Wibracja w padzie niedziala :(
Wibracja w padzie niedziala :(
Mam pytanie jak ustawic aby wibracja w padzie dzialala. Sam pad oczywiscie dziala, brakuje tego jednego bajerka "VIBRY". PAd jest firmy Mediatech na USB. Chodzi mi o gre np Tekken3 w ktorej ustawilem vibra on.W konfiguracji tez cos probowalem zmieniac ale niewychodzi.CZy to sie da wogole zrobic ?

I PORAZ KOLEJNY DZISIAJ MUSZę (nie muszę ale chce, bo to jest jak widze ważne) KOPIOWAć TEXT. Po pierwsze czy masz zainstalowanego DX9 (DirectX 9) po drugie w opcjach sterowania musisz ustawić w tabelce vibrations musisz ustawić interfejs DirectX
Duży silnik:Constant a mały silnik : Sine (mogłem poprzekręcać te dwa ostatnie...
Ja jeszcze od siebie dodam, ze najnowsze sterowniki do pada to tez podstawa... Jak sciagnalem najnowsze do mojego Thrustamster Dual Power 2 to od razu wibracje zaczely pod ePSXe chodzic...
Jedyne co mnie rozwalilo, to ze musze miec na obydwa silniczki ustawione constant, ale i tak nie jest zle... bo moj pad nie obsluguje Sine
Jedyne co mnie rozwalilo, to ze musze miec na obydwa silniczki ustawione constant, ale i tak nie jest zle... bo moj pad nie obsluguje Sine

-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Hehe, kolejna osoba z takim padam (mieliśmy już jedną czy dwie na forum z identycznym padem i problemem). Sam nawet miałem MT-160, ale dałem go bratu bo nie ma możliwości by uruchomić wibracje na ePSXe 1.5.2 i sam zaopatrzyłem się w przejściówkę + PSX DualShock. Mały gałgan powiedział, że idzie włączyć wibre w PCSX 1.5 używając pluginu Harakiri, ale osobiście tego nie sprawdziłem więc nie będę komentował...Sam pad oczywiscie dziala, brakuje tego jednego bajerka "VIBRY". PAd jest firmy Mediatech na USB.
To stwierdzenie tyczy się jedynie systemu WinXP - pod 98 wibracje działają bez problemów pod DX8. Co więcej GamePad firmy MT z powodu kiepskich sterowników wywalają error podczas konfiguracji FF co praktycznie uniemożliwia włączenie wibry pod XP. Co prawda raz nam się udało jakim cudem po zainstalowaniu DX9 i sterów dla użądzenia PSX Vibration Feedback Conwerter oraz sterowników Super Dual Box`a uruchomić wibracje pod XP, ale po ostatnim padzie i przywracaniu systemu znów ich nie ma.Po pierwsze czy masz zainstalowanego DX9
Jednym słowem z padami firmy MT jest jeden wielki kłopot... dotyczy to również ePSXe 1.5.2 (nie idzie uruchomić wibracji)... trzeba poczekać na obsługę zew pluginów sterowania i spróbować użyć p Harakiri.
2BII!2B
Mi na starszych sterownikach na grach PC tez wibracja dzialala, a w ePSXe nie...
Jeszcze raz powtorze... sprawdz czy masz zainstalowane najnowsze sterowniki do pada... jak sie okaze, ze tak/po zainstalowaniu najnowszych dalej nie bedzie wibracji w ePSXe to niestety nic nie poradzisz... bedziesz musial cierpliwie czekac na jeszcze nowsze sterowniki, lub miec nadzieje, ze pod ePSXe 1.5.3, ktore sie zbliza wielkimi krokami bedzie dzialac...
Nara...
edit: widze, ze winter_mute mnie uprzedzil

Nara...
edit: widze, ze winter_mute mnie uprzedzil

-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Możesz spróbować poszukać i wypróbować takich: PSX Vibration Feedback Conwerter lub takich : Super Dual Box (o tych był nius na stronie wraz z linkami do plików, ale nie jestem pewien czy nie przekręciłem nazwy - musisz sam poszukać). Poza tym nie jestem pewien czy to da jakiś skutek - nie próbowałem pod Win98, a pod XP na bank nie działa.A czy moge do tego pada wgrac jakies inne sterowniki niz te co dostalem.
Wydaje mi się, że się nie doczekaszczy mam poprostu czekac a z mediatech wypusci jakies nowe?

2BII!2B