Witam, jak w tytule, jestem nowy i z racji tego chcialbym uslyszec odpowiedzi na pare nurtujacych mnie pytan. A wiec do rzeczy:
-rozumiem, ze najlepszym emulatorem do ps2 jest PCSX2, tak?
-czy taka konfiguracja wystarczy do w miare komfortowego grania- Sempron 3000+, 512ram, Radeon x600pro
-jak na emulatorze sprawuje sie gra Final Fantasy X, takze w powiazaniu z powyzsza konfiguracja
Dziekuje bardzo za wszelkie odpowiedzi i bardzo prosze o wyrozumialosc
Nowy prosi o wsparcie
No to zaczynamy:
1) Tak pcsx2 to obecnie najlepszy emulator.
2)Obecnie nie ma czegoś takiego jak wymagana konfiguracja więc raczej ciężko odpowiedzieć na to pytanie aczkolwiek dobrze mieć szybki procesor z instrukcjami SSE2
3) Ostatnio gry w nowej odsłonie emulatora przyspieszyły ale nie dokońca można mówić o konfortowym graniu. Jest już niedaleko do takiego stanu ale jeszcze troche brakuje.
1) Tak pcsx2 to obecnie najlepszy emulator.
2)Obecnie nie ma czegoś takiego jak wymagana konfiguracja więc raczej ciężko odpowiedzieć na to pytanie aczkolwiek dobrze mieć szybki procesor z instrukcjami SSE2
3) Ostatnio gry w nowej odsłonie emulatora przyspieszyły ale nie dokońca można mówić o konfortowym graniu. Jest już niedaleko do takiego stanu ale jeszcze troche brakuje.
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
To jest uzaleznione od gry którą odpalasz i posiadanego przez Ciebie sprzętu. Prędkość emulacji biorac pod uwagę oba kryteria waha się od 1-80klatek/sekundę w trójwymiarowych tytułach komercyjnych.hincolo pisze:Ile, oczywiscie mniej wiecej, klatek jest w stanie emulator wyswietlic?
takhincolo pisze:I rozumiem, ze wszelkie wskazowki dotyczace jego konfiguracji itp. znajde na tej stronie?
2BII!2B
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Re: Nowy prosi o wsparcie
Wiatamhincolo pisze: -czy taka konfiguracja wystarczy do w miare komfortowego grania- Sempron 3000+, 512ram, Radeon x600pro

AMD ATHLON 3800 64 bit Dualcore
Grafika 6600 gt pci-e
1024 MB RAM-u
Powiedzcie mi czy to wystarczy na jako taką emulacje

POZDRO
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt: