emulator

Dyskusje na temat emulatorów systemu Sony Playstation innych niż ePSXe, czyli.: VGS, PSXeven, AdriPSX itd.
a4techm
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 10 kwietnia 2005, 17:48

emulator

Post autor: a4techm »

czy ktoś mi pomoże a propo emulacji psx, co potrzebuję a żeby odpalic na kompie gry z psx, jaki program i jakie pluginy, szukałem na forum ale wszystko takie mało precyzyjne także jezeli znajdzie sie ktos skory mi pomóc to dziekuję, i przepraszam admina jak i moderatorów za ewentualne uchybienia od regulaminu :)
Barton 2500+@2900+
2x256 DDR 400 Mhz
Gigabyte GA7NF-RZ Nforce2
Ati radeon 9800 XT 440@720
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Bo trudno sprecyzować jeśli to zależy od tego: jakie gry chcesz odpalić, jaki masz hardware, czy szukasz emu z dużymi możliwościami czy prosty w obsłudze etc., etc.

Tak pi razy oko ;) >
emulator: ePSXe 1.6.0
bios: SCPH-7502

oraz plugsy >
wideo: Pete's OpenGL2
dźwięk: Eternal SPU
napęd: PeOPs CD-R
wszystkie w najnowszej dostępnej wersji.
2BII!2B
a4techm
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 10 kwietnia 2005, 17:48

Post autor: a4techm »

Oki dzięki a w odpowiedzi na twoje pytanie to do mojego sprzetu który widnieje u dołu czy trudno to bedzie skonfigurowac i jak może być efekt
Barton 2500+@2900+
2x256 DDR 400 Mhz
Gigabyte GA7NF-RZ Nforce2
Ati radeon 9800 XT 440@720
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Konfiguracja emulatora, to bardzo prosta czynnosc. W skrocie: skopiowac BIOS i plugi do odpowiednich katalogow. Nastepnie zabrac sie za ustawianie poszczegolnych wtyczek - nazwy podal Ci w_m. Proponuje wspomoc sie gotowymi konfigami, ktore mozesz znalezc w dziale Artykuły.

Na takim sprzcie, z taka konfiguracja plugow, efekty emulacji beda co najmniej cudowne. Pelna plynnosc - 50 / 60 FPS, w zaleznosci od posiadanej wersji gry i druga mlodosc, biorac pod uwage grafike w poszczegolnych tytulach. Zreszta, przekonaj sie na wlasne oczy :].
a4techm
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 10 kwietnia 2005, 17:48

Post autor: a4techm »

dzięki postaram sie to zrobić, jezeli nie wyjdzie to napisze, narazie dzięki za pomoc :)
Barton 2500+@2900+
2x256 DDR 400 Mhz
Gigabyte GA7NF-RZ Nforce2
Ati radeon 9800 XT 440@720
ODPOWIEDZ