Witam wszystkich jestem tu nowy i prosze o wyrozumialosc byc moze byl juz ten temat wiec prosze zeby nik sie nie denerwowal na mnie.
A wiec mam problem z PCSX2 a mianowicie gdy odpalam ten emulator wyskakuje mi blad "Can't load'plugins\spu2PeopsSound.dll,wrong PS2E version (4 !=5) bylbym bardzo wdzieczny za pomoc
edit: a i jeszcze jedno potem wchodzi do konfiguracji i w okienku sound nic sie nie wyswietla
no wlasnie mam Athlona XP 3000+ i mam pytanie czy istnieje mozliwosc uruchomienia tego emulatora na tym procku? i sorry ale jeszcze sie gubie bo od tygodnia mam neta wiec sorry naprawde
czy istnieje mozliwosc uruchomienia tego emulatora na tym procku?
Tak:
1) Uruchom emulator poleceniem pcsx2t.exe (NIE pcsx2.exe)
2) w oknie {Konfiguracja > CPU } wyłącz wszystkie opcje
3) zrestartuj emulator
Powinno działać, niezmiernie wolno, ale jednaka, a jak chcesz emulować szybciej to zmień procesor.
added:
Chcialem to skonfigurowac ale mi wyskakuje tylko to okienko co sie konfiguruje te pluginy np dzwieku i grafiki i nic wiecej a tam nie ma nic o CPU bylbym wdzieczny za jeszcze jena rade z gury thx
Chcialem to skonfigurowac ale mi wyskakuje tylko to okienko co sie konfiguruje te pluginy np dzwieku i grafiki i nic wiecej a tam nie ma nic o CPU
Bo to nie tam. Nie wybierasz z menu Konfiguracja, opcji konfiguracja... tylko jak napisałem powyżej opcje CPU... czyli wpierw rozwijasz sobie menu konfiguracja, z którego wybierasz CPU (2ga pozycja menu licząc od dołu).
No ja rozumiem o co ci chodzi tylko wlasnie to oczym mowisz mi sie nie wyswietla jest tylko to z tymi pluginami biore ok i nadal to samo i zadne wiecej okno mi sie nie wyswietla no oprucz tego z czarnym tlem
To to nietylko GHz się liczą? Mi gdry działaja tak jak napsiałęś niezmiernie wolno a w okienku CPU mam zaznaczone wszystkie opcje, jakie powinny byc dla normalnego procka w takim razie ?
mam procek dwurdzeniowy E4300 intela 2,4GHz niewiedizałem ze zaznaczenie tych opcji (wyglądało na konieczne) moze spowolnić bardzo emualcje.
niewiedizałem ze zaznaczenie tych opcji (wyglądało na konieczne) moze spowolnić bardzo emualcje.
Źle się zrozumieliśmy - odznaczenie tych opcji spowolni grę. Aczklolwiek w przypadku autora tematu (posiadacza AthlonaXP) jest niezbędne, bo emulator nie będzie inaczej pracował (na tym procku akurat).