Jak zrobić ISO?
Jak zrobić ISO?
Zrobiłme obraz nero. Nero zapisal plik jako gt2.nrg gry daję Run ISO to najpierw dzłygo czyta dysko i pojawia się białe tło z napisem sony. Czy mozna jakiś uruchomić gran tursimo 2 z obrazu a nie bezposrednio z cd. Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!! 

-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Po pierwsze i chyba najważniejsze: użyj CloneCD + nakłada Libecrypt.dat program jest prawdziwym liderem w kwestii robienia obrazów płyt z tego systemu (PSX). Nero - jest niezły ale czasami sobie po prostu nie radzi... np. jak w Twoim przypadku 
Linki odnośniwe wypowiedzi:
CloneCD można pobrać z TEJ strony natomiast nakładki w postaci plików DAT z TEJ (stronki)
BTW; zmieniłem temat Twojego wpisu

Linki odnośniwe wypowiedzi:
CloneCD można pobrać z TEJ strony natomiast nakładki w postaci plików DAT z TEJ (stronki)
BTW; zmieniłem temat Twojego wpisu

2BII!2B
[b]Pomocy [/b]
Zrobiłem obraz i wszytko działa. poza jednym jak grałem z płytom to savy wczytywało automatycznie. Ateraz tego nie robi próbowalem ręcznie i nic ustawiałem memcard o też nic. zy muszę grać od nowa

-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
1. Z pewnością nie... GT powinno wczytywać save`y bez względu na to czy uruchomisz grę CD czy z ISO...
2. Sprawdź jeszcze raz ustawienia configu memorki
3. warto też przyjrzeć się bliżej karcie pamięci czy przypadkiem nie została uszkodzona lub nie usunięto z nie danych - zrobisz to za pomocą któregoś z narzędzi do obsługi memorycardów lub (najprościej) za pomocą BIOSu
4. jest jeszcze jedna możliwość złe działanie momorycarda występuje również gdy plik *.mrc jest "tylko do odczytu"...
5. A może to tymczasowy pad i po jakimś czasie wszystko wróci do normy - tak też się zdarza
2. Sprawdź jeszcze raz ustawienia configu memorki
3. warto też przyjrzeć się bliżej karcie pamięci czy przypadkiem nie została uszkodzona lub nie usunięto z nie danych - zrobisz to za pomocą któregoś z narzędzi do obsługi memorycardów lub (najprościej) za pomocą BIOSu
4. jest jeszcze jedna możliwość złe działanie momorycarda występuje również gdy plik *.mrc jest "tylko do odczytu"...
5. A może to tymczasowy pad i po jakimś czasie wszystko wróci do normy - tak też się zdarza

2BII!2B
Ja to robię tak:
1/4 białego rumu, 1/4 martini białego, 1/8 vodki (musi być bardzo zimna), zalewam to soczkiem cytrynowym i mieszam jakieś 1,5 minuty i ready
.
Ok teraz na serio
.
Obrazów płyt nie robię tylke je zasysam.
Jakoś przyzwyczaiłem się do plików bin więc nawet jak ściągne plik img to od razu przekonwertowuje go WinISO'kiem na bin'a.
Nero robi pliki nrg, CloneCD img, WinISO - iso. Wiecie może jaki program robi biny?
1/4 białego rumu, 1/4 martini białego, 1/8 vodki (musi być bardzo zimna), zalewam to soczkiem cytrynowym i mieszam jakieś 1,5 minuty i ready

Ok teraz na serio

Obrazów płyt nie robię tylke je zasysam.
Jakoś przyzwyczaiłem się do plików bin więc nawet jak ściągne plik img to od razu przekonwertowuje go WinISO'kiem na bin'a.
Nero robi pliki nrg, CloneCD img, WinISO - iso. Wiecie może jaki program robi biny?

;> Steel POWAH ;>
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt: