Mam proste pytanie.Czy można stosować kody do gier na tym emulatorze?I jak je uruchomić ?Szukałem wszędzie poradników dotyczących tego ,ale nigdzie ich nie ma.
Sprostowanie.Chodzi o jeną gre do kładnie FF X pal .Ale do niej są tylko kody do action replaya.Więc je konwertuje programem maxconvert.Ale potem nie wiem co robic.Proszę o pomoc.
Stosowanie kodów do PCSX2
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Mam dla Ciebie prostą odpowiedź - tak.Mam proste pytanie.Czy można stosować kody do gier na tym emulatorze?
Przez łatki, a dokładniej pliki xmlI jak je uruchomić ?
Źle szukałeś :pSzukałem wszędzie poradników dotyczących tego ,ale nigdzie ich nie ma.
Więc tak:
1. tworzysz w głównym katalogu plik xml dla danej gry dla FFX EU będzie to: A39517AB.xml [początek pochodzi od kodu CRC, to tak w gwoli wyjaśnienia]
2. następnie w pliku tym wpisujesz kody wg wzorca - opis w załączniku
3. bądź kopiujesz gotowca - również w załączniku
.
2BII!2B
W wersji PCSX2 0.9.5 jest opcja "przeglądaj łatki".I dodaj RAW .dodawałem z konwertowane kody ,to te większe nie działały a raczej zdecydowana większość nie działała.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2008, 11:04 przez tyron, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Jeśli ktoś się jeszcze tym tematem interesuje....
kolega z góry zapewne wszystko ładnie napisał co i jak w załącznikach, ale te załączniki nie działają (uszkodzone archiwum) czy dało by się jeszcze raz je umieścić. Albo w jakiś inny sposób pomóc, adres stronki o edytowaniu wartości w grach, czy cosik w tym stylu.
dzięki wielkie za pomoc
kolega z góry zapewne wszystko ładnie napisał co i jak w załącznikach, ale te załączniki nie działają (uszkodzone archiwum) czy dało by się jeszcze raz je umieścić. Albo w jakiś inny sposób pomóc, adres stronki o edytowaniu wartości w grach, czy cosik w tym stylu.
dzięki wielkie za pomoc