Final Fantasy X PCSX2

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
Awatar użytkownika
Misiek
User
User
Posty: 47
Rejestracja: 15 kwietnia 2006, 17:11

Post autor: Misiek »

No winter powiem ze zaskoczony bylem, dwa z tych kodow byly stare lecz jeden pomogł zwis usuniety lecz teraz kolejna zwiecha.

http://img227.imageshack.us/my.php?imag ... 22uzy2.jpg

Powiedz mi skad bierzesz te kody lub jak sie je pisze spatchuje to moze ktos potem z forum bedzie chcial jak mu sie nie chce czekac na 0.9.2. Moze komus sie przyda bo mi napewno w koncu mozna sie poswiecic:P
Posiadane konsole:
PS3 :twisted:
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

No winter powiem ze zaskoczony bylem, dwa z tych kodow byly stare lecz jeden pomogł zwis usuniety lecz teraz kolejna zwiecha.
1) Jesli z tego korzystasz to wyłącz obsługę dualcore - opcje MTGS/DC powodują zwiechy :]
2) Kombinuj, z poszczególnymi kodami wylistowanymi w 1 części... Może Ci się uda :]
Powiedz mi skad bierzesz te kody
Mam dobre źródło, te sa akurat od Nachbrenner`a i refraction`a :D
lub jak sie je pisze spatchuje
Tu masz całą stronę na temat patchowania >
http://www.pcsx2.net/nachbrenner/
2BII!2B
Awatar użytkownika
Misiek
User
User
Posty: 47
Rejestracja: 15 kwietnia 2006, 17:11

Post autor: Misiek »

No niestety winter nie pmoglo a co do tej stronki to jjest tam pewne wyjasnienie lecz jestem z tego zielony hmmm moze udzielilbys mi paru lekcji lub podal kolejne kody bo tamte nie smigaja

Edit: Jakby co napisalem kilka wiadmosci na gg
Posiadane konsole:
PS3 :twisted:
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

hmmm moze udzielilbys mi paru lekcji
Hmmm, sorry ale nie mam czasu na takie rzeczy.
lub podal kolejne kody bo tamte nie smigaja
To juz wszystkie patche jakie można zaaplikować na FFX by rozwiązać Twój problem - jesli nie pomogły to nie pozostaje Ci nic innego jak cierpliwie czekać na następną wersje PCSX2.
2BII!2B
Awatar użytkownika
pepe
Junior
Junior
Posty: 26
Rejestracja: 23 maja 2004, 08:57

Post autor: pepe »

Witam.
Wreszcie mogę zagrać w FFX na nowej wersji emulatora, ale chciałem zapytać, czy można jakoś rozjaśnić obraz we wtyczce?
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

chciałem zapytać, czy można jakoś rozjaśnić obraz we wtyczce?
Bezpośrednio we wtyczce niestety nie, aczkolwiek jeśli się uprzesz to można to zrobić w ustawieniach karty graficznej... i tak:
1) dla kart nVidii {Właściwości Ekranu > Ustawienia > Zaawansowane > Zakładka Karty graficznej > Panel Ustawienia kolorów} pobaw się Jasność /Kontrast / Gamma dla zmian obejmujących "Wszystko"
2) dla kart ATI {Właściwości Ekranu > Ustawienia > Zaawansowane > Barwa} pobaw się opcjami "Jaskrawość" oraz "Gamma gry"
2BII!2B
LeonHeart
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 17 sierpnia 2006, 23:03

Post autor: LeonHeart »

hmmm tez mam dziwny problem wszystko chodzi dosc ladnie, az nadchodzi pierwszy film. slysze dzwiek widze ze emulator sie doladowuje ale nie widze obrazu, zdaje mi sie ze filmy mialy dzialac juz dawno temu to dzwieku mialo chyba nie byc
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

jaka wtyczka wideo?
2BII!2B
LeonHeart
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 17 sierpnia 2006, 23:03

Post autor: LeonHeart »

zero gs kosmos 0.96.0 od razu wspomne ze to naturalnie nie ripek tylko oryginal

rozdzialka 640x480, wszystko raczej na wydajnosci tylko aax4 mam wlaczone bo nie robi to wedlugm nei zadnej roznicy w wydajnosci emulatora


procek a643000 , gigra ramu i 6800 srednio 25 klatek, chociaz czesto i 30
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

ok, w takim razie dwie kwestie do poruszenia:
1) wtyczka CDVD - w przypadku FFX musi to być PEOPS CDVD
2) jeśli korzystasz ze wspomnianego pluginu to spróbuj także tymczasowo wyłączyć obsługę dwu-rdzeniowców (DC i MTGS w ustawieniach CPU)
2BII!2B
ODPOWIEDZ