problem z multiplayerem( 4 graczy)

Problemy z emulatorem ePSXe i narzędziami dla niego przeznaczonymi.
StraY
Nowicjusz

problem z multiplayerem( 4 graczy)

Post autor: StraY »

Problem jest taki, że jak opcje multitap mam wyłączoną to,oczywiście, grać może tylko gracz1 i gracz2, natomiast jak multitapa odchaczam i teoretycznie powinno móc grać 4 graczy może tylko 3 :/ Dokładniej pisząc, grać może gracz1,gracz3,gracz4, a gracz2 nie może nic robić, jakieś sugestie :idea: :?:
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator

Post autor: BzyRes »

Sprawdź, czy nie masz ustawionego takiego samego konfigu dla gracza 2 i gracza x.
StraY
Nowicjusz

problem nie jest w tym, że gracz2 nie może nic robić tylko w tym, że go nie ma :cry:
wrzucam tu obrazek który to pokazuje na przykładzie we2k2:
Obrazek
wygląda to tak, że "podpięte" są pady 1,3, i 4, czyli te gdzie jest ikonka pada, natomiast gracz2 takiej ikonki nie ma co znaczy dokładnie tyle, że pad2 nie jest "podpięty" czyli gra go nie widzi :|
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator

Post autor: BzyRes »

1) Manipulując Playerem I przejdź do sekcji gracza II i używając kursorów przestaw emblemat z 'ludzikami' na emblemat z padem (powyższe czynności wykonuj oczywiście w grze - odniosłem to do screena, który zapodałeś powyżej ;]).
2) Sprawdź, czy pad działa w innych grach.
3) Upewnij się, że manipulator playera II jest odpowiednio skonfigurowany w systemie i emulatorze.
StraY
Nowicjusz

1) nic nie da, bo gra sama wykrywya czy pad jest czy nie i na tej podstawie "daje" ikonke z padem albo ludzikami
2)nie
3) w systemie go wcale nie ma, tak samo jak no.3 i no.4 ;) ale tamtym to nie przeszkadza, a zresztą ja to potrzebuje do gry przez net w 4 graczy więc nie muszą buć chyba skonfigurowane 3 pozostałe pady?
morfik
Junior
Junior

Post autor: morfik »

Ja mam troche inny problem. Gdy wlacze multitapa wtedy zaden pad nie dziala i niewiem oco chodzi.
Bede wdzieczny za karzda pomoc :lol:
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Próbowałeś wyłaczyć analoga klawiszem F5 :?:
2BII!2B
morfik
Junior
Junior

Tak probowalem i dalej nie dziala. :?
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

jaka to gra :?:
2BII!2B
morfik
Junior
Junior

Nie robilbym problemu gdyby tylo w jednej grze to nie dzialalo ale to na karzdej grze nie dziala :?
EDIT: Czy jest ktos kto moglby powiedziec mi oco chodzi, czy nikt niewiem w czym problem. :?:

MoD: Proszę nie pisać posta pod postem.
ODPOWIEDZ