Final Fantasy X PCSX2

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
Awatar użytkownika
mark199
User
User
Posty: 39
Rejestracja: 02 stycznia 2008, 16:32

Post autor: mark199 »

winter_mute pisze:Jak wcześniej TTT pracuje wolno, a FFX szybko - na GSdx emulacja w 100% prędkości.
Najnowsze wtyczki zainstalowane (chyba ;) ) teraz czekamy na FFX :twisted:
Przy okazji sprawdzilem TTT, na gsdx dziala na tych samych ustawieniach o blisko 10 fps szybciej w intrze i o prawie 2x szybciej w rozgrywce :) Niestety nadal mam problem z "liczeniem" grafiki bo obiekty 3d sie sypia (glownie glowy) no i nadal cienie (smugi) postaci w tle zamulaja na chwilke gre. Ale ogolnie na "nowej" wtyczce jest lepiej! Na dodatek program mi sie dopomina o jakies czesci gsdx9 null (sorry jesli zle nazwe napisalem) i od czasu do czasu zawiesi. Jest oczywiscie spora szansa ze cos spartolilem :oops:

http://i236.photobucket.com/albums/ff8/Karthon/ttt.jpg

Ps. Przepraszam za zasmiecanie tematu FFX shotami dot. TTT ale w tekscie zawarty jest temat dot. tytulowej gry. W razie potrzeby przeniose. Dziekuje :oops:

EDIT: Paczka doszla :D I tu troche zdziwie.... Odpalilem gre bez wiekszych klopotow. (zeroGS) Chodzi ladnie i wogole.... Ponizej 48fps nie spada (PAL) Ale problem pojawil sie podczas filmiku gdzie tidus zaczyna meczyk w "bance". Otoz filmik jest max skaszaniony i nie da sie nic zobaczyc (pasy i wogole, dzwiek jest ok) Rip? Nie bo to oryginal. Kombinujemy na wtyczce gsdx i tu filmik ladnie chodzi ale... W pewnych chyba losowych momentach gra sie zwiesza. Wylacza sie dzwiek, tekst, grac sie da ale przy zmianie lokacji lipa bo sie nic nie wczytuje. Kolejnym problem jest quickstate. Otoz po wczytaniu takiego gra dziala ale nie da sie wyjsc z lokacji, poprostu zwiecha w danym levelu :/ Pozatym przy wlaczonym pluginie gsdx przy wlaczeniu pcsx2 pojawia mi sie komunikat ze wtyczki gsdx9.0 nuul (czy jakos tak) nie moze znalesc oraz ze gsdx nie dziala poprawnie i trzeba zreinstalowac, tylko ze ja juz chyba wgralem po kilka razy i dalej nic :/ Hilfe!

http://i236.photobucket.com/albums/ff8/Karthon/ff6.jpg
Obrazek
Car
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 29 marca 2008, 12:17

Post autor: Car »

Witam, ja natomiast mam problem innego typu. Gra uruchamia mi się bez problemów i chodzi płynnie (40 fps +), jednak podczas dialogów pomiędzy bohaterami najczęściej miga mi błękitny ekran. Co prawda nie uniemożliwia to zabawy, jednak jest dosyć uciążliwe. Próbowałem zmieniać wtyczki graficzne, włączać i wyłączać wszystkie opcje, nic nie pomaga. Czy jest jakiś sposób żeby się tego pozbyć?
PCSX2 0.9.4
Pozdrawiam.
moniarz3
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 14:38

Post autor: moniarz3 »

Witam
Mam ten sam problem co MARK199.Podczas wyświetlania filmików pojawiają się "pasy".Proszę pomóżcie!!!
PS.Jestem WIELKIM fanem serii FF(posiadałem PSX).Chciałbym w pełni rozkoszowac się rozgrywką.P L E A S E ! ! !
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

mark199/moniarz3 - brakuje Wam biblioteki uruchomieniowej d3dx9_36
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=d3dx9_36.dll
wymaganej do poprawnej pracy wtyczki GSdx

Pobrać, rozpakować, wrzucić do głównego folderu emulatora i powinno być dobrze.
2BII!2B
moniarz3
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 14:38

Post autor: moniarz3 »

Zainstalowałem wtyczkę lecz niestety nic to nie dało.Problem ten sam:brak filmówFMV.Przy GSDX występuje ogólna "wektoryzacja":brak tekstur-zamiast nich pojawiają się wektory.Grając w FFX korzystam z ZEROGS Kosmos 0.97.0 problem z grafika znika lecz wlasnie ww.filmy nie sa prawidlowo odtwarzane.PLEASE HEEEELP ME!!!
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Zainstalowałem wtyczkę lecz niestety nic to nie dało.Problem ten sam:brak filmówFMV.Przy GSDX występuje ogólna "wektoryzacja":brak tekstur-zamiast nich pojawiają się wektory
1. Podaj konfigurację sprzętową?
2. Wyłącz łatki/patche
3. Wklej screena z konfiguracją GSdx
4. Z jakiego medium odpalasz grę? DVD czy ISO, jesli ISO to czym zrzucaleś go na dysk?
2BII!2B
moniarz3
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 14:38

Post autor: moniarz3 »

Mój PC:
E2160 (OC do 2700)
P5K-E
2Gb Ram 667
Radeon hd3850 256 Mb
Konfiguracja GSdx-800x600;D3D;pixel 2.0;deinterlace(on);lineare texture filtering(on);enable NLOOP hack(on)
Korzystam tylko z ZERO GS kosmos 0.97.0 (tylko na tej wtyczce mogę bezproblemowo uruchomic i grac w FFX{oczywiście FMV brak-pasy jak w TVP za komuny})
Niecierpliwie czekam na odpowiedż
moniarz3
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 14:38

Post autor: moniarz3 »

No cóż czekam na odpowiedż już 2 tygodnie .Chyba kiepski z ciebie fachowiec skoro tyle czasu zajmuje tobie rozwiązanie tego problemu!!! Nie chciałem ciebie obrazic(do moderatora)ale ile można czekac na odpowiedż w tak błahej sprawie(w moim rozumieniu "błaha"dla ciebie)Czekam na odpowiedż!!!!!!
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

Jeśli pobrałeś wersję z sieci to nie dziw się że nie masz filmików bo często można wpaść na wersję z wyciętymi filmikami, dźwiękiem itp.
lysy1999
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 01 maja 2008, 10:57

Post autor: lysy1999 »

Meetos pisze:WItam
Widzę że temat z problemem pt: nie moge uruchomić/ mam problemy z FFX na PCSX2 juz jest więc się podpinam.

Najpierw problem: czarny ekran - co prawda na belce okna widzę jak zasuwają frame, cpu w %, fps 20-30, ale ppf, kbpf = 0
Dlaczego nie piszę w dziale konfiguracja? Otóz dlatego że sam emu się odpala (skonfigurowałem ustawienia czasowe, język , jest dźwięk, sformatywałem memorkę-a właśnie tylko pierwszą - na drugą nie mogę się przełączyć) dlatego sądzę ze konfig mam ok. A oto lista:
- BIOS: SCPH-70004_BIOS_V12_PAL_200.BIN - emu widzi go jako jakiś EUROPEN v2 (04-06-2004)

- grafika - GSdx9:
Resolution: Windowed
Renderer: Direct3D
Shader: Pixel Shader 2.0
Enable paletized textures: wyłączone
Linear texture filtering: włączone
Enable tv-out: wyłączone
NLOOP 0 Hack: wyłączone - jak mam włączone to PCSX2 sięnie urachamia
Record state: wyłączone

- dźwięk - ustawiony domyślnie

- CDVD: Plugin P.E.Op.S. CDVD Driver(v. 1.2):
Interface: IOCTL (Win2000/XP)
0:1:0 Drive x - litera napędu podana POPRAWNIE
Cashing mode: Thead Read, fast with IOCTL, always async read
Use additional 4MByte data cache: włączone

Komp: AThlon 2500+(Barton), 1GB RAM(Dual 400MHz), Radeon9800se@PRO, Epox 8RDA+ nForce U400, dx9.0C
Grę odpalam z DeamonTools: SLUS_20312.mdf
Niby jest to wersja NTSC - ale SLUG mówi co innego.
WIęc: o co chodzi?
Witam ustawilem wszystko tak jaj tu jest wypisane mam problem ze znalezieniem tylko biosu nie wiem co gdzie i jak jak odpalam gre pisze Unable tu load bios a potem kolejny error opening cddvd puing
Moj komp to atlon 2x 3600 1G Ram GF 7600
ODPOWIEDZ