problem z pcsx 2
problem z pcsx 2
witam!
od niedawna zacząlem próby emulacji na swoim pececie gier z ps2 w wersji edmulatora 0.91.mam problem czytalem inne tematy i robie wszystko co tam napisaliscie ale po wejsciu w run cd (mam pluhin odpalający iso) nie pojawia sie okienko w którym mam wybrać obraz płyty , tylko intro po odpaleniu ps2. pomocy
c.d. 1: konfiguracja mojego pc amd sempron 2,66 ghz nvidia geForce 6600gt 1024 mb ram
c.d.2. ten problem juz rozwiazalem ale po odpaleniu obrazu plyty emulator na chwile pokazuje okienko a potem wylacza sie pomocy !
od niedawna zacząlem próby emulacji na swoim pececie gier z ps2 w wersji edmulatora 0.91.mam problem czytalem inne tematy i robie wszystko co tam napisaliscie ale po wejsciu w run cd (mam pluhin odpalający iso) nie pojawia sie okienko w którym mam wybrać obraz płyty , tylko intro po odpaleniu ps2. pomocy
c.d. 1: konfiguracja mojego pc amd sempron 2,66 ghz nvidia geForce 6600gt 1024 mb ram
c.d.2. ten problem juz rozwiazalem ale po odpaleniu obrazu plyty emulator na chwile pokazuje okienko a potem wylacza sie pomocy !
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Witam na forum.matthouse pisze:witam!
1) Próbowałeś uruchamiać gry w trybie interpretatora w oknie {Config > CPU} wszystkie opcje wyłączone?matthouse pisze:ten problem juz rozwiazalem ale po odpaleniu obrazu plyty emulator na chwile pokazuje okienko a potem wylacza sie pomocy !
2) w zasadzie co próbujesz uruchomić?
3) mam nadzieję że nie korzystasz z BIOSu w wersji SCPH 10000
4) masz wyłączony "FFX fix" przy grach innych niż FFX/X-2?
5) w jaki sposób uruchamiasz gre... opisany powyzej fix + Uruchom > Uruchom = śmierć emulatora.
edit: aha, prawiebym zapomniał. Nad kazdym Twoim wpisem jest taki magiczny przycisk "Zmień" z którego należałoby korzystać bo traktuje o tym regulamin i z tytułu tego rozdaje upomnienia. Tym razem puszczam wolno, ale żeby to był ostatni raz

Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2006, 14:32 przez winter_mute, łącznie zmieniany 1 raz.
2BII!2B
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
W oknie konfiguracji wtyczki wideo (czyli GSdx9 lub zeroGS).matthouse pisze:a gdzie wylącza się ten fix ?
Nie sprawdzałem na najnowszej wersji, ale jestem pewien że na 0.9 gra sie uruchamiała. AFAIR było sporo przekłamań graficznych, niska prędkość, ale gra działała. Znalazłem nawet obrazki >matthouse pisze:próbuje odpałic gta : sa
viewtopic.php?p=11883#11883
... tak wiec jesli wszystko zawiedzie proponuje przesiadkę na wcześniejsza wersję emulatora.
aha, tak na marginesie w kwestii {Uruchom > Uruchom} o którym wspomniałem wcześniej - nie należy w ten sposób odpalać gier, bo moga byc komplikacje. Zamiast tego należy skorzystać z polecenia {Plik > Uruchom CD}
2BII!2B
-
- Nowicjusz
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
MAM PROBLEM Z ODPALENIEM GRY NA PCSX2
CZESC MAM TEN SAM PROBLEM SKONFIGUROWLEM TEZ JAK PISANO NA FORUM WSZYSTKO MAM JAK POWINNO I NIE DZIALA PROSZE SZYBKO O POMOC 

-
- TROLOŻERCA
- Kontakt: