pomoc w uruchomieniu wibracji
pomoc w uruchomieniu wibracji
mam przejściówkę do gejm pada firmy mata i pada nie fiemy sony mam problem z uruchomieniem wi bracjii wszystko wdziała poprawie ale w ustawieniach ePsx polecane ustawienia analog F5 i inne nie chcą działac . proszę o szczegułowe instrukcje jakie ustawienia mam wupróbować >i jakie programy moga mi dopomuc i skąd je mogę ściągnąć.
Boze... Nie pisz tak szybko, bo sie doczytac nie mozna!
Badz co badz sprobuje pomoc.
Po pierwsze sprawdz czy nie ma nowszych sterownikow na stronie manty. (Adresu nie podam, bo nie znam - ale google powinno dac sobie rade.
)
Jak to nic nie pomoze to zainstaluj najnowszego DirectX (aktualnie chyba 9.0b)
Jak dalej nic to nie daje, to "sorry, no bonus", ale wibracji nie bedziesz mial.
PS. Aczkolwiek zawsze mozesz probowac roznych ustawien w emulatorze. Mi w koncu na pewnym (niezbyt standardowym) w koncu pad wibruje jak trzeba!

Badz co badz sprobuje pomoc.
Po pierwsze sprawdz czy nie ma nowszych sterownikow na stronie manty. (Adresu nie podam, bo nie znam - ale google powinno dac sobie rade.

Jak to nic nie pomoze to zainstaluj najnowszego DirectX (aktualnie chyba 9.0b)
Jak dalej nic to nie daje, to "sorry, no bonus", ale wibracji nie bedziesz mial.
PS. Aczkolwiek zawsze mozesz probowac roznych ustawien w emulatorze. Mi w koncu na pewnym (niezbyt standardowym) w koncu pad wibruje jak trzeba!

-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Tak się składa że również mam tą przejściówkę i szczerze powiedziawszy jestem z niej jak najbardziej zadowolony - wibra działa elegancko. Wszystko co trzeba zrobić by ją uruchomić to:
1. Zainstaluj nowy DX 9.0b (bez niego możesz zapomnieć o wibrze pod WinXP)
2. Zainstaluj nowe sterowniki dla przejściówki
http://www.manta.com.pl/serwis/download/index.php
3. Wyłącz multitap - jęsli z niego korzystasz. Opcja powoduje pewne problemy i nie należy z niej korzystać jeśli nie ma takiej potrzeby (czyli nie ciurlasz gry dla 4 osób)
4. W przypadku ePSXe w wersji starszej iż 1.6.0 wibracje działają tylko na pierwszym kontrolerze (choć w najnowszej ver. podobno też są problemy) dlatego włacz okno konfiguracji 1 pada i ...
5. Ustaw je następująco:

1. Zainstaluj nowy DX 9.0b (bez niego możesz zapomnieć o wibrze pod WinXP)
2. Zainstaluj nowe sterowniki dla przejściówki
http://www.manta.com.pl/serwis/download/index.php
3. Wyłącz multitap - jęsli z niego korzystasz. Opcja powoduje pewne problemy i nie należy z niej korzystać jeśli nie ma takiej potrzeby (czyli nie ciurlasz gry dla 4 osób)
4. W przypadku ePSXe w wersji starszej iż 1.6.0 wibracje działają tylko na pierwszym kontrolerze (choć w najnowszej ver. podobno też są problemy) dlatego włacz okno konfiguracji 1 pada i ...
5. Ustaw je następująco:

2BII!2B
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
A czy wibracje działają podczas testowania pada w {Panel Sterowania > kontrolery gier > Double Vibration... > Effects}Mam pada do tej przejściówki Xtechnologis i mimo to nawet niema drgnięcia ( na soniaczu działa)

ściągnij z downloadu plik Delta Runtimes po czym rozpakuj jego zaawartość do folderu z GamePad Mapper - powinno być dobrze.A jeszcze mam problem zgejm maperem pokazuje mi brak pliku DLL MFC70 DLL.
BTW; byłbym wdzięczny za korzystanie z przycisku EDYTUJ
2BII!2B
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Kolejny zadowolony klient
1. To powiedzenie Mortus`a (albo BzyRes`a) a nie moje

2. Wydaje mi się że j chodziło o to, że wibra dziala w oknie kalibracji/testowania pada a nie samym ePSXe - więc zakładam, że klient nie jest jeszcze zadowolnony.
j > podaj tytuły, na których nie ma u Ciebie wibry... Może mam coś z tych gier i będę w stanie to przetestować na swoich padach.
2BII!2B
Moje.... i tam jest ™, więc nie korzystać mi zniego tak bez przyzwoleniawinter_mute pisze:Kolejny zadowolony klient
1. To powiedzenie Mortus`a (albo BzyRes`a) a nie moje![]()

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.