Dziś zainstalowałem sobie na laptopie emulator PS2. Problem z owym emulatorem jest taki, że nie można go uruchomić gdyż pojawia się następujący komunikat:
Mam wszystkie najnowsze sterowniki. Ustawiłem w panelu nvidii żeby emulator odpalany był z GPU nvidii (domyślnie był zintegrowany). Dalej to samo. Co jeszcze mógłbym zmienić/sprawdzić ?
To nic nie daje. Kurde co ja mam z tym zrobić ? Widziałem filmiki na których ludzie normalnie odpalają ten emu na takim samym configu sprzętowym jak ja mam więc co jest grane ?
aaaaaaa teraz zajarzyłęm, 1.0.0 ma problem ze zintegrowanymi kartami Intela - pisałem zresztą o tym w komentarzu do niusa dot. wspomnianej wersji... i teraz fuksem skojarzyłem fakty... ale tylko fuksem, bo w życiu bym nie podejrzewał, że problem może również dotyczyć systemów w których występuje więcej iż jedna grafika.
Co do samego emulatora, to nowy SVN (bo to w zasadzie taka wersja) jest wypasione oprócz rozwiązania problemów z zintegrowanymi k. graficznymi GSdx wprowadza możliwość nakładania efektów przez shadery - testowałem już, wypas sprawa i nawet na (moim) laptopie nie powoduje spadku prędkości :]
Mam taki problem z moim emu. Mianowicie wszystko działa dobrze, gram sobie (mam ustawioną rozdzielczość 2x natywną) i wszystko wygląda dobrze, aż tu nagle pokazuje że program przestał działać (tak po prostu). I emu sie wyłącza. To się dzieje w losowych momentach, np po 15 minutach grania. Da się coś z tym zrobić ?