Teraz mam okazje zobaczyć te wspaniałe wizualizacje lecz nie mam żadnego z tych starszych biosów

Tomi pisze: dźwięk jest idealnie odtwarzany, na dowód wrzucam screen:
A jednak nowosc. Bo w ePSXe emulacja BIOSU jest jakby osobna sekcja. Chcesz wlezc do BIOSu - dajesz {File > Run BIOS}, chcesz pograc, lecisz {File > Run CDROM / ISO}. No tak, wiec o co chodzi? Ano o to, ze SSSPSX podczas uruchamiania gry zachowuje sie identycznie jak konsola podlaczona do TV. Na poczatku logo Sony i ten charakterystyczny dzwiek [idealnie emulowany], pozniej napis PlayStation SCET. I podejrzewam, ze do tego wlasnie pije Tomi. Rzeklbym, ze SSSPSX jest bardziej ukonsolowiony niz ePSXe.maro pisze:Czy może to że wcześniej nie było emulacji biosu ? bios był w epsxe więc to żadna nowość że ssspsx tęż ją obsługuje
Jesli chodzi o kwstie związane z ePSXe to niby się zgodzę, ale nie do końcaBzyRes pisze:Bo w ePSXe emulacja BIOSU jest jakby osobna sekcja. Chcesz wlezc do BIOSu - dajesz {File > Run BIOS}, chcesz pograc, lecisz {File > Run CDROM / ISO}. No tak, wiec o co chodzi? Ano o to, ze SSSPSX podczas uruchamiania gry zachowuje sie identycznie jak konsola podlaczona do TV. Na poczatku logo Sony i ten charakterystyczny dzwiek [idealnie emulowany], pozniej napis PlayStation SCET. I podejrzewam, ze do tego wlasnie pije Tomi.
Niestety kwestia właczenia wizualizacji podczas odtwarzania muzyki CDA pozostaje bez zmian - czyli nie jest możliwa pod emulatorem ePSXe (choć samo odtwarzanie muzy jest jak najbardziej możliwe, utrudnione aczkolwiek możliwe).Tomi pisze:mam tylko wersje PAL 1001 i NTSC 7502 jednak są to te nowsze wersje biosów tzn. granatowe tło z dwiema opcjami "Memory Card" i "CD Player" w których brakuje wizualizacji. Pytałem się już kiedyś tu na forum to odpowiedz była prosta: "jest to niemożliwe"
Jeśli mnie szare komórki nie zwodzą to menu wygląda inaczej ponieważ pochodzi z Net Yaroze (lub innego dev-kitu)BzyRes pisze:BTW; polecam zapoznac sie z biosem DLTH3002, ktory posiada zupelnie inne menu, niz wszystkie pospolite.