problem podczas uruchamiania PCSX2 V0.9
problem podczas uruchamiania PCSX2 V0.9
Mój problem polega na tym, że po uruchomieniu pcsx2(tuż po instalacji) pokazuje się okno konfiguracji sprzętu, kiedy wszystko ustawie i chce iść dalej nic się nie dzieje a jak znowu chce odpalić pcsx2 wyskakuje błąd. Nie wiem co jest nie tak. (ściągnołem poprawioną wersje).
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Powiem szczerze że taki błąd może spowodowac wszystko poczawszy od niodpowiedniego / nieodpowiednio umieszczonego BIOSu po wirusy w systemie.
Tak więc zacznijmy od tego pierwszego - jaki BIOS (oznaczenie, rozmiar) i czy został umieszczony (rozpakowany w odpowiednim katalogu, jesli był zrzucony z konsoli to jakie pliki przerzuciłeś do folderu emulatora) i wykryty poprawnie?
Następnie, podaj konfigurację sprzętową i pluginy jakie wybrałeś.
Tak więc zacznijmy od tego pierwszego - jaki BIOS (oznaczenie, rozmiar) i czy został umieszczony (rozpakowany w odpowiednim katalogu, jesli był zrzucony z konsoli to jakie pliki przerzuciłeś do folderu emulatora) i wykryty poprawnie?
Następnie, podaj konfigurację sprzętową i pluginy jakie wybrałeś.
2BII!2B
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
1. Po pierwsze DirectX - zainstaluj najnowszą, dostępną wersje
2. Może to kłopoty z dźwiekiem - ściągnij (ze strony domowej pcsx2) i sprawdź jak wyglada problem (o ile wygląda) pod wtyczką SPUNull....
3. Sprawdź czy na komputerze nie masz wirusów lub innego syfu (obydwa programy darmowe)
4. Wyłacz wszystkie programy i zbędne aplikacje działające w tle.
... na razie nic więcej nie przychodzi mi do głowy, pogłowkuje i jak cos wymyślę to się znów odezwę... tymczasem sprawdź powyższe.
2. Może to kłopoty z dźwiekiem - ściągnij (ze strony domowej pcsx2) i sprawdź jak wyglada problem (o ile wygląda) pod wtyczką SPUNull....
3. Sprawdź czy na komputerze nie masz wirusów lub innego syfu (obydwa programy darmowe)
4. Wyłacz wszystkie programy i zbędne aplikacje działające w tle.
... na razie nic więcej nie przychodzi mi do głowy, pogłowkuje i jak cos wymyślę to się znów odezwę... tymczasem sprawdź powyższe.
2BII!2B
Proponuję wejść na http://www.psemu.pl/forum/rules.php i przeczytać Zasadę nr. 3, 4, 5. Dopiero wtedy może się dogadamy......