Problem z klawiaturką pod ePSXe
Problem z klawiaturką pod ePSXe
Mam taki problem i zdazalo mi sie to nie raz ale wtedy nie bylem przekonany od czego to moze byc spowodowane. Teraz natomiast wiem na 100 % ze podczas grania moge normalnie zapisac np. "save state" ale jesli minie jakis dluzszy czas to klawiatura przestaje po prostu dzialac. Kiedys dzialo mi sie tak z gra Spyro 3, teraz (po wczorajszym graniu przez okolo 1,5 godziny) przestalo mi dzialac Bloody Roar 2 tzn. przestal mi dzialac Start i Select ( Start jest ustawiony na "X" a Select na "Z" oczywiscie na klawiaturze). Czego to może byc powod 

-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Kurcze - jak ja lubie Twoje pytania
sa takie niespotykane 
... ale do rzeczy
- Po pierwsze sprawdzilbym czy z jakiegos nieodgadnionego powodu nie nastepuje zmiana trybu pracy kontrolera. Gdy nastapi kolejny zwis sterowania powcisnkaj F5 by poprzelaczac sie miedzy kolejnymi trybami i posprawdzac czy problem znika w poszczegolnych trybach.
- Po drugie mozliwe ze ma to cos wspolnego z windowsowskim trybem oszczedzania energii - wejdz do panelu sterowania i poustawiaj odpowiednie opcje na "Nigdy" (nie wylanczaj) czy "zawsze wlaczony"... Dodatkowo wylacz wygaszacz ekranu, zarowno w panelu sterowania jak i we wtyczce graficznej.
- Mozna tez sprobowacwcisnac klawisz F4 gdy nastapi zwis.
- Jesli zaas zaobserwujesz ten problem w innych aplikacjach to pewnikiem siada Ci klawiera i najlepszym rozwiazanie bylby zakup nowej...
... hmmm, to wlasnie lubie w nietypowych pytaniach - przewaznie nie mozna podac gotowej odpowiedzi rozwiazujacej problem. Zostaje odwieczna metoda prob i bledow.

... ale do rzeczy
- Po pierwsze sprawdzilbym czy z jakiegos nieodgadnionego powodu nie nastepuje zmiana trybu pracy kontrolera. Gdy nastapi kolejny zwis sterowania powcisnkaj F5 by poprzelaczac sie miedzy kolejnymi trybami i posprawdzac czy problem znika w poszczegolnych trybach.
- Po drugie mozliwe ze ma to cos wspolnego z windowsowskim trybem oszczedzania energii - wejdz do panelu sterowania i poustawiaj odpowiednie opcje na "Nigdy" (nie wylanczaj) czy "zawsze wlaczony"... Dodatkowo wylacz wygaszacz ekranu, zarowno w panelu sterowania jak i we wtyczce graficznej.
- Mozna tez sprobowacwcisnac klawisz F4 gdy nastapi zwis.
- Jesli zaas zaobserwujesz ten problem w innych aplikacjach to pewnikiem siada Ci klawiera i najlepszym rozwiazanie bylby zakup nowej...
... hmmm, to wlasnie lubie w nietypowych pytaniach - przewaznie nie mozna podac gotowej odpowiedzi rozwiazujacej problem. Zostaje odwieczna metoda prob i bledow.
2BII!2B
Moze dlatego ze nie zadaje takich pytan jak np. Jak zrobic iso?winter_mute pisze:Kurcze - jak ja lubie Twoje pytaniasa takie niespotykane
Z takimi pytaniami wale tutaj bo moge prawie zawsze liczyc na twoja pomoc.
Sprawdzewinter_mute pisze:Gdy nastapi kolejny zwis sterowania powcisnkaj F5 by poprzelaczac sie miedzy kolejnymi trybami i posprawdzac czy problem znika w poszczegolnych trybach.
Zrobione jest to wszystko co napisales od bardzo dawna.winter_mute pisze:Po drugie mozliwe ze ma to cos wspolnego z windowsowskim trybem oszczedzania energii - wejdz do panelu sterowania i poustawiaj odpowiednie opcje na "Nigdy" (nie wylanczaj) czy "zawsze wlaczony"... Dodatkowo wylacz wygaszacz ekranu, zarowno w panelu sterowania jak i we wtyczce graficznej.
To dziwne ale "ESC" dziala normalnie tzn. wszystkie klawisze ktore obsluguje ePSXe nie dzialaja ale jak mi sie zawiesi klawiatura to jak nacisne ESC to normalnie wychodzi mi do okienka i robi sie pauza.winter_mute pisze:Jesli zaas zaobserwujesz ten problem w innych aplikacjach to pewnikiem siada Ci klawiera i najlepszym rozwiazanie bylby zakup nowej...
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Witam wszystkich mam takie pytanko dzisiaj skusiłem się na wypróbowanie emulka ePSXe 1.6.0 wszystko działa sprawnie jest fajna muza i idealna grafa mój problem polega na tym, że nie mam pada ani innego kontrolera gier bowiem uzywam win xp i do gier uzywałem zawsze klawiatury a teraz przechodzę do konkretnego pytania 
Co mam zrobić zeby ustawić emulatora tak abym mógł uzywać klawikorda zamiast padów, czy innych dziwnych kontrolerów?

Co mam zrobić zeby ustawić emulatora tak abym mógł uzywać klawikorda zamiast padów, czy innych dziwnych kontrolerów?