Error runing ePSXe

Dyskusje na temat emulatorów systemu Sony Playstation innych niż ePSXe, czyli.: VGS, PSXeven, AdriPSX itd.
Marciano
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 09 czerwca 2007, 11:57

Error runing ePSXe

Post autor: Marciano »

http://img528.imageshack.us/img528/2924/b322261dyr4.png

jak myslicie czemu taki błąd mi wyskakuje. Ten emulator mam od wczoraj wiec sie na tym nei znam :/


A jesli chodzi o sprzęt to.

AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Procesor 3800+
GeForce 7600GT 256 mb
1 gb ram

ale nie sadze by to bło od niego ale ja sie zbytnio nie znam :P
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Crash Team Racing, bo to z niego jest screen, nieprawdaż... wymaga:
- albo łatki w przypadku wersji PAL:
http://www.ngemu.com/misc.php?action=ppf
- albo specjalnych ustawień w wersji US NTSC
http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=Kompatybilnosc

Jeśli powyższe zawiedzie, a masz grę ściągniętą z netu to... sorry, ale na źle zrzucony obraz (były ostatnio opisywane na forum takie przypadki) nic nie poradzimy.
2BII!2B
Marciano
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 09 czerwca 2007, 11:57

Post autor: Marciano »

A mógł byś jeszcze powiedzieć w które miejsce mam tą łatke wgrać

Ale gra powinła chodzic bo wgrałem ją na płyte to działała ale teraz coś mi z Pleyem sie rozwaliło i pley niwe chodzi
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

A mógł byś jeszcze powiedzieć w które miejsce mam tą łatkę wgrać
Tu masz opis jak aplikować łatki na emulator:
http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=Artyk ... d=orgvspir
Ale gra powinła chodzic bo wgrałem ją na płyte to działała ale teraz coś mi z Pleyem sie rozwaliło i pley niwe chodzi
Ale nie mam zielonego pojęcia co uczyniłeś bo łatki z ww. strony są przeznaczone dla emulatora a nie konsoli, to raz. A dwa, łatek (ogólnie, acz nie w tym przypadku) nie kopiuje się na płytę tylko aplikuje ppf-o-magic`iem na obraz płyty, a potem dopiero wypala na cd. A po trzecie takimi zabawami możesz prędzej zniszczyć kopię grę, aniżeli ją naprawić.
2BII!2B
Marciano
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 09 czerwca 2007, 11:57

Post autor: Marciano »

ja tej łatki nie wgrywałem na płyte ani nic. Tylko ten obraz płyty zaimportowąłem ;)

gra sie bardzo przyśpieszyła tak z 10 razy szybciej ale nadal jest ten błąd :/
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

łatka, przynajmniej w tym przypadku nie powinna mieć żadnego wpływu na prędkość działania gry... w teorii też nie powinno być jakiś róznic, ot. 10 klatek mniej lub więcej.

Wracając do tematu - jeśli dobrze zaaplikowałeś łatę, na dobrą wersję gry oraz masz wszystko ustawione jak nalezy to problemów być nie powinno. Jesli jednak występują to możesz mieć pretensje jedynie do siebie - tak już bywa z syfem z netu raz działa, a raz nie. Czasami działa na konsli a na emu nie chce, acz trzeba wziąć poprawkę na to iż emulator to nie konsola oraz na fakt, że program nie był pisany z myślą o pirackich kopiach gier, którym nie wiadomo czego brakuje.
2BII!2B
Marciano
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 09 czerwca 2007, 11:57

Post autor: Marciano »

nom. Postanowiłem kupić orgnał na allegro xD zazwyczaj to z 30 zł i mam orginał i na kompie nie powinło być problemów ;) ale dziex za pomoc
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

nom. Postanowiłem kupić orgnał
I bardzo dobrze :) gra fajna więc pieniądze na pewno nie pójdą w bloto... no chyba że dostaniesz kopię porysowaną gwoździem i wypaćkaną dżemem :D
zazwyczaj to z 30 zł
Albo i mniej bo to nie jest jakaś R-ka, importowany jRPG, czy tytuł na 5CD.
mam orginał i na kompie nie powinło być problemów
Nie powinno.
2BII!2B
ODPOWIEDZ