Problem typu: "wlanczam i nic!!!"

Problemy z emulatorem PCSX2 i narzędziami dla niego przeznaczonymi.
rudy_bch
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 20 maja 2006, 16:47

Problem typu: "wlanczam i nic!!!"

Post autor: rudy_bch »

Elo
Jak widze wszyscy tu sobie pomagaja to moze i moj problem uda sie rozwiazac.
A mianowice dlaczego po zainstalowanu i zkonfigurowanu nie da sie wlaczyc nawet biosu???
Wszystko konfigurowalem na wlasna reke wiec moze cos jest zle.
Chce zagrac w FFX i dlatego sciagnalem ten emulator mam juz spore doswiadczene w emulacji past-gen`ow , jednak z current-gen`em mam doczyniena poraz pierwszy.
Moze mozecie mi jakos pomuc????????????
PS.Jesli ten temat sie powtozyl to przepraszam
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5227
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1) DirectX9.oc zainstalowany
2) sterowniki zainstalowane?
3) pliki uruchomieniowe skopiowane?
4) dobry BIOS?

edit: Pisze coś w konsoli? wyrzuca jakiś błąd?
2BII!2B
rudy_bch
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 20 maja 2006, 16:47

Post autor: rudy_bch »

1.Direct`a zinstalowalem chyba przy okazji jakiejs gry.
2.Sterowniki?????????? Skad je mam wzasc i jak zainstalowac????????
3.Pliki uruchomieniowe??????? Skad i jak????????????
4.Bios dobry.
PS.Sciagnelem ten emulator ze wszystkim co potrzebne, (taki zestaw:_GF_PCSX2_0[1].9__release3_).
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5227
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1) OK
2) sterowniki karty graficznej - ze strony producenta czyli nVidii lub ATI
3) http://www.psemu.pl/index.php?dzial=Dow ... e&plik=127
4) OK

Ad. P.S. Pierwsze widze, więc wypróbuj też >
http://www.psemu.pl/index.php?dzial=Dow ... e&plik=126
2BII!2B
rudy_bch
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 20 maja 2006, 16:47

Post autor: rudy_bch »

Zrobilem dokladnie wszystko co kazales, ten wasz emulator nie czyta biosu.
Moze wiesz co jeszcze moze byc nie tak????????????
Co jeszcze moglem zrobic zle??????????
Sterowniki sciagnalem i zainstalowalem, pliki uruchomieniowe tez i wklejilem do glownego folderu emulatora.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5227
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

rudy_bch pisze:Zrobilem dokladnie wszystko co kazales, ten wasz emulator nie czyta biosu. Moze wiesz co jeszcze moze byc nie tak????????????
Nie tyle nasz co oficjalna wersja. Powód może byc jeden - masz zły BIOS. Pewnie jakiś fake :)
2BII!2B
rudy_bch
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 20 maja 2006, 16:47

Post autor: rudy_bch »

Podrubka ???????????
Nie sadze.
Jesli nawet to z kad sciagnac orginal????????
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

rudy_bch pisze:Jesli nawet to z kad sciagnac orginal????????
Z plyty glownej posiadanej konsoli na przyklad.Tutaj instrukcja.

P.S. Limit znakow zapytania dla jednego wpisu wynosi x*(3*?*ilosc zdan).
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5227
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

rudy_bch pisze:Podrubka ? Nie sadze
Skoro BIOS jest dobry to czemu emulato go nie widzi? Takie coś nie ma prawa mieć mijsca - chyba że nie rozpakowałeś pliku.
2BII!2B
rudy_bch
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 20 maja 2006, 16:47

Post autor: rudy_bch »

Nie no az tak glupi nie jestem, ale napewno jest wszystko ok.
Moze daj mi mail`a to wysle ci ten moj zestaw i zobaczymy co sie
da zrobic wtedy.
Co ty na to?
ODPOWIEDZ