problem z pcsx2t.exe
problem z pcsx2t.exe
siema mam maly problem czekalem na ten emulator bardzo dlugo tak jak wy a kiedy go pobralem okazalo sie ze niedziala wszystko pienknie sie instaluje a kidy go wlanczam pojawia sie okienko Wystapil problem z aplikaca pcsx2t.exe i zostanie ona zamk co robi ?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Yo Jurekkwasik pisze:siema

Cóż...kwasik pisze:kidy go wlanczam pojawia sie okienko Wystapil problem z aplikaca pcsx2t.exe i zostanie ona zamk co robi ?
1 ) Zainstalować najnowszą wersję DirectX9
2 ) Podać konfigurację sprzętąwą
3 ) Podać nazwy wtyczek z jakich korzystasz
4 ) Podać tytuły na których wiesza się emulator lub opisać
5 ) Upewnić sie iz ma się nowszą, bezproblemową wersję PCSX2
6 ) Upewnić sie iz ma się nowszą, bezproblemową wersję wtyczki dźwiękowej od peopsów
7 ) Upewnić sie iz ma się dobry BIOS.
8 ) pobrac biblioteki uruchomieniowe MS VC DLL ze strony domowej emulatora.
to by było na tyle przynajmniej na dobry poczatek

2BII!2B
sprawdze to zobaczymy co da sie zrobić właśnie niejestem pewien czy to niewina słabego procka bo mam Amd 1000mhz 512ram winfast 6600tD (400/700mhz)
A no właśnie na żadnym tytule mi sie niewiesza tak jak jest na stronie do pobrania tak go mam po instalacji zanaczam uruchom pcsx 2 i klapa
a jaka to poprawiona wersja emulatora ?
pobrac biblioteki uruchomieniowe MS VC DLL ze strony domowej emulatora. niemoge tego znaleść podaj link gdzie to pobrać
A no właśnie na żadnym tytule mi sie niewiesza tak jak jest na stronie do pobrania tak go mam po instalacji zanaczam uruchom pcsx 2 i klapa
a jaka to poprawiona wersja emulatora ?
pobrac biblioteki uruchomieniowe MS VC DLL ze strony domowej emulatora. niemoge tego znaleść podaj link gdzie to pobrać
Tu masz http://www.pcsx2.net/pcsx2download.php?aid=3237 nastepnym razem nie pisz dwóch postów pod rząd tylko edytuj poprzedni.
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Po zainstalowaniu Pcsx2 zaznaczam LAUCH Pcsx2 i pokazuje sie okienko w którym jest napisane Pcsx2 needs to be cofigured klikam na OK i pojawia mi sie ramka konfiguracji emulatora a nadrugim kopie to niewyskakuje !!!! odrau przechodzi do pełnych opcji emulatora a nie do konfiguracji .niewiem jak go poprawie konfigurować więc klikam na ok i nadal to samo Wystapil problem z aplikaca pcsx2t.exe wydaje m sie ze problem jest w pluningach ale niewiem jak go rozwiązać ma ktoś jakiś pomysł wkazówke czy rade
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
A mnie się wydaje że problem jest w BIOSie (to równiez to okienko) >kwasik pisze:wydaje m sie ze problem jest w pluningach ale niewiem jak go rozwiązać ma ktoś jakiś pomysł wkazówke czy rade
a) masz BIOS?
b) jaka wersja? (musi byc inna niż SCPH1000X)
c) rozpakowałeś z arhiwum
d) do odpowiedniego folderu?
2BII!2B
biosa posiadam.
scph3004R
rozpakowany i umiesz czony w katalogu bios i emulator go widzi
niewiem cz to niewina procesora AMD DURON{tm} 1000mhz
w ktalogu emulatora jest folder ''inis'' gdy on jest pusty to pojawia sie Pcsx2 needs to be cofigured i pojawia sie okienko konfiguracji co robić? ciągle to samo Wystapil problem z aplikaca pcsx2t.exe co robić
scph3004R
rozpakowany i umiesz czony w katalogu bios i emulator go widzi
niewiem cz to niewina procesora AMD DURON{tm} 1000mhz
w ktalogu emulatora jest folder ''inis'' gdy on jest pusty to pojawia sie Pcsx2 needs to be cofigured i pojawia sie okienko konfiguracji co robić? ciągle to samo Wystapil problem z aplikaca pcsx2t.exe co robić
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Raczej 30004R, ale OK.kwasik pisze:biosa posiadam.
scph3004R
Jeśli to jest Morgan to powinien wspierać podstawowy zestaw instrukcji -> MMX, SSE więc nie widze powodu dla którego CPU miałby powodować tu problemy. Emulator uruchomisz, prędkość będzie mizerna, ale uruchomisz.kwasik pisze:procesora AMD DURON{tm} 1000mhz
kwasik pisze:pojawia sie okienko konfiguracji co robić?
1) Sprawdzić czy któryś z katalogów i jich zawartość nie mają atrybutu "Tylko do oczytu".
2) Uruchomić program i w momencie pojawienia się newralgicznego okna wybrać z list następujące wtyczki:
Grafika: GSdx9 0.9
Dźwięk: P.E.Op.S. SPU2 DSound Driver [przy czym tu należy uważać bo stara wersja pluginu powodowałe błędy i dobrze jest wpierw zaopatrzyć się w Downloadzie nową]
Kontroler 1/2: SSSSPSX PAD,
CDVD: Linuzappz ISO CDVD Driver
Dev: Null
USB: Null
FW: Null
oraz BIOS z listy rozwijanej
3) Zanim klikniesz w OK, warto skonfigurować wtyczki [przycisk Configure / Konfiguruj]
a) najpierw wideo:
- Windowed
- Direct3D
- Pixel Shader 1.4 (nie wiem czy Twoja karta obsługuje lepsze ustawienia lub wogóle obsługuje PS, ale jesli masz mozlliwośc wyboru to polecam na poczatek ustawić na PS1.4 )
- poniżej zaznaczasz "Linear texture..."
b) dźwięk:
- 0
- 2
- 0
- 0
- dwie pierwsze opcje zaznaczone
c) cd/dvd-rom -> wybrana wtyczka służy do gry z obrazów gier na dysku i nie wymaga konfiguracji. Ew możesz zmienić wtyczkę na null i uruchomić poźniej BIOS poleceniem {Uruchom > Uruchom}
4) Potwierdz zmiany klikając w OK
5) Gdy emulator przejdzie do okna głównego, dla pewności zamknij go i urchom ponownie
THE END

2BII!2B