Final Fantasy X PCSX2

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
Awatar użytkownika
Zardon
Administrator
Administrator
Posty: 510
Rejestracja: 13 stycznia 2005, 18:17
Kontakt:

Post autor: Zardon »

Podaj swoją konfigurację sprzętową (wole się upewnić, że to nie w tym tkwi problem)
Obrazek
Awatar użytkownika
Mercury
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 19 października 2008, 01:25

Post autor: Mercury »

OK, tak wygląda moja konfiguracja
Ram: 2 GB DDR2 667
Grafika: Karta wideo NVIDIA GeForce 8600 GT (256 MB) oryginalnie
przetaktowana na: 700Core Clock, 1800 Shader Clock, 950 Memory Clock
procek: DualCore Intel Pentium E2160, 1.8
przetaktowanny na: (mnożnik) 9 x 306 co daje jakieś 2754 Mhz na rdzeń
pł. główna: Gigabyte GA-P31-DS3L
system: Windows XP SP 2

Jak widać sprzęt nie jest jakiś genialny, ale go nieco podkręciłem i fps raczej działają sprawnie. głównie tutaj o procek chodziło.

PS: o ile nie jest to jakiś konflikt sprzętowy, to podejrzewać też można wersje FFX ?? bo właśnie staram się "kupić" jakąś inną, jednak nie jest to łatwe... jak już się znajdzie to nikt nie "pomaga" :/
Ostatnio zmieniony 21 października 2008, 10:54 przez Mercury, łącznie zmieniany 1 raz.
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

A czytałeś może regulamin.
Znajdziesz tam ciekawy fragment na temat pirackich wersji gier.
Awatar użytkownika
Mercury
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 19 października 2008, 01:25

Post autor: Mercury »

A kto tu powiedział o piracie, broń Boże ;) (poprawiłem nieco treść jeśli ktoś by na taki pomysł wpadł) i jak z tą konfiguracją ?
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1) Problem występuje także na ZeroGS?
2) Zmień sterowniki karty graficznej na jakieś starsze/nowsze/inne bo słyszałem że były z tym problemy.
3) Spróbuj czegoś takiego:
- gra w oknie,
- rozdzielczość 640x480
- wyłącz tryb natywny
- wyłącz opcje FBA oraz Logatrythmic Z
no i pisz czy błąd występuje nadal
2BII!2B
Awatar użytkownika
Mercury
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 19 października 2008, 01:25

Post autor: Mercury »

No próbowałem ZeroGS, efekt ten sam,
- gra w oknie,
- rozdzielczość 640x480
- wyłącz opcje FBA oraz Logatrythmic Z
i niestety dalej grafika z dziurami
nie wiem tylko gdzie jest ten tryb natywny
no i może zaraz poszukam sterów do grafiki

####### edit #

ObrazekObrazek

I wiecie gdzie tkwił problem ? W grze :/ "Kupiłem" nową wersję (inną) i tu ładnie poszło... no może nie tak ładnie bo grafa nieco jak w FF na PSX'a ale to pewnie kwestia zabawy w settings w emulatorze :) Grunt, że działa i wreszcie będę mógł przejść FF X :D:D:D A czekałem na ten moment sporo czasu :)
Dzięki wszystkim z za pomoc :)
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

Dlatego warto jest kupować oryginalne gry. Nie ma z nimi problemów i na dodatek ich posiadanie jest w pełnie legalne
SzNuRi
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 18 listopada 2008, 15:34

Post autor: SzNuRi »

Mam takie pytanie czemu tak wolno chodzi mi FFX? Chodzi mi tak 28-38fps. Mój sprzęt to:
Procek AMD Phenom Quad Core 9500+AM2
Grafa Radeon X1650PRO 512
DDR-2 2x1024MB
Płyta Gigabyte GA-M61SME-S2L
Tylko z góry pisze że jestem ciemny i nie wiem ocb w tym wszystkim.
Awatar użytkownika
Mercury
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 19 października 2008, 01:25

Post autor: Mercury »

Odpal Speed Hacks'a
SzNuRi
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 18 listopada 2008, 15:34

Post autor: SzNuRi »

Ale gdzie ja to znajde??
ODPOWIEDZ