BIOS nie dziala

Problemy z emulatorem ePSXe i narzędziami dla niego przeznaczonymi.
keszu
Junior
Junior

BIOS nie dziala

Post autor: keszu »

czesc,
zaczynam zabawe z epsxe i mam taki problem. sciagnalem wersje 1.6 z wszstkimi pluginami. nie mam jeszcze zadnej gry na psxa wiec chcialem sprawdzic czy emulator dziala przez RUN BIOS. i po chwili pokazywania sie logo wyskakuje blad "abnormal program termination" jezeli uzywam frontenda. jezeli odpale czystego epsxe ten blad nie wyskakuje tylko prgram sie wiesza. w czym jest rzecz?
moj komp:
barton 2.6, 512mb, gf4ti4800se chodzi na WinXP
epsxe:
1.6.0 i wszelkiej masci frontendy i pluginy
biosy tez mam chyba wszystkie mozliwe
pozdrawiam i pomocy
Awatar użytkownika
Romek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Romek »

Jeżeli używasz wtyczki graficznej Pete`s ogl 2.x to włącz opcje GF4\winxp crash fix, jeżeli to nie zadziała to podaj jakie wtyczki używasz i ich konfigurację.
Romek
keszu
Junior
Junior

qrde nie moge znalezc w konfigu tej wtyczki (Pete's OpenGL2 Driver 2.1) takiej opcji??? i dalej sie wiesza
na Pete's OpenGL Driver 1.74 dziala tyle ze to menu jest jakies skaszanione tzn. wokol napisow memory card i cd player sa jakies dziwne kolorki??? tak powinno byc???
a i jeszcze mam pytanie czy da sie ustawic epsxe zeby w sterowac kursoremw bioseie myszka a nie z klawiatury?[/img]
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

qrde nie moge znalezc w konfigu tej wtyczki (Pete's OpenGL2 Driver 2.1) takiej opcji??? i dalej sie wiesza
Najnowsza wersja oznaczona jest numerkiem 2.5 (do pobrania z Downloadu) posiada taką opcje. Polecam ściągnięcie i bliższe zazpoznanie się z nią :)
na Pete's OpenGL Driver 1.74 dziala tyle ze to menu jest jakies skaszanione tzn. wokol napisow memory card i cd player sa jakies dziwne kolorki??? tak powinno byc???
Kolorki powinny być takie ja na screenie na dole strony >
http://www.psemu.pl/modules.php?name=Ar ... =cdr_epsxe
jako że nie ma lepszego screenu poszuaj sobie przycisku "EXIT" na rysunku i porównaj kolorki.
2BII!2B
keszu
Junior
Junior

ok dzieki za info plug 2.5 dziala. hehe w sumie to na innych pluginach tez dzialalo tyle ze ja te durne kolorki wokol napisow bralem za bugi :)
thnx wam
ODPOWIEDZ