Gran Turismo 2 - Szukam !

Ogólne dyskusje na temat gier.
elias
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 19 stycznia 2008, 16:53

Gran Turismo 2 - Szukam !

Post autor: elias »

Od dłuższego czasu poszukuje gry Gran Turismo 2 na PC. Moje pytanie brzm gdzie moge ją dostac, czy poprostu muszę ja sobie kupic ;) Następna rzecząktóra mnie dręczy czy emulując tę gre będzie można zapisac jej stan ?
Awatar użytkownika
mark199
User
User
Posty: 39
Rejestracja: 02 stycznia 2008, 16:32

Post autor: mark199 »

GT2 nie znajdziesz na PC :D ale jak widze to wiesz ze sie pomyliles tylko w pisowni. SAVEy da sie robic tak jak na konsoli plus mozna jeszcze robic w kazdym momencie (states). Jesli chcesz znalesc GT2 w wersji oryginalnej to polecam...
GT2 oferta 1
GT2 oferta 2
Obrazek
elias
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 19 stycznia 2008, 16:53

Post autor: elias »

Wielkie dzieki za pomoc. Wiec kupie te GT2 na allegro i odpale emulatorem Epsxe. :D
Awatar użytkownika
mark199
User
User
Posty: 39
Rejestracja: 02 stycznia 2008, 16:32

Post autor: mark199 »

Osobiscie rozejzalbym sie jeszcze po miescie i znajmoych. Mozliwe ze na miejscu znajdziesz. Co do plytek z allegro... Moze i sa oryginalne (to ich atut) ale co do stanu mozna miec watpliwosci. Gra wyszla ladnych pare lat temu wiec i plytki pewnie sa zrysowane a moze to byc sporym utrudnieniem dla emulatora. Zreszta chodzi o to aby szo gre zrzucic na HD. Powodzenia zycze.
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Moze i sa oryginalne (to ich atut) ale co do stanu mozna miec watpliwosci.
Jak się poszuka to znajdzie się również bez rys:
http://www.allegro.pl/item300373701_gra ... ealny.html
http://www.allegro.pl/item299985589_gra ... a_psx.html
2BII!2B
Awatar użytkownika
mark199
User
User
Posty: 39
Rejestracja: 02 stycznia 2008, 16:32

Post autor: mark199 »

Jak się poszuka to znajdzie się również bez rys:
Ciezko jest uwiezyc aby miec plyte CD kilka lat i nie miec na niez zadnej rysy :roll:
Dlatego wydaje mi sie ze stan jaki podaja uzytkownicy typu "stan idealny = zadnych rys" jest raczej naciagany... No chyba ze sie nie otworzylo pudelka :P No ale rysa rysie nierowna wiec mozna zobaczyc. Osbiscie tylko raz spotkalem sie z oryginalna gra na PSXa gdzie nie bylo "niby" zadnych rys a mimo to gra sie wieszala w pewnym momencie, przy probie zrobienia "kopi zapasowej" rowzniez wyskakiwal blad (o ile pamietam 2cd xenogears) a rys golym okiem nie bylo widac.
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Osbiscie tylko raz spotkalem sie z oryginalna gra na PSXa gdzie nie bylo "niby" zadnych rys a mimo to gra sie wieszala w pewnym momencie, przy probie zrobienia "kopi zapasowej" rowzniez wyskakiwal blad (o ile pamietam 2cd xenogears) a rys golym okiem nie bylo widac.
To nie jest kwestia rys tylko zabezpieczeń. Druga płyta Xeno jest z tego znana :]
2BII!2B
Awatar użytkownika
mark199
User
User
Posty: 39
Rejestracja: 02 stycznia 2008, 16:32

Post autor: mark199 »

Slyszalem o protoplastach PS2`kowych zabezpieczen na PSXie.... Mozliwe ze w xeno mialo to miejsce, ja nie wiedzialem ;) Ale to nie wytlumacza ze gra wieszala sie zawsze w tym samym miejscu :oops:
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Slyszalem o protoplastach PS2`kowych zabezpieczen na PSXie.... Mozliwe ze w xeno mialo to miejsce, ja nie wiedzialem
W jakim sensie protoplastach? Pierwsze PlayStation miało pełnoprawne i nieciekawe zabezpieczenia w pełnym tego słowa znaczeniu:
Zarys ogólny: http://www.cdrinfo.pl/artykuly/libcrypt/
Opis dokładny: http://www.megagames.com/psx/psx_libcry ... rial.shtml
... i nie zmienia tego nawet fakt, że "entuzjastom" udało się znaleźć prosty sposób na ich obejście.
Ale to nie wytlumacza ze gra wieszala sie zawsze w tym samym miejscu
A właśnie, że tłumaczy - przeczytaj dokładnie powyższe artykuły.
2BII!2B
Awatar użytkownika
mark199
User
User
Posty: 39
Rejestracja: 02 stycznia 2008, 16:32

Post autor: mark199 »

W sumie nigdy nie bawilem sie w bemola wiec nie wiem. Wiem natomiast ze byly na poczatku juz gry na PS2, ktorych nawet kopi bezpieczenstwa nie mozna bylo przegrac. Na PSXie w sumie spotkalem sie raptem kilkoma grami, ktore prawdopodobnie posiadaly takowe zabezpieczenie. Atykuly niezwykle ciekawe ale poza samym sensem zabezpieczenie nic nie zrozumialem :oops: No ale przecietny gracz chyba ma od tego prawo :)
Obrazek
ODPOWIEDZ