Problem z ASPI

Problemy z emulatorem ePSXe i narzędziami dla niego przeznaczonymi.
chorzowski
Nowicjusz

Problem z ASPI

Post autor: chorzowski »

mam problem z epsxe :(:(:( przy włańczaniu pojawia mi sie bład, a mianowicie : ERROR IN INIT ASPI (235)...zainstalowałem już sterowniki aspi i dalej nic... dalej to samo. ściągnołem równierz epsxe cutor i wszystko w nim ustawiłem ale bład dalej wyskakuje! prosze o pomoc!!
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Mam kilka pytań:
1) jaką wersję (Force)ASPI zainstalowałęś :?:
2) w jaki sposób zainstalowałeś sterowniki :?:

Mnie to wygląda na standardowy błąd ASPI - cosik zrobiłeś z nimi nie tak, stąd te pytania.
2BII!2B
chorzowski
Nowicjusz

Post autor: chorzowski »

instalowałem wersje forceaspi17 oraz forceaspi 18. instalowałem to poprzez rozpakowanie tego i następnie następnie poprzez plik Instaspi oraz Dumpaspi. jeśli coś zrobiłem nie,tak to pytanie co :?: :?: :?: co mam zrobić :?: :?: :?:
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Czy ja wiem, czy ściągnięcie i i nstalacja wersji 1.8 to dobry pomysł niby działa, ale miałem z nią kłopoty pod WinXP. Natomiast 1.7 fruwa az miło patrzeć.
co mam zrobić
1. (Ściągnąć i) Rozpakować wersję 1.7
2. Uruchomić plik killaspi.bat jesli instalowałeś wcześniej ForceASPI
3. Uruchomić plik instaspi.bat by zainstalować ponownie stery
4. uruchomić ponownie komputer

tadaaa :!:
2BII!2B
anakin9
Nowicjusz

Nadal to samo

Post autor: anakin9 »

A mi nadal sie tak dzieje...
Wszystko bylo w porzadku... ale musialem zrobic formata , wiadomo jak z windowsem jest , jak sie wywali to juz lezy.. no trudno.. zainstalwoalem wszystko od nowa.. a tu mi wyskakuje ciagle ten error in aspi init(235) :/ instalowalem forceASPI i nadal to samo , nowe sterowniki .. bez zmian... co tu z tym zrobic ? :( prosze o pomoc...

jesli chodzi o sprzet to mam Celka 350 , 128 ramow , Ati rage turbo agp 2X , windowsa ME... wczesniej wszystko bylo jak najbardziej w porzadku , dopiero teraz sa prblemy... prosze o szybko odpowiedz
Mortus
Administrator
Administrator

Post autor: Mortus »

Nie będę nawet próbował dociekać w czym twki Twój problem (bo po prostu nie wiem), ale powiem Ci jedno - Win ME to (w moim mniemaniu) bezsprzecznie najgorzy wybór jakiego mogłeś dokonać.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator

Post autor: BzyRes »

Mortus - WinME ma według mnie dwie ogromne zalety:

1) Bardzo szybko się ładuje.
2) Zmusza użytkownika do szybkiego wyciągania wniosków.

chorzowski - zmień nazwę tematu na taką, żeby wątek mógł okazać się pomocny nie tylko dla Ciebie (mam nadzieję, że wiesz o co chodzi i podczas rejestracji zapoznałeś się z regulaminem forum).

anakin9 - nie pomogę Ci w rozwiązaniu problemu (brakuje mi pomysłu, podobnie jak przedmówcy), ale dam dobrą radę na przyszłość - ZMIEń OS - wiedz, że WinME należy do grupy najmniej stabilnego i najbardziej zbugowanego oprogramowania zrodzonego przez programistów Microsoftu.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

no trudno.. zainstalwoalem wszystko od nowa.. a tu mi wyskakuje ciagle ten error in aspi init(235) :/ instalowalem forceASPI i nadal to samo , nowe sterowniki .. bez zmian... co tu z tym zrobic ? prosze o pomoc...
Wypróbuj kilka CD wtyczek np. ePSXe CDR Core / PEoPS CDR / Xeven CDR
Sprzawdź czy problem wystepuje z każdą z nich.
2BII!2B
ODPOWIEDZ