Problem z Emu Raiden

Dyskusje na temat emulatorów systemu Sony Playstation innych niż ePSXe, czyli.: VGS, PSXeven, AdriPSX itd.
Cristoph
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 03 czerwca 2007, 14:54

Problem z Emu Raiden

Post autor: Cristoph »

Hej, mam mały problem z emulatorem Emu Raiden. Chodzi o to, iż ostatnio nie sposób go uruchomić!! Na początku, po reinstalce systemu wszystko chodziło pięknie, po miesiącu zaś gdy chciałem na nowo w coś sobie pograć, ukazał się komunikat: "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000005). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację." Reinstalacja programu nic nie daje, reinstalka systemu też nie pomogła. Nie wiem, czemu tak sie stało, a ciężko teraz po miesiącu przypomnieć sobie wszystko, co się na kompie robiło. Większość czasu to raczej muzy na Winampie słuchałem lub grałem w Baldura. Mam Celerona 700 mHz, Riva TNT II 32mb 288mb Ram, Windows Xp SP2. Proszę o jakąkolwiek sugestię, czemu Emu Raiden nie działa?? VGS z patchem też.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. Zainstaluj sterowniki dla k. graficznej, bo te systemowe są delikatnie mówiąc złe.
2. DirectX, tak jak wyżej
3. Do tego ASPI Layer:
http://www.psemu.pl/index.php?dzial=Dow ... le&plik=53

i na wszelki wypadek moznaby sprawdzić RAM - poszukaj sobie na google frazy "memtest", by dowiedzieć się jak najlepiej przetestować pamięć.
2BII!2B
Cristoph
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 03 czerwca 2007, 14:54

Post autor: Cristoph »

Dzięki, po instalacji ASPI wszystko wróciło do normy. Raz jeszcze tnx
ODPOWIEDZ