Dobre ustawienia pcsx2 dla Gran Turismo 3
-
- Nowicjusz
Dobre ustawienia pcsx2 dla Gran Turismo 3
Witam wszystkich, jestem tu nowy, i mam problem. Otóż mam na dysku obraz iso Gran Turismo 3. Mam kilka wersji emulatora pcsx2 i próbowałem odtworzyć gre jakimkolwiek z nich. Po wielu staraniach w końcu się udało. A więc gra mi sie włączyła ale działała koszmarnie tzn. przymulała w menu, gdy pojawiało się jakieś auto gra bardzo zwalniała, na aucie były przebicia grafiki, a w końcu wszedłem w wyścig. Podczas wyścigu gra bardzo przymulała ale działała. Prosze o pomoc ponieważ nieza bardzo się znam na emulatorze dla ps2.Pewnie to sprawa dobrych ustawień programu i pluginów. Aha mój komputer to: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+, 2.61GHz, 2 GB RAM, karta graficzna GeForce 8600 GT z pamięcią 1GB. Moim zdaniem powinno śmigać, bo widziałem na dużo gorszych kompach.Pozdrawiam. 

-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
1) Gra nieemulowana w pełnej prędkości
2) Procesor AMD, niestety w emulacji, szczególnie PS2 od zawsze dominował i wciąż dominuje sprzęt Intela.
Nic konkretnego Ci nie doradzę - wyczyść system z zbędnych procesów i usług, testuj wszystkie speedhacki i szukaj optymalnego pod względem prędkości i posiadanego sprzętu rozwiązania. Swoją drogą, wydaje mi się że GT4 pracuje szybciej, czemu więc nie przesiąść się na nowszą odsłonę tej serii?
2) Procesor AMD, niestety w emulacji, szczególnie PS2 od zawsze dominował i wciąż dominuje sprzęt Intela.
Nic konkretnego Ci nie doradzę - wyczyść system z zbędnych procesów i usług, testuj wszystkie speedhacki i szukaj optymalnego pod względem prędkości i posiadanego sprzętu rozwiązania. Swoją drogą, wydaje mi się że GT4 pracuje szybciej, czemu więc nie przesiąść się na nowszą odsłonę tej serii?
2BII!2B
-
- Nowicjusz
Szanse są, lecz niewielkie. Bo - jak W_M napisał - Twój komputer średnio nadaje się do emulacji + seria Grand Turismo nie jest najlepiej emulowana.
W konfiguracji PCSX2 wejdź w opcję SpeedHacks, ustaw "EmotionEngine Sync Hacks" na "Use x2 Cycle Rate" i ewentualnie pobaw się jeszcze "EmotionEngine Misc Hacks".
btw z tego co wiem, to właśnie GT3 działa lepiej od GT4.
W konfiguracji PCSX2 wejdź w opcję SpeedHacks, ustaw "EmotionEngine Sync Hacks" na "Use x2 Cycle Rate" i ewentualnie pobaw się jeszcze "EmotionEngine Misc Hacks".
btw z tego co wiem, to właśnie GT3 działa lepiej od GT4.