ePSX i gry

Dyskusje na temat emulatorów systemu Sony Playstation innych niż ePSXe, czyli.: VGS, PSXeven, AdriPSX itd.
wronka
Junior
Junior
Posty: 16
Rejestracja: 27 maja 2005, 15:17

ePSX i gry

Post autor: wronka »

Ostatnio (Wczoraj) przypadkowo wpadłem tu do was,i zaczołem ssac epsx i pluginy.I mam pytanie mam chyba z 6gierek na dysku i tylko tekken3 mi działa.Co mam robić jak te obrazy otwierać?bezpośrednio przez"Uruchom ISO"Czy najpierw virtual cd zrobic i"Uruchom z CD-ROM"?Mam poprsotu czarny ekran:(
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Co mam robić jak te obrazy otwierać?bezpośrednio przez"Uruchom ISO"Czy najpierw virtual cd zrobic i"Uruchom z CD-ROM"?
Obojetnie, wedle zyczenia.
Mam poprsotu czarny ekran:(
Przeczytaj FAQ. W razie dalszych niepowodzen przeszukaj forum. Milion razy odpowiadalismy na podobne pytania, a co za tym idzie jest milion rozwiazan i mozliwosci. A wszystko to wylozone na tacy - trzeba tylko uzyc wyszukiwarki i poswiecic chwile.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Zależy jakie gry chcesz odpalać
1) podaj tytuły
2) albo sam sprawdź czy są obsługiwane przez emulator
http://www.psemu.pl/index.php?dzial=Kompatybilnosc

Istnieje tez prawdopodobieństwo że obrazy są popsute [czyt. źle zrzucone]
2BII!2B
wronka
Junior
Junior
Posty: 16
Rejestracja: 27 maja 2005, 15:17

Post autor: wronka »

JAk np. mam gre w ntsc to musze biosa na ntsc zmieniać?
Awatar użytkownika
mandragor
User
User
Posty: 81
Rejestracja: 14 kwietnia 2004, 23:19

Post autor: mandragor »

Mam 2 biosy SCPH1001.BIN i scph7502.bin i stwierdzam że gry które są kompatybilne poprawnie chodzą na 1 i na 2 biosie więc nie ma potrzeby ciągle zmieniać.
Zamienię mój komp: ATLONXP 2400+ 768MB DDRAM Asus Radeon 9600XT 128MB(128bit) 2X80 GB HDD na garść magicznej fasoli :-) << już dawno wymienione a zupa fasolowa zjedzona!
UPDATE!!
AMD Venice3000+ GF 6600GT PCI-EX16X 2x512 Dual RAM Patriot (TESTUJEMY?)
ODPOWIEDZ