PROBLEM

Dyskusje na temat emulatorów systemu Sony Playstation innych niż ePSXe, czyli.: VGS, PSXeven, AdriPSX itd.
FASOLA
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 18 lutego 2007, 13:52

PROBLEM

Post autor: FASOLA »

WITAM!Mam wielka prosbe poniewaz nigdy nie uzywałem emulatorów i chciałbym sie dowiedziec co i jak robic zeby zagrac sobie na kompie w gry z psx!sciagałem wszystkie programy z tej strony no i ciemnota ze mnie nie wiem co robic!Mam nadzieje ze ktos jest wstanie mi pomóc wiem ze to banalne:)pozdrawiam
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Witam,

W chwili obecnej najprostszymi w obsłudze emulatorami pierwszego PlayStation są pSX oraz kompilacja ePSXe InPCP.

Pierwszy jak i drugi program po rozpakowaniu/instalacji nalezy wzbogacić o BIOS, który umieszcza się w odpowiednim katalogu. Następnie warto przestawić przyciski bądź zapoznać się z domyslną klawiszologią, umieścić grę w napędzie i grać. pSX ma polskie menu więc zrozumienie wszystkich opcji nie powinno nastręczać problemów, ePSXe jest natomiast doskonale opisany więc wszystko co powinieneś o nim wiedzieć znajdziesz w działach:
- FAQ: http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=FAQ
- Artykuły: http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=Artykuly
2BII!2B
FASOLA
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 18 lutego 2007, 13:52

Post autor: FASOLA »

A jak go wzbogacic o bios nie kumam:(
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Kolego, czytaj FAQ > [ http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=FAQ#pyt16 ]. Najlepiej calosc, a nie wybiorczo. BIOS, w naszym rozumieniu - plik z BIOS'em o rozszerzeniu *.bin, nalezy skopiowac / rozpakowac do folderu o nazwie 'bios' w katalogu z zainstalowanym emulatorem.

Uprzedzajac kolejne sto pytan tego typu > [ http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=Artyk ... s&id=epsxe ]. Milej lektury.
NewMan
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 16 maja 2007, 14:23

Post autor: NewMan »

Hej mam problem ponieważ nie mogę grać na emulatorze Psxeven padem może ktoś mi pomóc :?:
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Może... opisz wpierw w czym dokładnie problem i z jakiego pluginu sterowania obecnie korzystasz.
2BII!2B
NewMan
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 16 maja 2007, 14:23

Post autor: NewMan »

korzystam z pluginu "Segu Direct Input Keyboard Driver" a problem w tym że nie mogę skonfigurować przycisków sterowania
ODPOWIEDZ