Doom - PL

Ogólne dyskusje na temat gier.
Awatar użytkownika
Gnapek
Junior
Junior
Posty: 12
Rejestracja: 12 lutego 2006, 09:20

Doom - PL

Post autor: Gnapek »

Witam! Wczoraj postanowiłem spolszczyć jakąś grę na konsolę Sony PlayStation, chciałem aby gra miała mało tekstu ponieważ z angielskim u mnie kuleje a dwa, że jest to moja pierwsza zabawa ze spolszczeniami na PlayStation. :) Nie ukrywam, że projekt może upaść.

Strona domowa: www.doompl.xt.pl
Procesor: AMD Athlon 64 X2 5000MHz
Graphic Card: Galaxy GeForce 8600GTS 256MB
Memory: 2GB DDR2 800MHz
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

No to powodzenia.
Jak będą jakieś postępy w projekcie np nowa wersja beta do pobrania mógłbyś aktualizować temat
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Nie żebym się wymądrzał, ale zmieniłbym to i owo, np. w oknie opcji:
- siła muzyki
- siła odgłosów
- kody
- sterowanie (wszak tam kontroler się ustawia, nic więcej AFAIR)

można by pokombinować jeśli nie zamierzasz używać polskiej czcionki i zmienić np. siła na moc, a odgłosy na otoczenie, ale nie będzie wtenczas wiadomo o co chodzi ["siła otoczenia" hmm :]

Z innych spraw:
- ekran końcowy misji, wydaje mi się że sformułowanie "rzeczy" jest nie na miejscu, co powiesz na "przedmioty"?
- można by wprowadzić jakieś własne elementy humorystyczne, np poziom trudności "jestem miękki" brzmi fajnie, ale w mojej opinii np. "miękki wacek" rzuca go na kolana :]

Tyle z mojej strony.
2BII!2B
Yoni
Junior
Junior
Posty: 22
Rejestracja: 10 lipca 2008, 18:41

Post autor: Yoni »

można by pokombinować jeśli nie zamierzasz używać polskiej czcionki i zmienić np. siła na moc, a odgłosy na otoczenie, ale nie będzie wtenczas wiadomo o co chodzi ["siła otoczenia" hmm :]
No a jak by jednak użył polskich znaków to Głośność Muzyki, Odgłosy Otoczenia.
np poziom trudności "jestem miękki" brzmi fajnie, ale w mojej opinii np. "miękki wacek" rzuca go na kolana :]
Tu masz rację :D <haha>
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8MB BOX
Asus P5K
Radeon 4850 Gigabyte 512MB
LG 19" LCD L1953S-SF
Awatar użytkownika
Gnapek
Junior
Junior
Posty: 12
Rejestracja: 12 lutego 2006, 09:20

Post autor: Gnapek »

Z elementami humorystycznymi coś pokombinuję, ale z polskiej czcionki niestety nie będę korzystał :(

W menu opcji pozmieniam (dużo lepiej to się czyta :)):
- Hasła na Kody
- Konfiguracja na Kontroler

A tu takie małe coś czego na stronie nie ma :)
Obrazek
Procesor: AMD Athlon 64 X2 5000MHz
Graphic Card: Galaxy GeForce 8600GTS 256MB
Memory: 2GB DDR2 800MHz
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

Ja bym zaproponował Ci coś co brzmi dużo poprawniej
- Kody
- Konfiguracja kontrolera
A co do nazw poziomów trudności to twierdzę że to dobry pomysł wprowadzić zabawne nazwy
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Z elementami humorystycznymi coś pokombinuję, ale z polskiej czcionki niestety nie będę korzystał
Czemu, jeśli można spytać?
A tu takie małe coś czego na stronie nie ma
Wystarczy "Udało się" w kolejnym zdaniu masz bezpośrednie odwołanie do osoby gracza więc "Ci" bym wykasował bo i mniej tekstu i w mojej opinii brzmi lepiej.

A tak całkiem serio, gratulacje, rozumiem że pierwsza wersja jest już gotowa.
2BII!2B
Awatar użytkownika
Gnapek
Junior
Junior
Posty: 12
Rejestracja: 12 lutego 2006, 09:20

Post autor: Gnapek »

winter_mute pisze:Czemu, jeśli można spytać?
Nie wiem jak wogule się za to zabrać. Jest to moja pierwsza praca związana z Rom-hackingiem więc się nie dziwcie :P
winter_mute pisze:A tak całkiem serio, gratulacje, rozumiem że pierwsza wersja jest już gotowa.
Tak, dziś ukończyłem spolszczenie, niestety nie wiem kompletnie jak wyciągnąć pliki z teksturami i od razu uprzedzam, że tekstury nie są w formacie TIM :( A fajnie by było gdyby tekstury też były spolszczone bo na teksturach są takie słowa jak: ammo, health, armor, loading i inne :)
Procesor: AMD Athlon 64 X2 5000MHz
Graphic Card: Galaxy GeForce 8600GTS 256MB
Memory: 2GB DDR2 800MHz
ODPOWIEDZ