Na wstepie zaznaczam iz jest to moje pierwsze podejscie do emulatora pcsx2 wiec moje problemy moga Wam sie wydac trywialne

Na wstepie podam konfiguracje komputera :
Asus P5WDG2-WS Professional
Intel Core2 Extreme X6800 2.93@4,2
DDR2 2x1024MB PC-800 Cruicial
GeForce 8800GTX LeadTek in SLI
Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
Emulator ktory posiadam oraz wtyczki w nim zawarte :
Pcsx2 0.9.2
Ustawione pluginy :
Grafika - Zero GS Kosmos 0 96 0
P.E Op S Spu2 Sound Driver 1.6.0
Kontrolery : Zane 1.29.0
Kontroler DvD : Linuzappz Cdvd 0 5 0
Dev 9 : Dev9null Driver 0.3.0
Usb : UsbNull driver 0.4.0
Firevire : Fwnull driver 0.4.0
Bios:Europe v01.60(2001)Console
Problem dotyczy gry Final Fantasy X 2 (wersja NTSC US) iso z racji problemow z napedem.
Sama gra odpala sie i na poczatku nie ma zadnych problemow.W czasie intra dzwiek strasznie przyspiesza i przez jakies 2 minuty strasznie szybko dziala.
Po wylaczeniu intra gra sie zalacza i....Problem z dzwiekiem nastepny.Wypowiadane kwestie sa dublowane i nachodza na siebie tworzac jakby efekt "jąkania".Jest to bardzo uciazliwe gdyz nie mozna zrozumiec co dana postac mowi."do do do dziela dziela dziela dziewczyny dziewczyny dziewczyny"- tak to mniej wiecej wyglada

Druga sprawa to ustawienia wtyczki grafiki.Nie wiem czemu ale na kazdej rozdzielczosci w chwili przelaczenia na pelen ekran emulator sie zawiesza.Jesli juz jakims cudem wlaczy sie na pelnym ekranie to jest niewyrazny.Cos jak scanlines na emulatorach mame.Pomijam fakt ze przy full screenie zawieszka zawsze wystepuje

Co moge ewentualnie uczynic by gralo mi sie bardziej komfortowo?Cos z tym dzwiekiem i wiekszym ekraniem bo na takim malutkim zero dzialania.
Dodatkowo jesli chce wejsc w opcje i zakladke "latki" emu sie wylacza.Myszka w czasie gry dziala jak nalezy tyle tylko ze wskaznik na ekranie emulatora i paska Windowsa ciagle "mysli"-to normalne?
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam.