problem z residentem

Ogólne dyskusje na temat gier.
dany83
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 02 lutego 2007, 18:36

problem z residentem

Post autor: dany83 »

mam obraz płyty z R E 1 . nie moge tego odpalić . chyba upomina się o windowsa 95. czy na xp nie pójdzie????
a moze coś po...soliłem ??
[jeśli jest gdzies pomoc w tym temacie to prosze o skierowanie mnie tam]
ps.to obraz płyty gry na pc nie na psx
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

ps.to obraz płyty gry na pc nie na psx
1) To czemu temat w dziale o emulatorach a nie sekcji ogólnie o grach. Przenoszę
2) Mam nadzieję że nie wpadłeś na genialny pomysł by odpalać grę PC na emulatorze PlayStation :]
R E 1 . nie moge tego odpalić . chyba upomina się o windowsa 95. czy na xp nie pójdzie?
Miałem kiedyś podobny problem z PC-tową wersją WipeOuta. W moim przypadku pomogło uruchomienie aplikacji w trybie zgodności z systemem W95 {Prawym na aplikacji > Właściwości > Zgodność > Zaznaczyć opcje Uruchom ten program w...}
2BII!2B
dany83
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 02 lutego 2007, 18:36

Post autor: dany83 »

dzięki winter_mute .pomogło.jesteś wielki

------------
Dopisane po niecalych 2 godzinach:
:shock: no ale ziomki w grze mają podwujną prędkość.prawie.grać się da . ale jakoś tak dziwnie.
ps.da się jakoś rożdzielczość zmienić???? i tą prędkość????

[mod]Tak sie zastanawiam czy "edit"/"zmien" juz nie dzialalo? :evil: [/mod]
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

dzięki winter_mute .pomogło.jesteś wielki
Proszę.
no ale ziomki w grze mają podwujną prędkość.prawie.grać się da . ale jakoś tak dziwnie.
A ja w tym nic dziwnego nie widze, gdyż:
1) ta gra była wydana gdy na rynku wiodły prym P200MMX i karty VooDoo
2) 3-gigowe, dwujajowe procesory czy karty graficzne z 256MB RAMu to mogłeś zobaczyć jedynie w kolejnych odc. star-trek`u :]
3) gry PC to nie emulatory, nie ma opcji ograniczenia prędkości

Co można zrobić? Cóż, kilka rzeczy:
a) kupić stary komputer - za 200-tke z monitorem nie zapłacisz wiecej niż 200zł
b) trochę taniej możesz kupić konsolę - psx z RE nie wyniesie CIę więcej niż 100zł
c) kupić grę w wersji na PSXa i uruchomić ją na emulatorze. Włączasz frame limiter i po krzyku. Koszt to 10-30zł.

Proste :D
2BII!2B
ODPOWIEDZ