Final Fantasy X PCSX2

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
moniarz3
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 14:38

Post autor: moniarz3 »

Grę ściągnąłem oczywiście z sieci .Filmy są (na Gsdx9 )lecz fps jest fatalny-na poziomie 2-3 klatek.Bardzo proszę o odpowiednią konfigurację ZERO GS bo przynajmniej na tej wtyczce gra mi się nie "haczy"
PS
Do łysy1999
Jeśli masz wersję NTSC to musisz uruchomic bios USA lub JAPAN(ja mam wersję USAv1.6 i JAPANv1.0-NTSC na nich śmiga)Poszukaj w internecie te wersje biosu .Osobiście ściągnąłem pełen pakiet z torrent.org.Jeśli chodzi o grafikę to polecam wtyczkę ZERO GS Kosmos(może ty nie będziesz miał problemów z FMV tak jak u mnie)

[mod]No proszę, jaka odważna deklaracja. PSEmu, drogi przyjacielu, nie wspiera w jakikolwiek sposób pirackich leszczy. Kradnąc grę z sieci zyskałeś nowy przywilej - masz prawo oczekiwać wsparcia od osób, które tę grę udostępniły. W żadnym wypadku od nas. I mam nadzieję, że nie będziesz z tego powodu szlochał, tak jak to czyniłeś 19 kwietnia. /BzyRes[/mod]
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Witam ustawilem wszystko tak jaj tu jest wypisane mam problem ze znalezieniem tylko biosu nie wiem co gdzie i jak jak odpalam gre pisze Unable tu load bios a potem kolejny error opening cddvd puing
Moj komp to atlon 2x 3600 1G Ram GF 7600
Odnośnie BIOSu >
http://www.psemu.pl/ps2.php?dzial=FAQ#pyt11
http://www.psemu.pl/ps2.php?dzial=Artyk ... d=biosdump
Prosiłem o korzystanie z gotowych materiałów dostępnych na stronie. Proszę po raz ostatni.
lysy1999
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 01 maja 2008, 10:57

Post autor: lysy1999 »

Witam na grafice Gsdx9 filmiki sa pociete tzn obraz jest pusty w pewnych miejscach brak tla cieni itp. natomiast na ZwroGS KOSMOS wszystko smiga filmiki sa dobre lecz strasznie wolny fps ;/ moj komp to AMD atlon 3800x2 GF 7600 Jeden GB ram
moniarz3
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 14:38

Post autor: moniarz3 »

"No proszę, jaka odważna deklaracja. PSEmu, drogi przyjacielu, nie wspiera w jakikolwiek sposób pirackich leszczy. Kradnąc grę z sieci zyskałeś nowy przywilej - masz prawo oczekiwać wsparcia od osób, które tę grę udostępniły. W żadnym wypadku od nas. I mam nadzieję, że nie będziesz z tego powodu szlochał, tak jak to czyniłeś 19 kwietnia. /BzyRes[/mod][/quote]"

DROGI PRZYJACIELU- 99.9%osób grających (lub oglądających)korzysta z sieci.To forum nie powstało (chyba??)w celu nawracania "niewiernych" lecz po to by służyc dobrą radą dla takich graczy jak ja (i oczywiście wielu innych)Przedstawiłem Tobie mój problem -nie rozwiązałeś go do tej pory -więc nawiazując do mojej wypowiedzi z dn.19.04 (która bardzo Cię zabolała)kiepski z Ciebie fachowiec .Jeśli nie potrafisz rozwiązac problemu to powiedz to wprost -nie zasłaniaj się "siecią".Do twojej wiadomości -moje FFX uruchamia się bezproblemowo na PS2 kolegi(wszystko chodzi jak ta lala ).Jestem z natury człowiekiem spokojnym lecz twoja uwaga mnie rozjuszyła .Przystąpiłem do tego forum(a zwłaszcza tego tematu)żeby uzyskac pomoc od Was-to jest forum dotyczące sceny EMU a nie oryginalności mojego oprogramowania.Więc zachowuj się jak na "moderatora "przystało.Mam w pełni działającą wersję-i tylko to powinno cię interesowac.Z poważaniem -(chyba)były użytkownik forum
Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: 03 kwietnia 2003, 16:24

Post autor: Adult »

To forum ma swój regulamin i widać ,że z nim się nie zapoznałeś. Radze najpierw przeczytać a potem pisać pretensje. Nikt tutaj nie ma obowiązku ci pomagać. Tym bardziej jeżeli nie popiera piractwa.
Obrazek
moniarz3
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 14:38

Post autor: moniarz3 »

Z regulaminem forum jak najbardziej się zapoznałem(podstawowa rzecz przed rejestracją)W moich postach nie umieszczam "pirackich" linków ani nie propaguję tegoż procederu.Z torrenta ściągnąłem emulator wraz ze wszystkimi wtyczkami potrzebnymi do jego prawidłowej pracy(o ile mi wiadomo to oprogramowanie jest free-)i tylko dlatego o tej stronce wspomniałem.Jedyny problem -w moim przypadku -to odpowiednie ustawienia wtyczek dla FFX(to jest temat moich postów!!!).Nie miałem zamiaru łamac i naginac waszych zasad(i w moim mniemaniu tego nie zrobiłem)lecz szczerze odpowiadac na wasze pytania.Więc następnym razem zastanówcie się jak formułujecie zapytania do użytkowników aby ten swoją SZCZERĄ odpowiedzią nie złamał regulaminu.
Nawiasem mówiąc zaopatrzyłem się w legalną kopię FFX-problem pozostał(FMV).
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

moniarz3 pisze:DROGI PRZYJACIELU- 99.9%osób grających (lub oglądających)korzysta z sieci.
Niewątpliwie. Spośród tych 99,9% cywilizowanej gawiedzi wyodrębnij odsetek, który afiszując się kradzieżą oprogramowania zarazem odwiedza niniejsze forum. Oto niepożądana grupa z niepożądanymi problemami.
moniarz3 pisze:To forum nie powstało (chyba??)w celu nawracania "niewiernych" lecz po to by służyc dobrą radą dla takich graczy jak ja (i oczywiście wielu innych)
Fajnie kombinujesz, ale nie do końca. My nie chcemy nawracać niewiernych [nierespektujących regulaminu], którzy sami tego nie chcą. Nic na siłę. Chcemy pozbyć się ich z naszej niewielkiej, forumowej społeczności. A dobra rada jest tylko dla wiernych [respektujacych regulamin], wybacz.
moniarz3 pisze:Przedstawiłem Tobie mój problem -nie rozwiązałeś go do tej pory -więc nawiazując do mojej wypowiedzi z dn.19.04 (która bardzo Cię zabolała)kiepski z Ciebie fachowiec .
Primo - tak jak wspomniał Adult, nikt tutaj nie ma obowiązku pomagać, odpowiadać na zawołanie i służalczo rozwiązywać cudzych problemów na skinienie głową. Mamy swoje życia, swoje zajęcia, obowiązki i ograniczony czas antenowy, zatem zrozum, że manifestami, jak ten z 19 kwietnia [kilka postów wyżej], (a) niczego nie przyspieszysz [nie jesteśmy bydłem i nie lubimy być poganiani] (b) zniechęcasz do siebie osoby, które ewentualnie skłonne byłyby zająć się twoim przypadkiem (c) postępując wbrew zasadom netykiety, ośmieszasz samego siebie.

Secundo - wbrew temu, co sądzisz, ani trochę nie zabolała mnie twoja szczekanina, a jak na ironię przystało, wręcz rozśmieszyła. Uwierz, w życiu forumowicza nie ma nic zabawniejszego, niż obserwacja osobnika, który pieni się w obliczu braku reakcji na bzdurne żądania, jakie postawił.

Tertio - w nawiązaniu do terminu "fachowiec", którego nadużywasz z gracją wyższego inspektora budowy obory. Jeśli zechcesz poświęcić chwilkę i przewertujesz 16 tysięcy postów, jakie wklepano na niniejszym forum, okaże się, iż nikt nigdy nie nazwał się "fachowcem", a już na pewno nie ja. Pomijając fakt, iż po raz kolejny popełniłeś samoośmieszenie, pragnę wyrazić głęboki żal w oblczu twoich niespełnionych nadziei wobec mojej osoby.

Co więcej, nie udzielałem się wcześniej w niniejszym wątku i stanąłem raczej w obronie kolegów, tudzież jednego - winter_mute'a, bo wygląda na to, że do niego skierowałeś swój pogardliwy bełkot z fachowcem w inwentarzu.
moniarz3 pisze:Jeśli nie potrafisz rozwiązac problemu to powiedz to wprost -nie zasłaniaj się "siecią".
Szczerze mówiąc nie próbowałem rozwiązywać twojego problemu, bowiem los chciał, bym zajrzał do tematu dopiero w momencie, gdy zacząłeś ujadać i oświadczać:
Grę ściągnąłem oczywiście z sieci
Po takiej deklaracji nie miałem i nie mam najmniejszej ochoty szukać lekarstwa na twoje dolegliwości. Inni chyba też nie, sądząc po odzewie, jaki otrzymałeś. A dlaczego jestem taki podły, wyjaśniłem na samym początku wpisu.
moniarz3 pisze:Do twojej wiadomości -moje FFX uruchamia się bezproblemowo na PS2 kolegi(wszystko chodzi jak ta lala ).
Może więc najwyższa pora zasięgnąć rady u kolegi? Albo zakupić PS2? Jedyne, czym będziesz się musiał wówczas martwić, to wybór dobrego źródła przy ściaganiu kolejnych kopii z sieci.
moniarz3 pisze:Więc zachowuj się jak na "moderatora "przystało.Mam w pełni działającą wersję-i tylko to powinno cię interesowac.
A teraz pozwól, że unaocznię, jak to wygląda z mojej perspektywy. Przychodzisz ty - moniarz3 [gość] do naszego lokalu [forum], po czym mówisz, jak my - obsługa [moderacja] mamy się zachowywać. Czy tak postępuje cywilizowany człowiek? A może łudzę się i stoisz po stronie sieciowego marginesu - w takim wypadku zwracam honor i sugeruję, byś w imię obopólnej korzyści nie próbował przeniknąć poza bariery swojej kasty.
moniarz3 pisze:W moich postach nie umieszczam "pirackich" linków ani nie propaguję tegoż procederu.Z torrenta ściągnąłem emulator wraz ze wszystkimi wtyczkami potrzebnymi do jego prawidłowej pracy(o ile mi wiadomo to oprogramowanie jest free-)i tylko dlatego o tej stronce wspomniałem.
Krótko: dałeś link do warezowni i nie próbuj mydlić oczu, że znajdziemy tam również legalne oprogramowanie. Strony z torrentami to w 99% warez ergo podawanie tego typu namiarów jest surowo wzbronione. Paczka, która pobrałeś via torrent zawierała bios, którego dystrybucja w sieci jest nielegalna. Tyle w kwestii dobrych intencji.
moniarz3 pisze:Więc następnym razem zastanówcie się jak formułujecie zapytania do użytkowników aby ten swoją SZCZERĄ odpowiedzią nie złamał regulaminu.
To już użytkownika w tym głowa, aby się pilnował, jeśli ma coś na sumieniu. Swoją drogą - wskaż mi proszę zapytanie, skierowane do ciebie, które mogło wywołać jakieś dwuznaczności. Z tego co widzę, Eysmond zasugerował, iż FFX pozyskane z i-netu może być egzemplarzem z powycinanymi multimediami. Na sugestię odpowiedziałeś twierdząco, czego nie mam zamiaru ponownie przytaczać, bo i tak już wszyscy widzieli.
SeiferA
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 30 czerwca 2008, 13:34

Post autor: SeiferA »

moze ktos mi pomoc, ja mam taki problem. Sciaglem FF X, w komentach pisalo ze to wersja PAL, sciaglem emulatora ps2 zainstalowalem i odpalam gre. I za kazdym razem, obojetnie ktorego plugina graficznego uzyje to automatycznie kiedy juz gra jest zaladowana w emulatorze to sie emulator wylacza. mój sprzęt to AMD Athlon XP 1800+ 1,5 GHz, 512 DDR, GF 7600 GS 256 MB

[mod]Pewnie wykrywa, ze ja sciagnales! Racze poczytac regulamin! :P M^F8[/mod]
Yoni
Junior
Junior
Posty: 22
Rejestracja: 10 lipca 2008, 18:41

Post autor: Yoni »

Witam. mam pytanie. Czy da się odpalić FF X International na pluginie graficznym GSDx ? tak, by tekstury tła były ok ?

edit.
------------------------

Przeinstalowałem PCSX2 i tekstury na GSDx przestały znikać, baa nawet w wersji z dx10 udało mi się uruchomić. sorki za kłopot, jeśli owy zaistniał.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2008, 19:03 przez Yoni, łącznie zmieniany 1 raz.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

mam taki problem. Sciaglem FF X
podpinam się pod powyższą wypowiedź - Twój problem, my się nie zajmujemy kradzionym oprogramowaniem
mój sprzęt to AMD Athlon XP 1800+ 1,5 GHz, 512 DDR, GF 7600 GS 256 MB
Zmień procesor - na Athlonie XP to sobie w pasjansa co najwyżej możesz pograć :P
2BII!2B
ODPOWIEDZ