Wiem ze na pewno taki temat juz sie gdzies pojawil i za powtarzanie sie z gory administratora przepraszam. Jednak przez szybkosc z jaka chodzi moj net nie szukalem postow na ten temat bo zajelo by mi to z miesiac...
Mam problem poniewaz nie potrafie skonfigurowac mojego epsx.
Jezeli ktos bylby tak mily i mogl pomoc mi w doborze pluginow i ustawieniu konfiguracji to bylbym bardzo wdzieczny.
Moj sprzet: Athlon XP 1700+, Gainward GeForce 4 440MX, 256 DDR, Sound Blaster Audigy.
Z gory dziekuje i przepraszam...
pomoc w konfiguracji
Grafika - Petes GPU i wybierz Pete's OpenGL Driver
Dźwięk - P.E.Op.S. DSound Audio Driver 1.6
Ustawienia często zmieniają się w zależności od gier, więc możesz zarzucić tytułami, spojrzeć do działu kompatybilność i poszukać w tekstach na stronie o konfiguracji
Dźwięk - P.E.Op.S. DSound Audio Driver 1.6
Ustawienia często zmieniają się w zależności od gier, więc możesz zarzucić tytułami, spojrzeć do działu kompatybilność i poszukać w tekstach na stronie o konfiguracji

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
1) Upewnij się że masz zainstalowane niezbędne sterowniki (detonatory i ASPI)
2) Ściągnij następujące pluginy:
grafika: Pete`s OpenGL
dżwięk: Eternal SPU (wersja pełna - nie Lite)
cdrom: PeopS CDR / Xeven CDR / ePSXe CDR Core,wybierasz wedle upodobań, choć i tak najlepiej jest grać z ISO
3) Skonfiguruj je odpowiednio. Teksty są na stronie w dziale artykuły > Konfiguracja. Przedstawione tam konfiguracje domyślne dla wymienionych wyżej wtyczek powinny działać bez problemu z większością gier. Istnieją jednak tytuły, które wymagają specyficznych ustawień - część z nich opisane jest również we wspomnianym dziale. Co do innych, niopisanych gier, musisz sprawdzić samodzielnie jak sobie radzi z nimi emulator - możesz to uczynić na łamach Listy Kompatybilności.
2) Ściągnij następujące pluginy:
grafika: Pete`s OpenGL
dżwięk: Eternal SPU (wersja pełna - nie Lite)
cdrom: PeopS CDR / Xeven CDR / ePSXe CDR Core,wybierasz wedle upodobań, choć i tak najlepiej jest grać z ISO
3) Skonfiguruj je odpowiednio. Teksty są na stronie w dziale artykuły > Konfiguracja. Przedstawione tam konfiguracje domyślne dla wymienionych wyżej wtyczek powinny działać bez problemu z większością gier. Istnieją jednak tytuły, które wymagają specyficznych ustawień - część z nich opisane jest również we wspomnianym dziale. Co do innych, niopisanych gier, musisz sprawdzić samodzielnie jak sobie radzi z nimi emulator - możesz to uczynić na łamach Listy Kompatybilności.
2BII!2B