download]
- proces podmiany: Escape >>> File > Change Disc > CDROM [wybieramy naped wirtualny, w ktorym siedzi przykladowy CD2]
- i dziala, bo musi dzialac, jesli tylko gra jest kompletna i kompatybilna z emulatorem
To naturalne.Krieg pisze:Próbowałem z zapisać stan przed zmiana płyty a następnie wczytać na drugiej, lecz również jest problem gdyż na drugiej płycie juz nie widzi tych zapisanych stanów tylko na pierwszej.
Powodzenia.

No to kombinujemy dalej.
1. Jako wtyczke CDROM ustaw P.E.Op.S. CDR Driver 1.x.
2. Miej na uwadze, ze do ubslugi wiekszosci tytulow od dawnego Squaresoftu [zatem Chrono Cross, seria Final Fantasy, itd.], zalecany jest ePSXe w wersji 1.5.2.
3. Przetestuj podmiane plyt pod innymi emulatorami, np. PSXeven czy SSSPX [ktore konfiguruje sie podobnie jak ePSXe] czy CVGS / Emurayden [konfiguracja obydwu ogranicza sie do minimum ingerencji ze strony uzytkownika]. Zapewne bedzie potrzebna konwersja kart pamieci - w tym celu posluz sie programem PSXMemTool [dzial Download > Narzędzia sie klania].
1. Jako wtyczke CDROM ustaw P.E.Op.S. CDR Driver 1.x.
2. Miej na uwadze, ze do ubslugi wiekszosci tytulow od dawnego Squaresoftu [zatem Chrono Cross, seria Final Fantasy, itd.], zalecany jest ePSXe w wersji 1.5.2.
3. Przetestuj podmiane plyt pod innymi emulatorami, np. PSXeven czy SSSPX [ktore konfiguruje sie podobnie jak ePSXe] czy CVGS / Emurayden [konfiguracja obydwu ogranicza sie do minimum ingerencji ze strony uzytkownika]. Zapewne bedzie potrzebna konwersja kart pamieci - w tym celu posluz sie programem PSXMemTool [dzial Download > Narzędzia sie klania].