Co powiecie o emulatorze Connectix VGS ?
Co powiecie o emulatorze Connectix VGS ?
Wedlug mnie jest on beznadziejny... a co wy myslicie ? piszcie

-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
To, że VGS nie obsługuje bajerów tj.: akceleracja sprzętowa / savestate / gra sieciowa itd... nie oznacza wcale że jest złym emulatorem... Emulato ten był jednym z pierwszych (obok PSEmu i Bleem!), które bezproblemowo odpalały gry, co więcej nawet dziś pod pewnymi względami bije na głowę najlepsze z emu tj.: ePSXe czy PSXeven. najmocniejszymi atutami VGSa są moim zdaniem:
-> prostota użytkowania - obsługa VGSa jest wręcz intuicyjna
-> niskie wynmagania sprzętowe - niższe ma/miał chyba tylko PSEmu
-> doskonała prędkość emulacji - VGS jest znacznie szybszy niż ePSXe, PS7 i cała reszta emulatorów PSXa.
-> niedościgniona kompatybilność - program odpala 99% gier, nawet tytuły, z którymi nie radzą sobie emu wspomniane powyżej...
Jak więc sam widzisz VGS pomimo braków, o których wspomniałem na początku ma wiele zaalet - nic dziwnego, że ma tak duże grono zwolenników. Z "badań"
, które przeprowadziłem wynika, że VGS jest uważany za drugi (zaraz po ePSXe), najlepszy emulator systemu Sony Playstation. Jak więc można mówić, że jest beznadziejny 
-> prostota użytkowania - obsługa VGSa jest wręcz intuicyjna
-> niskie wynmagania sprzętowe - niższe ma/miał chyba tylko PSEmu
-> doskonała prędkość emulacji - VGS jest znacznie szybszy niż ePSXe, PS7 i cała reszta emulatorów PSXa.
-> niedościgniona kompatybilność - program odpala 99% gier, nawet tytuły, z którymi nie radzą sobie emu wspomniane powyżej...
Jak więc sam widzisz VGS pomimo braków, o których wspomniałem na początku ma wiele zaalet - nic dziwnego, że ma tak duże grono zwolenników. Z "badań"

2BII!2B
Re: Co powiecie o emulatorze Connectix VGS ?
Dla mnie jest jeszcze (bo może nowsze wersje ePSXe to zmienią) jedynym wyjściem by móc grać w gry nie emulowane przez ePSXe. Jak bym się uparł to bym mógł grać z tą niezbyt fajną grafą i rozdzielczością.SoVa pisze:Wedlug mnie jest on beznadziejny... a co wy myslicie ? piszcie
VGS jest dobrym emulatorem. Niestety deklasuje go brak obsługi IMAGE'y oraz br. mozliwości odpalania PSX'owych EXE'ców [scenowe demka / intra / cracktro.]
www.psxdev-pl.tk - PsOne Section-PL - Najlepsza strona o PsOne / PSX. [Gry / Recenzje / Opisy / Scena PSX / Emulatory na PSX / Emulacja Psx / Artykuły / Forum / Duży DOWNLOAD / Codzienne aktualizacje]
Tak wiem, tylko że ja posiadam proca 300mhz i jak odpalam dodatkowy program do wirtuala to zabiera mi tyle czasu procesora, mogę zapomieć o graniuBzyRes pisze: O ile w samym emulatorze nie ma zaimplementowanej bezpośredniej gry z obrazu, to obsługa IMAGE'ów jest jak najbardziej możliwa - trzeba się jedynie wspomóc dowolnym virtualem (wiadomo jak ;]).

www.psxdev-pl.tk - PsOne Section-PL - Najlepsza strona o PsOne / PSX. [Gry / Recenzje / Opisy / Scena PSX / Emulatory na PSX / Emulacja Psx / Artykuły / Forum / Duży DOWNLOAD / Codzienne aktualizacje]