Final Fantasy X PCSX2

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
LeonHeart
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 17 sierpnia 2006, 23:03

Post autor: LeonHeart »

zrobilem jak pisales ale emulator sie teraz strasznie zaina i na sile pokazuje mi animacje biosu. jej wywolanie trwa ladne 2- 3 minuty. wtyczke konfigurowalem tak jak tu na stronce jest napisane

jak probuje odpalic gre z obrzu to chociaz dochodzi pomalu do biosu, w przpadku plytki wcale nie chce sie wlaczyc wiesz sie emulator.

obsluga 2 rdzeni wylaczona. na stronie pcsx2 napisali e jak sie ma nforca to moga byc problemy, a ja walsnie posiadam takowy chipset


odpalilem gre przed fpe iso cdvd 0.6.0 i mam to samo dochodz do filmu i mam sam dzwiek.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

zrobilem jak pisales ale emulator sie teraz strasznie zaina i na sile pokazuje mi animacje biosu.
Patrz na pkt drugi następującego pytania:
http://www.psemu.pl/ps2.php?dzial=FAQ#pyt2
odpalilem gre przed fpe iso cdvd 0.6.0 i mam to samo dochodz do filmu i mam sam dzwiek.
Oficjalne zalecenie to wtyczka PEOpS CDVD, na której gra nie powinna się zacinać.
2BII!2B
LeonHeart
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 17 sierpnia 2006, 23:03

Post autor: LeonHeart »

hej no najciekawsze jest to, ze ja walsnie robie plik > uruchom cd i z jakiegos powodu widze ta taka rozowa animacje biosu hmm.

udalo mi sie odpalic film na dx9 ale strasznie szarpie, a w grz nie ma wielu texturek. na tych samych ustawieniach przy wtyczce kosmos nie widze tego filmu. a z tej wtyczki co polecasz wcale nie udalo mi sie skorzystac, mimo to moge grac :]
TidusSan

Post autor: TidusSan »

siemka ja mam problem z jedną grą albo może z emulatorem. Jak już sam mój nick wskazuje chciałbym pograć sobie w FFX ale jak zrobiłem wszytko co jest pokazane na waszej stronie ale i tak jak odpalam grę z dysku to mi pokazuje się czarny ekran i po chwili wyskakuje błąd tegoż emulatora.
Może mi ktoś pomóc, dać linka na działającego emu bo już normalnie wszystkiego próbowałem i nic i prosił bym również o wszystkie wtyczki i konfigurację.
Jestem naprawdę w desperacji.
Jak by to pomogło to ja bym chciał w to grać na laptopie z grafą
Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family
procek Intel Pentium M 1.70Ghz
512 RAM
Błagam pomóżcie mi.
Pozdro dla wszystkich
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Dopisz się jeszcze w dziesięciu tematach, bo najprawdopodobniej forumowicze NIE ZAUWAŻYLI twoich wpisów. Stąd zerowa reakcja.
TidusSan

Post autor: TidusSan »

ma ktoś może skąś bios europe 2.0?? albo jakiś inny - byle nie japoński
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Pierwsza wiadomość wysłana 3 krotnie = dwukrotne złamanie drugiego punktu regulaminu [... spamowanie forum ... na łamach publicznych działów...] = 2 ostrzeżenia

Trzykrotne wysłanie prośby o BIOS = 2 kolejne ostrzeżenia za spam + trzy następne za "publiczne pytania i prośby związane z rozpowszechnianiem materiałów nielegalnych" = 5 ostrzeżeń

Jeśli dobrze policzyłem w sumie mamy 7 ostrzeżeń - całkiem nieźle jak na 48-godzinną aktywność na forum. Gratuluję, ban.
Spam usunięty. Użytkownik również. EoT
2BII!2B
neverar
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 27 maja 2006, 21:32

Post autor: neverar »

Hej, mam nadzieje ze znajde tu kilka porad odnosnie emulacji.
A więc, kiedyś próbowałem odpalić FFX na kompie no niestety wyciskało max 15-20 fpsów, ostatnio znowu spróbowałem i ... wyniki się nie polepszyły a wyszła nowa wersja emulatora i pluginów.
Podaje moją konfiguracje
Obrazek:

Posiadam Athlona 3000+, GF 7600GT, 1gb ramu
Co powinienem zmienić żeby to jakoś zadziałało bo podobno da sie bez problemy wycisnąć 50 klatek.
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

a wiec wylacz blinear filtering w pluginie graficznym wylacz dzwiek lub ustaw na najnizsza wartosc jesli nie da sie tego zrobic uzywaj P.E.Op.S. CDVD Driver jako pluginu dvd. A tak pozatym to skad masz taka informacje ze bez problemu wycisniesz 50 fps skoro to tylko na dual corach do rade a z tego co wiem to Athlona 3000+ nim nie jest :lol:
Awatar użytkownika
neo rpgomaniak
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 10 grudnia 2006, 11:26

Post autor: neo rpgomaniak »

Też mam Athlona i moje osiągi to tak gdzieś w granicach 40 fps ;)
Powinieneś zaznaczyć opcję DC Dual Core. Wiem, że tego nie masz , ja też nie , ale mimo to gry przyśpieszają znacząco ;]
ODPOWIEDZ