Final Fantasy X PCSX2

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
KAMIL20
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 29 kwietnia 2007, 14:49

Post autor: KAMIL20 »

neverar pisze:Hej, mam nadzieje ze znajde tu kilka porad odnosnie emulacji.
A więc, kiedyś próbowałem odpalić FFX na kompie no niestety wyciskało max 15-20 fpsów, ostatnio znowu spróbowałem i ... wyniki się nie polepszyły a wyszła nowa wersja emulatora i pluginów.
Podaje moją konfiguracje
Obrazek:

Posiadam Athlona 3000+, GF 7600GT, 1gb ramu
Co powinienem zmienić żeby to jakoś zadziałało bo podobno da sie bez problemy wycisnąć 50 klatek.

men mam troche słabszy komp od ciebie. i mam identyko problem u mnie maksymalnie idzie po 12 fps...
Awatar użytkownika
frer
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 18 maja 2007, 19:45

Post autor: frer »

Mam pewien problem z FFX. Po wielu trudach i przeczytaniu wielu tematów udało mi się uruchomić grę, choć to może za dużo powiedziane skoro wyciągam max 15 fps podczas gry.
Jednak nie w tym tkwi problem. Polega on głównie na tym, że w pewnym momencie, gdy mam kontrolę nad postacią i jestem w miejscu w którym powinienem poznać Aurona (tzn. stoi sobie w miejscu, ludzie uciekają, ja biegnę w jego stronę) nagle tracę kontrolę nad postacią. Ciągle w tym samym miejscu po prostu postać przestaje się ruszać, choć gra się nie zawiesza, bo ludzie biegną dalej, nawet czasem przebiegając popychają moją postać.
Miło byłoby gdyby ktoś wiedział czym to jest spowodowane i jakbym mógł wyciągnąć więcej fps.

Mój sprzęt:
Pentium IV 2,6 GHz HT
Asus P4P800-E
768 MB Ram
ATI Radeon 9550 / X1050 Series 128 MB
Windows XP SP2

Emulator:
Pcsx2 0.9.2 TLB (non VM)
Bios: Europe v02.00
Grafika: ZeroGS KOSMOS 0.96.0 (wszystkie opcje wyłączone poza anti-aliasing 2x, rozdzielczość 640x480)
Dźwięk: P.E.Op.S SPU2 DSound Driver 1.6.0 (wszystko odznaczone, opcje ustawione na 0)
Kontrolery: SSSPSX Pad plugin 1.7.0
Cdvdrom: P.E.Op.S. CDVD Driver 1.2.0 (interface: w2k/xp; catching mode: read ahead; zaznaczone tylko try again on reading error, retry count 5)
Reszta na null
Wersja gry: SCES 50490

Konfiguracja CPU:
Features: MMX, SEE, SEE2
Wszystkie opcje włączone łącznie z MTGS i DC; frame limiting: Normal
Awatar użytkownika
pepe
Junior
Junior
Posty: 26
Rejestracja: 23 maja 2004, 08:57

Post autor: pepe »

Witam.
Ja mam problem tego typu że w czasie walk nie widać żadnych napisów.
Proszę o poradę, co mam z tym zrobić?

Pozdrawiam.

Obrazek
jankespies
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 05 stycznia 2008, 13:38

Post autor: jankespies »

WItam mam problem , może ktoś byłby miw stanie pomóć...
Otóż mam problem z 1 filmem fmv w grze (wyjście Tidusa na stadion)-a raczej dwa
po 1 przy wtyczce zero gs 0.97 słysze dźwięki ale nie widze praktycznie obrazu (jest rozmazany)
po 2 przy wtyczce gsdx 0.10.0 obraz jest ale wyświetlany w 19 fps i strasznie klatkujący

możliwe jest w miare płynne wyświetlenie tego filmu ?

komputer to
Amd athlon 64 x2 4200@5000
radoen x1950 pro 256
1 gb ram
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

A próbowałeś na najnowszym GSDX ? z każdą nową wersją jest coraz mniej problemów z obsługą gier ( ostatnio poprawili obsługę FFX ) więc możesz spróbować na twoim sprzęcie powinieneś mieć pełną prędkość przy tej grze
jankespies
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 05 stycznia 2008, 13:38

Post autor: jankespies »

Nie iwem mam problem z wgrywaniem pluginów ,usuwam stare(albo zastępuje nowymi) wrzucam nowe do folderu plugin ale program ich wcale nie w ykrywa.W czym może być problem ?
Awatar użytkownika
mark199
User
User
Posty: 39
Rejestracja: 02 stycznia 2008, 16:32

Post autor: mark199 »

Z tego co sie orientuje to problem jest glownie z gsdx. Otoz, chyba ;) ta wtyczka dziala a wiec pewnie i jest wykrywana tylko jesli masz directx10, a to tylko w... Viscie :( Ogolnie system fatalny, strasznie zamula i zastanawaim sie jak na nim moze cos lepiej chodzic. No ale ponoc wykorzystuje procki 64 bitowe w 100% wiec moze...
ps. Lada dzien przyjdzie paczka z FFX wiec podziele sie doznaniami z emulacji...
Obrazek
jankespies
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 05 stycznia 2008, 13:38

Post autor: jankespies »

Ok pordzailem sobie z wgraniem tego plugina gsdx 9 0.1.4 i filmik teraz jest wyswietlany idealnie
a co do gry od 35 fps wzwyż na moim configu srednio 40-45 czyli juz jest dobrze
jeszcze moze podrece proca i bedzie tralala :]
Awatar użytkownika
mark199
User
User
Posty: 39
Rejestracja: 02 stycznia 2008, 16:32

Post autor: mark199 »

Ja sie zastanawiam jak mi pojdzie... Z tego co widzialem po TTT to raczej sobie nie pociupie :(
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Z tego co widzialem po TTT to raczej sobie nie pociupie
Jak wcześniej TTT pracuje wolno, a FFX szybko - na GSdx emulacja w 100% prędkości.
ta wtyczka dziala a wiec pewnie i jest wykrywana tylko jesli masz directx10, a to tylko w... Viscie
DX10 jest/działa tylko w Viście, GSdx pracuje natomiast zarówno pod XP (DX9) jak i pod Vistą (DX9 lub 10, zależnie od karty graficznej).
2BII!2B
ODPOWIEDZ