pomoc w konfiguracji

Problemy z emulatorem ePSXe i narzędziami dla niego przeznaczonymi.
fifol
Nowicjusz

pomoc w konfiguracji

Post autor: fifol »

Wiem ze na pewno taki temat juz sie gdzies pojawil i za powtarzanie sie z gory administratora przepraszam. Jednak przez szybkosc z jaka chodzi moj net nie szukalem postow na ten temat bo zajelo by mi to z miesiac...
Mam problem poniewaz nie potrafie skonfigurowac mojego epsx.
Jezeli ktos bylby tak mily i mogl pomoc mi w doborze pluginow i ustawieniu konfiguracji to bylbym bardzo wdzieczny.
Moj sprzet: Athlon XP 1700+, Gainward GeForce 4 440MX, 256 DDR, Sound Blaster Audigy.
Z gory dziekuje i przepraszam...
Mortus
Administrator
Administrator

Post autor: Mortus »

Grafika - Petes GPU i wybierz Pete's OpenGL Driver
Dźwięk - P.E.Op.S. DSound Audio Driver 1.6
Ustawienia często zmieniają się w zależności od gier, więc możesz zarzucić tytułami, spojrzeć do działu kompatybilność i poszukać w tekstach na stronie o konfiguracji :-)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1) Upewnij się że masz zainstalowane niezbędne sterowniki (detonatory i ASPI)
2) Ściągnij następujące pluginy:
grafika: Pete`s OpenGL
dżwięk: Eternal SPU (wersja pełna - nie Lite)
cdrom: PeopS CDR / Xeven CDR / ePSXe CDR Core,wybierasz wedle upodobań, choć i tak najlepiej jest grać z ISO
3) Skonfiguruj je odpowiednio. Teksty są na stronie w dziale artykuły > Konfiguracja. Przedstawione tam konfiguracje domyślne dla wymienionych wyżej wtyczek powinny działać bez problemu z większością gier. Istnieją jednak tytuły, które wymagają specyficznych ustawień - część z nich opisane jest również we wspomnianym dziale. Co do innych, niopisanych gier, musisz sprawdzić samodzielnie jak sobie radzi z nimi emulator - możesz to uczynić na łamach Listy Kompatybilności.
2BII!2B
ODPOWIEDZ