Final Fantasy XII - Emulacja (PCSX2 0.9.2)

Ogólne dyskusje na temat gier.
Emcio
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 10 października 2007, 22:16

Final Fantasy XII - Emulacja (PCSX2 0.9.2)

Post autor: Emcio »

A więc chciałbym poznać wasze opinie co do emulacji FFXII (ilość fps-ów, wczytywanie tekstur, filmiki). Na mojej maszynce emulacja jest całkiem przyzwoita, filmiki odtwarzane są całkiem dobrze czasem coś "chrupnie", dziek bez zarzutu. Średnia prędkość w grze to około 30-40 fps-ów. Gra wygląda bardzo ładnie wczytywane są (chyba) wszystkie tekstury, gdyż nie zauważyłem aby było inaczej. Co prawda występuje delikatne przekłamania graficzne (wallhack ? :> i takie tam podobne) ale mimo to jestem zadowolony. W grę da sie grać na emulatorze i oczywiście polecam. Liczę na to iż nowa wersja naszego kochanego emulka przyniesie zwiększenie fps-ów i poprawę filmików.

Gdyby ktoś chciał jestem skłonny nagrać demko oraz podrzucić screeny.

Pozdrawiam
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

Witam na forum
Gdyby ktoś chciał jestem skłonny nagrać demko oraz podrzucić screeny.
Nikt Ci nie broni wręcz przeciwnie jest nawet do tego specjalny temat
Liczę na to iż nowa wersja naszego kochanego emulka przyniesie zwiększenie fps-ów i poprawę filmików.
Przyniesie a tak po za tym na jakim sprzęcie odpalałeś?
Emcio
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 10 października 2007, 22:16

Post autor: Emcio »

A wiec tak:
Intel Core 2 duo E6600 2,40Ghz
Kingston DDRII 4gb/ 800mhz
GeForce 7600GT 256mb x2 (SLI link)
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

A więc czekam jeszcze na demko z FFXII i jak będziesz miał inne gry to też możesz screeny powrzucać
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

@Emcio - fajny sprzęt, choć RAMu IMHO trochę za dużo stąd moje pytanie - windows wykrył i obsługuje Ci całe 4GB pamięci?

@Eysmond - demko FFXII jest dołączone do Dragon Quest 8, choć na Allegro tez się pewnie luzem znajdzie ;]
2BII!2B
Emcio
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 10 października 2007, 22:16

Post autor: Emcio »

@winter_mute:"@Eysmond - demko FFXII jest dołączone do Dragon Quest 8, choć na Allegro tez się pewnie luzem znajdzie ;]" - to nie chodziło o demo gry a o filmik z gry odtwarzanej na emulatorze :) tzw. demko xD

Wykrywa i wygląda na to ze obsługuje nie zauważyłem żadnych nie prawidłowości.
Istnieje możliwość sprawdzenia czy faktycznie cały ram jest obsługiwany ? Nie mowie tu o właściwościach mojego komputera.

W tym temacie zamieściłem screeny i krótkie demko, gdyż 1min filmiku nagrywanego frapsem zajmuje 800mb oraz program nie pozwala nagrywać dłużej niż około 2,5 min.
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

to nie chodziło o demo gry a o filmik z gry odtwarzanej na emulatorze Smile tzw. demko xD
winter_mute napisał tak specjalnie i można z tego wniosek wyciągnąć że należy dokładnie sformułować zdanie zanim się je napisze czego nie zrobiłem
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Emcio pisze:Wykrywa i wygląda na to ze obsługuje nie zauważyłem żadnych nie prawidłowości. Istnieje możliwość sprawdzenia czy faktycznie cały ram jest obsługiwany ? Nie mowie tu o właściwościach mojego komputera.
A ja właśnie mówię o właściwościach komputera bo z tego co zauważyłem to przy 4GB RAMu Windows (zarówno XP jak i Viśta) lubi sobie uciąć kilkaset MB. Możnaby sprawdzić jeszcze dxdiag {Start > Uruchom > dxdiag}, bo w przeciwieństwie do większości programów testowych ww. oprogramowanie sczytuje info z systemu, a nie pamięci flash urządzeń. Ewidentnie sprawdziłbym też w Menadżerze zadań Windows - pod XP zakładka Wydajność > Pamięć fizyczna, pod Vistą nie wiem gdzie bo (dzięki Bogu) nie mam w domu tego systemu.
Eysmond pisze:winter_mute napisał tak specjalnie i można z tego wniosek wyciągnąć że należy dokładnie sformułować zdanie
Hehehe, winter_mute dał znak ";]" na końcu wypowiedzi żeby było wiadomo że to żart :)
2BII!2B
ODPOWIEDZ