Jak uruchomic Gran Turismo 2 (wersja z waszej strony)

Problemy z emulatorem ePSXe i narzędziami dla niego przeznaczonymi.
SLip
Nowicjusz

Jak uruchomic Gran Turismo 2 (wersja z waszej strony)

Post autor: SLip »

Zainstalowalem i skonfigurowalem wszystko tak, ze dzialaja gry "domowe", takie jak Total Soccer i Rock and Gems. Wydaje mi sie, ze bardzo dlugo sie laduja, ale dzialaja. Sciagnalem jednak tez Gran Turismo 2 (http://www.psemu.pl/index.php?dzial=Gry ... sdown&id=1) i nie bardzo wiem co z tym zrobic. Po rozpakowaniu mam dwa pliki. Czy powinienem "GT02_999.99.000" potraktowac jako obraz?! Jesl tak, to nie dziala, nie wiem kompletnie czemu, w logach nie ma nic o bledzie, a w emulatorze caly czas czarny ekran.

ePSXe we wersji 1.6.0. Komp A900, 256MB RAM, GF2MX400 64MB.

EDIT: Ok, znalazlem taki cytacik... "SaveState, czyli pochodzące w linii prostej od ePSXe zapisy stanu gry, które dzięki dobrodziejstwom emulacji wykorzystać można jako wersje demo. Jeśli więc chciałbyś zobaczyć, na czym polega rozgrywka w tytułach tj.: Tekken 3, Gran Turismo 2 czy ISS Pro Evolution 2 ten wariant jest dla Ciebie."

To teraz zmieniam pytanie... Jak uruchomic taki SaveStage?

EDIT2: Wrzucilem oba pliczki do katalogu sstates i co dalej? Poprzez Run > Load State bynajmniej odpalic tego nie moge. :/ Help!
Mortus
Administrator
Administrator

Post autor: Mortus »

Musisz mieć po pierwsze grę (w tym przypadku GT2), której wersja jest zgodna z wersją tych save'ów. Jeśli już takową posiadasz, to wystarczy grę odpalić i już musi się pojawić w Load State - niema bata żeby się nie pojawiło.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
SLip
Nowicjusz

Post autor: SLip »

A widzisz, jednak nie musze, bo odpalilem to bez gry. ;) W miedzy czasie znalazlem link stosowny (http://www.psemu.pl/index.php?dzial=Gry&pokaz=ss). Tak czy siak dzieki za chec pomocy! Pozdro! :)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

A widzisz, jednak nie musze, bo odpalilem to bez gry.
Oczywiście że pliki SS działają bez płyty/ISo czy innej kopii gry - w tym włąśnie ich urok. Instrukcje jak je uruchomić znajdziesz tutaj >
http://www.psemu.pl/index.php?dzial=Gry&pokaz=sshelp
była pod przyciskiem >> co i jak <<
Zainstalowalem i skonfigurowalem wszystko tak, ze dzialaja gry "domowe", takie jak Total Soccer i Rock and Gems. Wydaje mi sie, ze bardzo dlugo sie laduja, ale dzialaja.
Gry Homebrew ładują się dość długo z uwagi na fakt, że musza być w pełni załadowane do pamięci. Nie byłoby to wielkim problemem, gdyby nie musiały one trafić do pamięci konsoli, co oczywiście wymaga zemulowania i zajmuje trochę więcej czasu.
2BII!2B
Mortus
Administrator
Administrator

Post autor: Mortus »

Oczywiście że pliki SS działają bez płyty/ISo czy innej kopii gry - w tym włąśnie ich urok
Ten tego..... ups :-)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
ODPOWIEDZ