Jeśli powyższe zawiedzie, a masz grę ściągniętą z netu to... sorry, ale na źle zrzucony obraz (były ostatnio opisywane na forum takie przypadki) nic nie poradzimy.
Ale gra powinła chodzic bo wgrałem ją na płyte to działała ale teraz coś mi z Pleyem sie rozwaliło i pley niwe chodzi
Ale nie mam zielonego pojęcia co uczyniłeś bo łatki z ww. strony są przeznaczone dla emulatora a nie konsoli, to raz. A dwa, łatek (ogólnie, acz nie w tym przypadku) nie kopiuje się na płytę tylko aplikuje ppf-o-magic`iem na obraz płyty, a potem dopiero wypala na cd. A po trzecie takimi zabawami możesz prędzej zniszczyć kopię grę, aniżeli ją naprawić.
łatka, przynajmniej w tym przypadku nie powinna mieć żadnego wpływu na prędkość działania gry... w teorii też nie powinno być jakiś róznic, ot. 10 klatek mniej lub więcej.
Wracając do tematu - jeśli dobrze zaaplikowałeś łatę, na dobrą wersję gry oraz masz wszystko ustawione jak nalezy to problemów być nie powinno. Jesli jednak występują to możesz mieć pretensje jedynie do siebie - tak już bywa z syfem z netu raz działa, a raz nie. Czasami działa na konsli a na emu nie chce, acz trzeba wziąć poprawkę na to iż emulator to nie konsola oraz na fakt, że program nie był pisany z myślą o pirackich kopiach gier, którym nie wiadomo czego brakuje.