BLOOD 2 THe CHosEn POMOCY !!!

Ogólne dyskusje na temat gier.
acacia_dragoon_karsh
Junior
Junior
Posty: 22
Rejestracja: 08 lutego 2005, 19:25

BLOOD 2 THe CHosEn POMOCY !!!

Post autor: acacia_dragoon_karsh »

jest taka sprawa mam blooda 2 fajna gierca i mam problem znikają mi tekstury po prostu migają lub nie ma ich wcale próbowałem róznych zeczy wgrywac sterowniki włączać software mode i nic ciągle to samo
próbowałem tez w advence options i tez nic wiec prosze o pomoc !
Moj komp to sepron 3000+ winfast geforce 4500 256 ddr i tak dalej i take delej !
Awatar użytkownika
Muzzy^F8
Senior
Senior
Posty: 227
Rejestracja: 20 czerwca 2003, 05:08

Post autor: Muzzy^F8 »

Najnowszy patch na sieci znalesc i zainstalowac. Ja pamietam, ze problemow nie mialem. Ale z reguly najpierw patrze czy nie ma patcha. Jak jest to sie instaluje - a potem jezeli potrzeba to sie szuka "lekarstwa" (ale do blooda 2 chyba nie potrzebowalem) z odpowiednia cyferka wersji ;)

W kazdym badz razie - jak cos sie knoci patrzec czy patcha nie ma :P
Obrazek
Obrazek
Fear my anger. Fear my power.
I'm Dark Angel undercover.
acacia_dragoon_karsh
Junior
Junior
Posty: 22
Rejestracja: 08 lutego 2005, 19:25

mam patcha i tez nic

Post autor: acacia_dragoon_karsh »

mam patcha zainstalowanego i mam ver 2 . 2 ? czy jakos tak i nadal nie działa . jezeli ktos zna niech poda jakies specjalne komendy ot bym sie troche pobawił
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Oprócz standardowej odpowiedzi dotyczącej patchy (które zresztą są niezbędnie konieczne dla tego tytułu) na sieci znalażłem coś takiego
I'm playing in D3D mode and there are no textures on the walls or weapons or the graphics/colors just don't look very good.

Blood II provides many options for customizing the needs different 3D cards. To find out what settings you should use for your card, click on the "Advanced" button in the launcher and then click on "3D cards". When you select your card or chipset from the list provided you'll find valuable information on your card and the settings you should use for maximum playability.
Może się przyda
2BII!2B
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Patche powineneś instalować kolejno, update'ując grę z poziomu ostatnio wydanego patcha. Co mam na myśli? Łatanie na 2.2 nie odniesie skutków, jeżeli nie miałeś zainstalowanego patcha 2.1, łatanie na 2.1 nie da rezultatu... itd.

Nie wiem, czy w przypadku Blood'a 2 patche na coś się zdadzą, bo gra wykorzystuje standardy D3D i architekture 3dfx'a i AFAIK kłóci się z kartami, opartymi na OpenGL - na moim złomowatym GF2MX występuję podobne problemy.
acacia_dragoon_karsh
Junior
Junior
Posty: 22
Rejestracja: 08 lutego 2005, 19:25

zapytanko

Post autor: acacia_dragoon_karsh »

jezeli ktos zna jakis emulator i strone gdzie mozna to ściągnoc niech poda.
chodzi mi o emulator na kompa do kart graficznych.
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Polecam Glide Wrapper (VooDoo) autorstwa Zeckensack'a. Do pobrania na stronie domowej projektu.
acacia_dragoon_karsh
Junior
Junior
Posty: 22
Rejestracja: 08 lutego 2005, 19:25

Thx !!!

Post autor: acacia_dragoon_karsh »

Dzieki gra działa !
Nareszcie ta gra zajarzyła z pełną grafą i powiem jedno spiela sie cudnie !
Dzieki za pomoc !
P.S.
Ten emu ma zajebiste mozliwosci .
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Glide Wrapper to kawał porządnego softu, tak jak wspomniałeś. Niezastąpiony w przypadku sytuacji opisanych w tym temacie, ale nie tylko...
Program niezwykle umila chwile spędzone z emulowanym N64 - pozwala na uruchomienie gier z wykorzystaniem najlepszego chyba pluga graficznego - Glide64 (komp. z Project 64, Ultra HLE, etc.). Nie pozostaje nic, jak tylko polecić ;].
wergorek
Junior
Junior
Posty: 29
Rejestracja: 04 listopada 2004, 23:45

Post autor: wergorek »

Ja, dzięki temu małemu programikowi, mogłem wreszci pograć z akceleracją w Mytha 1 i to w rozdzielczości 1280x1024! W kolejce czeka Tomb Raider 1. Grałem w niego dawno temu na PSX, i jestem ogromnie ciekawy jak wygląda na PC.
ODPOWIEDZ